Analize și opinii

Adriana Vitan Balint: “Că transmiți știri, nu stări emoționale, nu ești expoziție de artă, film indian sau circul Orlando.”

Când e câte o situație de toată jena prin presa românească, ma gândesc la cei câțiva jurnaliști pe care îi știu și în care am încredere, super profesioniști (da, inca mai există astfel de păsări rare), cum ar fi procedat în locul penibilei ăleia de la Digi.
Să zicem că e cum zice divizia de propagandă cu trese pe maiou, care a sărit ca arsă, încolonată, să o apere, cum că ea exact asta a vrut, domnule, să ne arate cum trebuie să procedeze localnicii la fiecare alarmă aeriană. Un jurnalist profesionist ar fi repetat în timpul transmisiunii că e un exercițiu și că așa sunt indicațiile, că pericolul e departe, dar vrea să ne arate cam cum decurge viața unui israelian în acea zonă. Nu a făcut-o! Ba din contră, ea “încerca” să se ridice, nu se ridica pur și simplu,, ca si cum ar fi fost dărâmături in jur, trebuia să sară printre tranșee, era un pericol totul în jurul ei.
Să zicem că poate e adevarată a doua ipoteză prezentată în apărarea ei, cum că așa au fost instruiți toți corespondenții de război de către armata israeliană, când aud alarma sa se intindă lângă ceva ce le-ar putea folosi drept scut, bla, bla,bla. Ok, acceptăm ipoteza. Atunci, întrerupi transmisia, spui că e alarmă, trebuie să te adăpostești și revii după, așa ar face orice profesionist, nu stai să lingi asfaltul în direct, decât dacă vrei să semeni panică în rândul celor care se uită la mizeria aia de post tv. Că transmiți știri, nu stări emoționale, nu ești expoziție de artă, film indian sau circul Orlando.
Acum, ceea ce mă nedumirește pe mine e cam ce grad are “bombardata”, de s-au deconspirat atâtea conserve care ar fi putut-o face pentru o cauză mai importantă. Eu zic că aia trebuie să fie o piesă grea, pe care nu o pot #băbăeții sacrifica așa ușor, mai bine sacrifică niște pioni ieftini pe care oricum i-au mai reciclat de atâtea ori, nu?

Autor: Adriana Vitan Balint

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu