Analize și opinii

7 chestii despre noul parlament

1. Singurul partid care a câştigat alegerile a fost AUR. Toate celelalte au performat sub aşteptări, deci le-au pierdut.
2. Dintre loseri, dintre pierzători, PSD a obţinut cel mai bun scor electoral.
3. Cu toate că AUR este câştigător de iure (moral) şi PSD câştigător de facto (nominal), nici una din cele două formaţiuni nu este invitată la guvernare.
4. În orice ţară civilizată parlamentarii mai întâi îşi iau în primire mandatele şi abia apoi (etapa a doua) se formează noul guvern. Nu şi la noi: cu 3 zile înainte s-a format guvernul, abia apoi noii parlamentari şi-au preluat mandatele.
5. Scorul obţinut de AUR a adus o premieră pe scena politică, si anume mazilirea din viaţa politică a unor personaje ca Ponta, Băsescu şi Tăriceanu. Cu toate astea, mass-media nu a dezminţit articole de presă precedente prin care AUR era prezentat ca (citez) :partidul lui Ponta” sau “partidul lui Băsescu”.
6. Asistăm la cel mai virulent atac mediatic asupra unui partid de după 1989, atac concertat prin care toate facţiunile din presă “oficială” au bătut palma, s-au pus de comun acord ca la un semnal nevăzut.
7. Cine coordonează atacul mediatic asupra AUR în 2020? Aceleaşi trusturi de presă care au făcut propagandă politicienilor de până acum şi datorită căreia / din cauza căreia ne aflăm cu toţii în mocirla actuală.
Ar trebui să vă dea de gândit. Asta dacă nu cumva aţi tras deja concluzii, adică v-aţi săturat de gândit, adică doar luaţi de bun ceea ce au gândit alţii pentru voi.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • “Mostenirea” s-a transformat in haita tradatoare, care a “injectat” tineretul tarii si acum asistam la efectele de disolutie a natiei si de pervertire a “poporului”! Gena tradatoare din fiinta acestuia isi face datoria, inconstienta !