Analize și opinii

Zoe Dantes: Despre cei care au fost

Martirii închisorilor comuniste, străbunici, bunici, părinți. Uneori și tinerii. Sper să fie de cât mai puține ori.
Toți au plecat! Împăcați de cele mai multe ori cu Domnul. Pregătiți.
Să treacă în veșnicie. Să fie langă El. Căci Lui si-au închinat viețile. Știau că va veni vremea când se vor întâlni și nu ar fi vrit să se rușineze. Au trăit în rânduială cu frică de clipa întâlnirii și a întrebărilor.
Erau majoritatea săraci. Dădeau din ce erau ei. Milostenia o făceau din bucăți de suflet. Sufletele curate și pline de iubire de aproape. Alții, o făceau din sufletele luminoase. Nu conta că sunt îngropați de vii la Aiud, Gherla, Pitesti etc..
Aveau lumina Lui Hristos și Har Sfânt! Erau doar iubire. Cu urmele schingiuirilor pe ele. Erau deja răstigniți! Așteptau Învierea care se pregătea să vină. Și ea, Învierea a venit! Sunt vii!
Pentru ei, Domnul ne iubește! Pentru suferința lor, Domnul ne ține în bratele Sale. Au făcut-o pentru neamul lor. Ca să nu piară, să fie credința și mai puternică pentru cei ce veneau din urmă.
Azi îi pomenim pe toți. Cu inimile deschise și cu mare dor. Sigur le este bine acolo, în Împărăția Lui. Să le dăm locul cuvenit în inimile noastre și să ne gândim că fără ei, azi, nu am mai fost decât niște frunze în vânt. Atât!
Sunt vii! Să nu uităm niciodată că Învierea e Viața. Probabil ei așteaptă să învățăm să înviem și noi. Ne-au spus că au vrut să-i omoare doar că nu au priceput că erau semințe. Adică noi!
Semințele trebuie să rodească și să dea fructe.
Adică iubire, lumină, milostenie și credință. În Cel ce s-a răstignit pe lemn.
În Cel pe care nimeni nu-L vede, dar este peste tot!
Adevărul, Calea și Viața!
Iisus Hristos Biruitorul!
Autor: Zoe Dantes

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Buna dimineața! Iisus Hristos este INVENTIA stramosilor globalistilor s@t@ n1sti de azi!
    O inventie reusita, daca si azi mai exista persoane instruite care accepta acest mit. Mai neproductiv intr o eventuala rezistenta la globalism mi se oare sa FORMEZE si pe altii, cu mai putin discernamsnt ( exact precum primii crestini ” cinstiti”) in acest tipar.