Politică

Tatiana Niculescu Bran s-a spovedit ca la Tanacu pe altarul Ţinutului Secuiesc. De ce a fost dată afară purtătoarea de cuvânt a UDMR de la Cotroceni

tatianaTatiana Niculescu Bran nu “s-a retras” din funcţia de purtător de cuvânt la Cotroceni, pentru că “în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aş fi dorit-o”, după cum a declarat într-o manieră şcolăresc-securistică în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială. Conform surselor noastre, fiţoasa intelectuală Tatiana Niculescu Bran a fost dată afară după ce a croşetat un mesaj prezidenţial favorabil voalat autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Cocoţată în vârful dealului la Cotroceni, Tatiana nu s-a spovedit ca la Tanacu. Ci a ales să o facă altfel, într-un stil mungian, După dealuri, prin tufişurile “Ţinutului Secuiesc”. Ea a înţeles că altarul patriei ei ar fi cel al UDMR, motiv pentru care discursul prezidenţial transmis, fără aviz, extremiştilor maghiari organizaţi politic a fost unul cu trimitere la “chestiunea nerezolvată” încă a autonomiei teritoriale, deziderat antinaţional al formaţiunii segregaţioniste.

Aceasta faptă gravă a determinat Administraţia Prezidenţială, după demiterea soţiei ziaristului străin Mirel Bran, să transmită, ieri, şi următorul Comunicat: “În legătură cu informațiile apărute în mass-media referitoare la mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu prilejul celui de-al XII-lea Congres al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, precizăm că acesta a fost transmis de domnul consilier prezidențial Laurențiu Ștefan în forma care se găsește astăzi pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Nicio altă variantă nu are caracter autentic.

Discursul oficial transmis de Klaus Iohannis poate fi găsit pe site-ul prezidenţial.

Iată şi o parte din textul filo-maghiar pentru care a fost “eliberată din funcţie”Tatiana Niculescu Bran:

„Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferinte de lege, dar și nevoia de garanții mai bune pentru protejarea și promovarea identității lor naționale. Există, în același timp, multe provocări pe care le vizează întreaga societate și clasa politică în ansamblul ei. Dialogul și construcția pas cu pas împreună cu liderii politici ai majorității reprezintă singura soluție viabilă. Doar așa putem evita calculele electorialiste sau discursurile pline de stereotipuri, cum se întâmplă adesea atunci se discută în spațiul public despre autonomie. Subiectele sensibile în relațiile dintre majoritate și minoritate pot fi abordate doar pe calea dialogului, chiar dacă eforturile necesare par uneori enorme și distanța dintre cele două părți insurmontabilă. Atât respectarea sau extinderea drepturilor minorităților, cât și decizii majore precum conturul regiunilor pot fi obținute și consilidate doar deschizând și menținând canale de comunicare cu toate partidele politice care au un cuvânt de spus în politica românească. Putem crește integritatea în politica românească dacă selectăm și promobăm oameni care nu sunt corupți sau coruptibili, care nu utilizează politica pentru a se îmbogăți, ci pentru a aduce efectiv o contribuție la binele comunității”.

În locul Tatianei Bran a fost numită tânăra jurnalistă Dana Bârsan. Îi urăm succes şi îi recomandăm să încerce să facă ceva cu site-ul învechit al Administraţiei Prezidenţiale, începând chiar cu numele de domeniu “presidency.ro”. La coş cu el!

Sursa: Ziaristi Online

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • O mediocră +plus nulitatea de barbat’su, Mirel Bran, ziarist conjunctural, fcătură Le Monde, foarte foarte modest, un fel de ofițeri sub acoperire aflați în serviciu unor persoane din sistemul Băsescu. JALNICCCCC!