După reacția ”lumii libere și democrate” la întrebarea parșivă a lui Musk (care iar s-a răzgândit, cumpără Twitter), e clar că pentru ”Occidentul colectiv” pacea în Ucraina nu este o opțiune. Și pe bună dreptate. Ce să faci cu pacea? Ne dă ea nouă carne, lapte, brânză, ouă? Nu ne dă! Și atunci? Cu pacea pierzi, cu războiul câștigi. Că așa cere ”piața”, să fie război.
Nu vă spun noutăți. Nici reacția derbedeilor nu este neașteptată. E banal de previzibilă. M-am râs cu gura până la urechi de celebrul ”Scenariu Princeton”(citadelă a progresismului hard!) de război nuclear. Era reclamă pe A1, la chefi oricum, numai la cuțite, nu. Dar trece timpul mai repede cu cei trei ”purceluși”.
Atenție însă la amănunte. Primul: rușii lovesc primii, undeva la granița dintre Austria și Germania. De ce acolo? Pentru că ”simulacii” le-o trag nemților și austriecilor, simbolic, cu ocazia asta, pentru prietenia cu Moscova. Al doilea amănunt: răspunsul occidental vine cu caricioplanul. Păi, să vedem: cine are bombă și avion pentru asta? În Europa, strict europeană, este doar o putere, Franța, care are triada descurajării. Doar că mijloace de ducere la țintă pe calea aerului mai răruț. Sigur, au o rachetă de croazieră cu cap nuclear. Și se poate folosi de o realimentare în aer. Dar, ce să vezi, nu ne mai spune ”scenaristul” unde ar fi zona de răspuns în Rusia. Poate vi se pare bizar, dar Marea Britanie NU are decât o componentă a triadei: rachete Trident, parcă, lansate din submarine, dar și Tomahawk. Și atât. De aici varianta cealaltă, ca răspunsul să fie al americanilor, de la baze aeriene din Marea Britanie, cu B 52 H. Și cu o bombă nucleară gravitațională, cu sau fără dirijare.
Una peste alta, scenariul este făcut să demonstreze că un război nuclear generalizat nu este o nenorocire, n-ar fi mai mult de 90 de milioane de victime imediat, și ce-o mai pica după, iradiere, etc, etc. Evident, Rusia pierde, Occidentul colectiv câștigă. Caz închis!
E și un PS. Ce filmuleț arătau ei era un divizion de rachete Iskander în drum spre granița de vest a Rusiei. Niciodată n-ai să vezi un Topol M sau un Yars scos la vedere, pe o platformă de tren, să-l fotografieze cei din tabăra adversă. Ar fi negarea ideii în care a fost construit sistemul. Deci, nu. Ele sunt mascate pe undeva, în peisaj. Iar Rusia e mare. Deci chiar nu. Dar să nu uităm că și Iskander poate fi dotat cu un focos nuclear tactic, și că raza de acțiune o știu cu adevărat doar rușii. Dar ce știu eu?
Autor: Constantin Gheorghe
…te-ai râs”? excelent! si eu ”m-am râs”… este un ris amar insa… si nu este legat de subiectul abordat… Dumnezeule!