Politică

Hugo Chavez: Iluzia Obama s-a sfarsit

chavez

Hugo Chavez a declarat intr-un mesaj de Anul Nou catre poporul sau ca iluzia construita in jurul lui Barack Obama s-a terminat, iar tarile bogate le-au lasat pe cele mici prada unui dezastru ecologic. Folosind citate din Karl Marx si Fecioara Maria, liderul Venezuelei le-a spus oamenilor ca numai principiile socialiste si crestine pot sa rezolve erorile capitalismului,transmite Reuters.

Relatiile bune pe care a incercat sa le aiba cu presedintele american la inceputul mandatului s-au schimbat in timp, Chavez spunand acum ca Obama nu a putut sa opreasca tendintele imperialiste ale Statelor Unite in Irak si Afganistan. Mai mult, el spune ca liderul de la Casa Alba a sustinut o lovitura de stat in Honduras.
Sa nu ne amagim: iluzia Obama s-a sfarsit, iar interventia nerusinata a administratiei americane dovedeste acest lucru”, a spus Hugo Chavez.

a adaugat ca acordul de la Copenhaga a fost de fapt o intelegere incheiata in spatele usilor inchise intre marile puteri si le-a acuzat pe acestea ca isi bat joc de principiile Natiunilor Unite. In opinia lui Chavez, tarile dezvoltate le-au lasat pe cele mici in pragul unui “ecocid”.

Sursa: Ziare.com