Analize și opinii

Dan Diaconu: Intrarea în nebunia finală

Vremurile sunt extrem de complicate. SUA a direcționat un ATACMS ucrainean spre o zonă populară din Crimeea, o plajă unde turiștii stăteau la soare. Este un alt atac terorist direcționat de SUA! După cum bine știți, americanii nu au respectat niciodată standardele internaționale în ceea ce privește purtarea unui război. Au bombardat civilii în Iugoslavia susținând că acei civili sunt vinovați pentru „vina” pe care le-o inventaseră ei conducătorilor sârbi, au permis ca soldații lor să măcelărească civili în Irak doar pentru amuzament și atâtea alte nemernicii. Acum au sărit rău calul deoarece aplică aceeași tactică păduchioasă împotriva unei țări similare ca putere militară. De remarcat e faptul că, în cazul în care antiaeriana rusească nu ar fi interceptat cele patru rachete lansate simultan spre același punct, acolo ar fi fost carnagiu. Toată nebunia pe care am văzut-o a fost produsă doar de un singur focos al unei rachete interceptate care a căzut pe plajă. Oricum, să direcționezi rachete cu muniție cu fragmentație către un loc plini de civili e o crimă abominabilă. Din fericire, drona care a direcționat atacul nu a plecat din România, ci din Grecia, rămânând la sudul Mării Negre.

Simultan, americanii au inițiat o operațiune teroristă de proporții în Dagestan. Acolo a fost trimis un corp ISIS, dotat cu armament occidental pentru a face ceea ce știu ei mai bine: crime absolut inimaginabile, gratuite, îndreptate împotriva unor oameni fără absolut nicio vină. Și aici forțele speciale ruse au reușit împușcarea teroriștilor, dar numărul victimelor nevinovate e notabil.

Ceea ce se vede limpede este că americanii sunt atât de deranjați de evoluția situației generale încât acționează pe față. De fapt, turul diplomatic al lui Putin este „vinovat” pentru tot ceea ce se întâmplă. Este cât se poate de clar că mișcările Rusiei de „eliberare financiară” a BRICS-ului sunt extrem de deranjante pentru mafia financiară din spatele SUA. La fel și recentele „achiziții” geopolitice ale Rusiei, ca să nu mai vorbim despre cele care acum sunt în evoluție. De fapt treburile se mișcă tectonic. Chinezii își retrag accelerat banii din datoria americană, iar statele Orientului Apropiat fac același lucru. Ceea ce se vede la nivel de stat este imitat și la nivel individual. Este o hemoragie de proprietăți occidentale de lux scoase la vânzare. Lipsa cumpărătorilor atrage întreaga piață în declin.

Atacul decisiv vine din mai multe direcții: imobiliar, industrial, financiar, dar și tehnologic. Am văzut cu surprindere cum, peste noapte, un startup chinezesc a lansat o suită de plăci grafice efectiv fabuloase din punctul de vedere al raportului preț/calitate. Moore Threads este o companie fondată de fostul vicepreședinte al Nvidia China. Într-un timp record, compania a reușit să scoată două plăci grafice excepționale la un preț derizoriu. Pentru cei care se pricep, vârful de gamă al companiei chinezești(MTT S4000) este compatibil cu framework-ul CUDA(proprietate Nvidia) și este optimizat pentru lucrul cu LLM-urile cele mai evoluate(antrenarea unui LLM Aquila cu 70 mld. parametri  s-a făcut în doar 33 de zile, în timp ce pentru 130 mld. parametri durata a fost de 56 zile).

Am prezentat performanțele necunoscuților de la Moore Threads deoarece începe să se îndeplinească previziunea mea referitoare la schimbarea direcției sancțiunilor: dacă până acum era interzisă vânzarea de tehnologii avansate către China, treptat va deveni interzis importul de tehnologie din China pentru a putea menține bula speculativă a marilor companii tehnologice americane. Dar oare cât va putea rezista totul?

Răspunsul la această ultimă întrebare este dificil deoarece avem extrem de multe variabile. O înfrângere a SUA în Ucraina va accelera, cu siguranță, întreg procesul. Însă, la cum arată lucrurile, SUA nu vrea să-și recunoască înfrângerea. De aceea, asemeni unei jivine lovite aproape mortal, se mișcă într-un ritm amețitor. După ce a dat tot ce-a avut mai bun Ucrainei, după ce a golit rezervele de arme ale aliaților, SUA se pregătește intens pentru următoarea mișcare: atacul la scară asupra Rusiei. De aceea au deplasat trupe și echipament militar la graniță și tot de aceea l-au împins pe idiotul Macron în față cu propunerea de trimitere de trupe în Ucraina. E clar că Imperiul American a ales să moară urât. Vom vedea cât de urât în următoarele câteva luni. Este cât se poate de clar că acum se fac pregătirile pentru trimiterea de carne proaspătă de tun în Ucraina întrucât nu mai există oameni, iar societatea ucraineană e deja în fierbere. Cum SUA nu vor să recunoască realitatea din teren, este previzibilă împingerea la sacrificiu a pionilor proști: România și Polonia.

Și uite-așa, după ce am fost împinși de Germania Nazistă împotriva rușilor, a venit timpul să mergem cu inconștiență pe mâna muribundului Imperiu al răului absolut. Setup-ul e cât se poate de clar. Să vedeți cu câtă naturalețe ne vor transforma în „ostași în slujba Imperiului”! Deja prin Parlament se vorbește deschis de o mobilizare generală. Iar noi, în prostia noastră, vom înghiți din nou gălușca.

Sunt mulți cei care visează la cai verzi pe pereți. Rețineți ce vă spun acum: dacă se va face, mobilizarea se va face peste noapte, exact la fel cum s-a făcut intrarea în starea de urgență de către Plăvan. E nevoie doar de un singur decret pentru a ne proiecta într-un scenariu absolut diferit de normalitatea la care visăm. Și uite-așa, vom fi din nou, nu doar martori, dar și jucători în sceneta proastă a nebuniei finale scrisă de regele tembel care alege să scufunde lumea întreagă în demența sa.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/