Analize și opinii

65 de protocoale secrete. Cum procedăm?  

Se vehiculeză faptul că, în numai două zile, pot fi desecretizate faimoasele protocoale. Să vedem dacă este așa.1). În total sunt 65 de protocoale secrete, pe care SRI le-a încheiat cu alte instituții.

2) Fiecare protocol secret are în stânga sus un număr de ordine dat de SRI, care atestă secretizarea. Iar în dreapta sus un număr dat de instituția parteneră, de exemplu DNA, care a secretizat la rândul ei. Numai că, atenție mare, doar SRI, dintre toate aceste instituții în număr de 65, are dreptul să secretizeze documente. Secretizarea făcută de toate celelalte instituții este ILEGALĂ. Iar cine a secretizat ilegal trebuie să răspundă în fața legii.

3). Desecretizarea se face prin Hotărâre de Guvern. Hotărârea de Guvern nu se poate face decât în baza unei solicitări motivate din partea SRI.

4). Ce se întâmplă dacă SRI, respectiv domnul Eduard Hellvig, refuză să facă o solicitare motivată în acest sens? În acest caz, Guvernul nu poate adopta Hotărârea de desecretizare.

5). Cine îl poate obliga pe directorul SRI să facă solicitarea motivată, în caz că el nu vrea? La prima vedere, președintele României, care este și președinte CSAT. În al doilea rând, ar putea să-l oblige Parlmentul, care a aprobat numirea șefului SRI și care primește și aprobă rapoartele anuale ale instituției.

Prin urmare, dacă domnul Eduard Hellvig se mai gândește și dacă se mai gândește și președintele României Klaus Iohannis, atunci până la desecretizare mai e o cale foarte lungă.

Mai jos, regăsiți un text scris de fostu colonel SRI Ion Dedu:

”Ciudat, Manda recunoaste ca si la aceasta data protocoalele secrete de stat incheiate intre SRI-MP_DNA functioneaza! Ce aberatie spune si pana acum ce au facut au sprijinit incalcarea legii prin nedenuntarea lor concreta si desecretizare? Sper ca organele abilitate si institutiile statului se vor sesiza cu gravele nelegalitati produce in Romania ultimilor 15 ani!”

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Avem cunostinta despre circumstante in care institutia MONITORUL OFICIAL a functionat cu motoarele turate NOAPTEA in scopul ducerii la indeplinire a unor OPERATIUNI marca “Noi suntem statul”, si pentru desecretizarea unui nr. de 65 PROTOCOALE SECRETE….65!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nu-i ciudat faptul ca, tot poporul este considerat vinovat, “mamaliga”, inofensiv, naiv, credul?!

    # 65 PROTOCOALE SECRETE

    Inuman.