Analize și opinii

Lucian Sârbu: “Și când te gândești că se presupune că ăștia ar trebui să ne apere de ruși, chinezi, bricși, etc.”

Firma a cărei stație de combustibili (mă feresc să zic „stație de GPL”) a explodat ieri la Crevedia cică se numește Flagas SRL.
Pe Google Maps, în mod ciudat, locația nu e marcată, deși acolo e o clădire de tip office și în mod evident se lucra intensiv înăuntru, dovadă numărul mare de mașini parcate în față.
Ferestrele clădirii sunt mascate.
Din bilanțul contabil se vede cu ochiul liber că nu poate aparține decât unor băieți cu ochi albaștri, indiferent cine or fi proprietarii legali. Evoluția afacerilor după 2012-2013, și mai ales în ultimii 3 ani, e absolut nenaturală. Aici miroase de la o poștă a contracte servite și spălări de bani. Creșteri ale cifrei de afaceri cu 200% în fiecare an? Hai, lăsați-o jos, că măcăne. Proprietarii sunt din Caracal? Aham. Care Caracal? Orașul ăla care e la doi pași de baza de la Deveselu? Aoleu.
Deci fuma angajatul lângă cisternă, da da da… Nu m-ar mira să spună că i-au găsit mâna cu țigara aprinsă în ea drept dovadă a faptului împlinit. Mortul e de vină.
***
Dacă acolo era „grădiniță de copii”, atunci întrebați-vă:
1. de ce în 2012 la ușa acelei clădiri se vindea GPL-ul cu 2,99 RON,
2. de ce în singura cameră care ar sugera ideea de grădiniță, fiindcă se văd la fereastră câteva figurine de pluș (puteau fi ale unei angajate mai copilăroase), înăuntru se vede un munte de cutii de arhivare DONAU (ce făceau copiii, citeau acte?!),
3. unde era curtea de joacă a copiilor (printre… cisterne?!),
4. și mai ales unde sunt indicatoarele rutiere cu „Atenție, copii!”, pe sensul către Târgoviște și invers, plus trecerea de pietoni marcată. De trecere semaforizată nici nu zic, poate că primăria din Crevedia era prea săracă pentru a-și permite montarea unui semafor.
Atenție și la indicatoarele rutiere cu „Depășirea interzisă” și „Sfârșitul interdicției de a depăși”,- fix înaintea curții și a clădirii, pe care Poliția Crevedia nu le-ar fi montat dacă traficul nu era intens în și dinspre acea parcare.
Atât s-a putut. Atât pot infatuații ăia care ziceau că păcăleau un purtător de chipiu tot de la ei din casă să-și ia un Ferrari pe internet. Au văzut două figurine de pluș la o fereastră și și-au zis că dacă zic că era „grădiniță de copii”, gata, fratelo, merge, batista pe țambal și asta e.
Și când te gândești că se presupune că ăștia ar trebui să ne apere de ruși, chinezi, bricși etc.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu