Analize și opinii

Academicianul Sorin Dumitrescu: ”Colonizatorul poate umbla liniştit la tabloul de siguranţe ale sistemului de valori identitare, vânzătorii de pământ românesc sunt dublaţi de intelectualii vânzători şi ei de valori!”

Într-o cuvântare rostită la Academia Română, academicianul Prof. Dr. Sorin Dumitrescu a avertizat cu privire la faptul că în România se petrece un fenomen foarte periculos, reprezentat de „asaltul ideologic colonizator” asupra culturii identitare a românilor.

romania-totul-de-vanzare

Acest fenomen grav se cere contracarat urgent de către principalele instutuții responsabile cu orientarea culturală și spirituală a românilor, a spus academicianul Sorin Dumitrescu în discursul rostit la Academia Română.

Sorin Dumitrescu dezvăluie secretul actului creator de cultură Cele două instituții fundamentale care au acest rol sunt Biserica Ortodoxă Română și Academia Română, a căror sarcină uriașă este „de a garanta, axiologic şi identitar, stabilitatea statală”, a subliniat  academicianul român.

Profesorul Sorin Dumitrescu a atras atenția cu privire la anumite grupuri care au misiunea de a înfăptui această „colonizare ideologică” și care s-au infiltrat în importante instituții culturale din România. Potrivit academicianului, „colonizarea axiologică” se realizează în ascuns, atenția românilor fiind distrasă de vacarmul politic al „pedepsirii corupților”.

„În aceste zile, vînzătorii de pămînt românesc, veritabili vînzători de ţară, sînt dublaţi de intelectualii vînzători şi ei de valori, adevăraţi uzurpatori ai axiologiei identitare. (…) colonizatorul poate umbla liniştit la tabloul de siguranţe ale sistemului de valori identitare, fără ca cineva să observe. «Grupurile Soroş» din România au fost special instruite şi finanţate pentru a numi şi implementa în posturile de conducere ale principalelor instituţii responsabile cu orientarea culturii spirituale, de persoane şi simpatizanţi, devotaţi «cauzei Soroş»!”, a avertizat Sorin Dumitrescu.

Sursa: Sputnik Moldova-Romania