Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Nu-i asa ca nimeni nu stie ca in 2013 expira contractul de concesiune cu OMV?

A venit momentul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc!

Prin contractul de privatizare, s-a concesionat exploatarea unor perimetre, nu s-a „vândut” petrolul. Concesionarea a fost acordată pentru o perioadă de 10 ani (FMI ceruse, iniţial, ca durata să fie de 30 de ani dar noi nu am fost de acord). Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013. Asta înseamnă că putem să „ne luăm înapoi” petrolul şi gazele şi, poate, să reînfintăm o companie naţională.

Concluzie:
Ca să fie clar, concesionarea (nu vânzarea) de petrol şi gaze către OMV s-a făcut pe o perioadă de 10 ani. Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013.
Există două variante de soluţie:
a) fie, pur şi simplu, statul român nu mai concesionează petrolul şi gazele către OMV;
b) fie redevenţa ar fi fixată la un nivel foarte înalt, astfel încât să descurajeze orice companie eventual interesată.

A venit, deci, timpul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc! Anul 2013 va fi, sub acest aspect, un test. Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Să dovedim că ceea ce spunem la televizor, putem să punem în practică.

sursa: nastase.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • http://www.vreaudreptate.ro/articole-arhiva-mafiei/2127-din-ce-se-compune-preul-benzinei-in-romania-pltim-inclusiv-cota-pentru-prbuirea-bancorex.html
    1 tona de benzina nu are 1000L , are 1300-1400L , adica 0.72-0.77kg/L.Daca pretul este de 1200eur/tona , cu tot see you taxe , pretul pe litru ar trebui sa fie sub 1euro , adica 0.85-092eur/L.

    Chiar ne cred prosti ???

    Am mai scris pe aceasta tema unui realizator de talk showuri care chiar mi-a multumit si a promis ca va face publica chestiunea in cauza ,insa nimic de atunci . Nu exista decat o explicatie ; cineva ia spaga sa taca . Este vorba de frauda de miliarde ,furt direct din buzunarul fiecaruia.

  • In 2007 OMV a incercat si achizitionarea MOL dar de fiecare data s-a lovit de refuzul vecinilor care au spus ca e mai important sa aiba ei controlul asupra unei companii de importanta strategica…
    OMV a plusat oferind 16 MILIARDE euro pt 40% din actiunile detinute de statul vecin la MOL…dar ungurii au refuzat spunand ca e subevaluata..
    Asa ca au venit la noi si au dat 640 MILIOANE euro pt. PETROM asta in conditiile in care patrimoniul PETROM detinea la acel moment:
    -600 benzinarii evaluate la 600 MILIOANE euro
    – 15.000 conducte de petrol si gaze evaluate la 1,8 MILIARDE euro
    -2 rafinarii (Arpechim-1,5MILIARDE și Petrobrazi de 500 MILIOANE)
    – combinatul Doljchim- 600 MILIOANE euro
    – 145 depozite de combustibil – 800 MILIONANE euro
    – un parc de 1600 autocisterne -180 MILIOANE euro
    – rezerve petroliere in Kazahstan, Iran si India estimate la 2 MILIARDE de BARILI
    -plus o investitie de 500 MILIOANE europt.modernizarea companiei….
    Calculati putin si vedeti ca suma oferite de OMV a fost de 6-7% din valoarea companiei…
    Si era sa uit…statul roman a cedat si drepturile de exploatare a resurselor de petrol si jumate acelor de gaze naturale….
    SI marea bomba…la privatizare austriecii au IMPUS si cedarea BCR catre Erste….
    Pai nu e asta “subminarea economiei nationale”?
    Pt.ce? Pt a ader la mUE..
    Si asta e doar un exemplu…

  • Articolul ăsta e scris de adrian năstase. Păi chiar el “a vândut” petromul către omv! Cât tupeu poate să aibe omul ăsta! Cât tupeu!
    Probabil că acum vrea să îl facă cadou baronilor psd.

  • Hahahaha! Mana dreapta a tatucului Iliescu, Adrian Nastase vrea tara inapoi. I like. BA! Tactu cu tine ne-a vandut tara. Daca o iau inapoi nu ti-o pun tie in palme. Marsh inapoi la parnaie!

