Analize și opinii

Abia astept sa l vad pe Ciolacu dand explicatii dupa 2-3 evenimente ca astea

S-a vorbit mult despre calamitatea noilor masuri fiscale prin prisma descurajarii antreprenoriale. S-a mentionat si ca fortarea codului fiscal fara a respecta perioada de un an care era legala batjocoreste ideea de predictibilitate. Imbecilii astia au scris in legea lor ca prin legea lor au voie sa faca lege cand vor ei. S-a discutat si despre agenda destructiva a eliminarii numerarului pentru a forta trecerea la platile prin banca (un cadou pentru banci) si prin carduri prin prisma cresterii controlului. Sa ne amintim ca deja bancile fac carduri care iti calculeaza amprenta de carbon si te atentioneaza prin aplicatie, maine la fel de usor pot bloca o achizitie (carne ? ) daca vor consider ca nu este ” necesara “. In timpul aberatiei masurilor din perioada Plandemiei sa ne amintim cum sectiuni intregi erau inchise publicului (carti , jucarii de ex) pentru ca nu erau considerate bunuri strict necesare. Fortarea platilor prin cardul bancar ofera desigur si posibilitati noi de a impune orasul de 15 minute, imi pare rau , cardul dvs nu merge aici, trebuie sa cumparati lapte vegetal de langa casa. Daca vi se pare ca exagerez, amintiti va ca in plandemie puteai fi amendat daca scriai in declaratie ca mergi la cumparaturi si erai prea departe de casa. Cu impunerea platilor prin card e usor sa se restrictioneze zona unde poti cumpara ceva in caz de noua plandemie.
Sunt multe probleme cu aceasta lege de la cei mai mari la cei mai mici contribuabili. Ganditi-va ca toate companiile care produc masini/piese auto au marje de profit 2-4%. Sau, companii farmaceutice au aceleasi venituri pe lant producator, distribuitor, vanzator. Ele o sa plateasca de 3 ori 1% pe venit. Si ele au marja 3-5%.
Dar exista o problema si mai grava la care idiotii care au votat aceasta lege nu s au gandit. Aplicabilitatea. Daca ai o lege care nu poate fi aplicat decat partial si arbitrar ai o situatie precum traficul rutier , stiti voi acolo unde sunt 5-10 semne confuze consecutive, de nu stii daca ai voie cu 30 sau 50 sau deloc si in final nimeni nu le respecta si mai pica cate unul care este aspru sanctionat si avem rata de accidente mortale foarte mare .
Peste o treime din firmele din Romania nu au cont in banca.
Procentul de oameni care nu au conturi in banca este cel mai mare in Europa.
Ah foarte bine scriu propagandistii. O sa ne modernizam o sa ne europeanizam o sa le facem conturi sa scoatem economia la negru la suprafata.
In primul rand plata cu cashul este sfanta in multe tari Europene. Si in zona asta suntem balon de incercare pentru masuri aberante.
In al doilea rand, cu cine ?
In ultimii ani bancile si au redus masiv si sucursalele si personalul. In centrul Bucurestiului am stat 3 ore sa deschid un cont pentru o persoana fizica, si asta cu programare. La orice ora in orice sucursala este coada . In majoritatea bancilor nu mai sunt operatiuni cu numerar. Dorinta de bancarizare a guvernantilor se va lovi in plin de slaba capacitate institutionala a sistemului bancar de a oferi aceste servicii.
Apoi cum va arata comertul , nu la Pascani, dar la Bragadiru ?
Cum o sa l convingi pe Ninel electricianul sa ti repare ceva daca trebuie sa achiti o suma mai mare de 1000 lei prin banca ? Ii faci op si l chemi ? Ii faci contract ?
Sau cum va face tanti Nina de la Pascani sa si vanda masina in targ ? Sau sa cumpere o vaca ? Sau o caruta de lemne ? Prin revolut ?
Peste 80 % din economie la firul ierbii este prin numerar. Acest guvern care se pretinde social democrat loveste fix in fluxurile vitale care ii tin pe acesti oameni numerosi de la tara in activitate.
Abia astept stirile la televizor cu ” o scoala din satul Pascanesti din deal a fost inundata. Instalatorul a venit dar a spus ca nu repara pana nu va incasa prin op costul prestatiei. Cum inundatia a avut loc sambata, reparatia nu poate incepe inainte de marti dimineata. Satenii furiosi… “
Sau alta stire ” au aparut noi meserii. Combinatorii de programare la banca. Tineri descurcareti au blocat toate programarile online la sediile singurei sucursale bancare din Pascanesti si le vand cash pe sume mari pensionarilor disperati sa si deschida cont in banca. Jandarmii au fost chemati sa asigure paza impotriva a sute de pensionari nervosi care au vrut sa dea buzna in sucursala bancara “
Abia astept sa l vad pe Ciolacu dand explicatii dupa 2-3 evenimente ca astea

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …un alt inchipuit, mai mult decit agramat, este publicat de ”prestigioasa” platforma ”gandeste.org”… si nu este decit unu’ care’si inchipuie ca are ceva de spus, ceva adinc si semnificativ… facind asta intr-o aproximativa limba romana, fara respectarea normelor elementare, macar din bun simt daca nu de dragul limbii pe care pretinde ca o vorbeste si scrie… folosirea anapoda sau nefolosirea punctuatiei este REGULA acestui sclifosit ”publicist”… ia de aici fra_iere si niste perle din ”teligenta” ta postare: ”destructiva”, ”amintiti va”, ”sa l”, ”sa ti”, ”si l”, ”sa si”, ”sa si”, ”sa l”… gandeste.org, poate te mai gindesti inainte de a afisa asemenea ineptii ale unor aproximativi culturnici… sau, poti sa continui, ca doar nu este primul agramat care apare aici, si sa-ti arati astfel ”valoarea” si ”crezul” tau, afisat atit de bine pe wall-ul tau…

    P.S. Nu ma pot ”aptine” fara sa-ti ”daruiesc” si eu, doua ”perle” de-ale mele: ”fu210 gura!” si ”∏zⱭa ma-₸ii!”