Un anumit Dr. Cosmin Popa, CP2 la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga” din București, un nobody, ne spune cu gura plină că:
„Ceaușescu este expresia unei aberații istorice, comunismul!”
Ca și în natură, comunismul, capitalismul, sclavagismul, etc., sunt etape de dezvoltare ale societății umane care nu pot fi catalogate drept aberante sau nu, ele urmând un lanț de cauzalitate socială bine definit. Din toate aceste etape, specia umană și-a extras anumite învățăminte și a evoluat către noi forme de organizare socială, nu neapărat superioare, dar cert justificate și necesare unei anumite perioade istorice. Când aceste forme au devenit inadecvate, ele au fost înlocuite treptat cu altele.
Istoricul amintit ar trebui să înțeleagă că nu poți critica istoria și să-i bați obrazul, pentru ceea ce consideri tu că este bine sau rău.
Iată un exemplu:
Existența comunismului într-o parte a lumii, considerat kaka, a modelat în timp capitalismul, considerat ciocolată Toblerone, adăugând componente socialiste fundamentale. Altfel, rămânând un sistem mult prea agresiv și discriminatoriu pentru o largă categorie de oameni, numiți inițial proletari, în favoarea unei mici adunături de capitaliști proprietari ai bunăstării sau bogăției sociale.
Deci iată la ce a servit comunismul sau socialismul în lume…!
Și lucrurile nu se opresc aici.
În forma sa actuală, capitalismul, cu oricâtă democrație și libertate s-ar echipa, are un mare defect: distribuția bunăstării sau al bogăției sociale, pentru că este inadmisibil ca 2-3% din populația lumii să dețină 90% din bogăția acesteia. În timp, acest lucru va genera un conflict mondial major care va împinge omenirea către o nouă formă de sistem social mult mai echitabil.
Cu condiția ca lumea să mai aibă suficient timp pentru experimente, și nu se va autodistruge de vreo cata-clismă nucleară, numit și clisma finală.
Personal sunt convins că societatea viitorului va împrumuta elemente ideologice atât ale capitalismului cât și ale comunismului pentru o nouă versiune socială mai echitabilă, mai larg prosperă, și evident mai sigură și mai stabilă.
Am scris aceste rânduri pentru a-mi demonstra mie “înșivă” că nu sunt chiar cretin cu capul, și că am preocupări mult mai largi decât p.zda pe care în continuare o consider piatra de temelie a umanității. Cel puțin pentru bărbați, că la fete nu mai știu cum este…!
El Comandante.
Autor: Jean Maurer
Adauga comentariu