  • … si partea cea mai frumoasa a fost ca dupa un an sau doi au “vindut” catre Petrom lantul de benzinarii OMV cu vreo 600 mil. si si-au dus repede banii inapoi acasa, deci a fost aproape gratis …

  • Mai fratilor, intradevar Petromul a fost dat aproape gratis dar eu cred ca daca nu era OMV-ul, Petromul
    ar fi fost falimentat de mult. Aratati-mi si mie o firma de stat care merge. Uitati-va la Tarom, stiti ce preturi mari au la bilete? Si detin si aeroporturile. Dar totusi sunt falimentari. Din pacate suntem o tara de hoti.

  • Datele corecte ale tranzactiei de cumparare a Petromului de catre OMV :
    1) 669 Mil. € pentru 33,34% actiuni Petrom
    2)Infuzie de capital pentru ridicarea stocului de actiuni la 51% 768 mil €
    3) preluarea datoriei de 292 mil € a companiei Petrom
    deci pret total 1,729 miliarde €

  • concesionarea nu se refera la rafinarea si comercializarea produselor petroliere in Romania ci la prospectarea de noi zacaminte de titei (inclusiv in marea neagra)

  • Suntem o tara de oameni buni care care au fost prea blajini cu hotii, PANA ACUM! Trebuie sa ne luam soarta in maini, sa ridicam fruntea si sa fim fermi! Daca suntem uniti nimeni nu ne poate face nimic.

  • am impresia ca sunteti cretini … voi stiti ce inseamna ca explorezi petrolul … cate investitii de miliarde de dolari se fac in tehnologie. ptr. ala care scrie ca ar trebui sa fie sub un euro: stii cat unt accizele la stat??? peste 55% din pretul carburantului de duce la statul roman. In plus statul roman are 49% din OMV Petrom… ceeea ce inseamna ca 49% din profitul companiei revine statului roman. “gandeste.org” se numeste site ul asta …

  • OMV Petrom, acuzată că nu declară cea mai mare parte a producţiei de ţiţei, pentru a nu plăti redevenţa statului român – Jaful OMV Petrom, denunţat public de un ofiţer de contrainformaţii economice: http://www.argument-cs.ro/content/jaful-omv-petrom-denun%C5%A3at-public-de-un-ofi%C5%A3er-de-contrainforma%C5%A3ii-economice
    Petrom sfidează criza – În 2012, a obținut cel mai mare profit din istoria României – http://qmagazine.ro/featured/petrom-sfideaza-criza/
    OMV Petrom prospera in plina criza: profitul net a crescut de 2,6 ori! http://www.agenda.ro/omv-petrom-prospera-in-plina-criza-profitul-net-a-crescut-de-26-ori/206372

    @Andrei
    IP Address
    194.102.139.99
    Provider
    Omv Petrom
    Timezone
    Europe/Bucharest

    Acest site se numeste G A N D E S T E . O R G. Pe tine te cheama Andrei (si Popescu) sau DOAR lucrezi la/pentru OMV Petrom?

  • petrolul romanesc a fost vandut pe nimic!omv-ul si-a scos banii investiti in cumpararea petrom numai prin vinderea rafinariei din Pitesti!sa va dau un exemplu:in zona mea s-a modernizat o benzinarie si prtetul e mai mare ca la celelalte benzinarii (petrom).intreb pe seful de acolo de ce si raspuns:’trebuie sa ne recuperam banii din investitie!asa ca stati linistiti politica de maximizare a profitului cu orice pret functioneaza perfect in Romania cu politicienii nostri care isi umplu buzunarele!petrom e cel mai mare evazionist fiscal di Romania,se fura cu zecile de milioane de euro lunar!o recunosc chiar sefii fiscului!sa-si ia talpasita hotii de la omv!

  • SA LE AMINTIM CELOR CU PUTERE DE DECIZIE ZIC, SA NU NE MAI CONCESIONEZE SI …. FIBRA ACESTUI PAMANT !