Politică

Scrisoarea unui elev revoltat – scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an

Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!


Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • hehehe … asta cred ca a scris in timp ce tragea liniute. a trecut de mult de vegetalele alea cu sampon. cand o sa avem bucuria de a va constata plecand?! ar fi un bun inceput. fara o generatie de oligofreni drogati Romania va fi putin mai sus. daca te intreb ceva despre Riga Kripto taci sau te gandesti la vreo manea draga liceanule iritat. hai fi primul care pleaca … te rog … vreau sa raman in aceasta tara cu cei care citesc, cu cei care au capacitatea sa isi asume conditia de roman fara mofturi si ifose create pe banii munciti de parinti … MARSH AFARA CU TOT CU SIRINGA! SI IA-TI LABELE UNSUROASE DE PE BIBLIOTECA NOASTRA!

  • Domnule Dascalu, chiar n-ai inteles nimic. Ca si dumneata, nu intelege nimic nici generatia asta de parveniti de dupa acel eveniment numit pompos “Revolutie”.Nu vor sa inteleaga pentru ca asta ar insemna sa-si recunoasca propria meschinarie si ipocrizie si lacomie si indiferenta fata de generatia acestui “elev revoltat”.Scara valorilor societatii romanasti a ajuns surcele in focul tras sub turta Puterii. Nu mai este nimic de spus.

  • Gaina a facut oul sau oul gaina?
    Si, daca, pana la urma a iesit un puisor din ou il lasa sa il manance pisica?
    Maturii acestei societati, oare ce fac? Au ajuns sa judece propriile creatii? Au uitat ce inseamna responsabilitate? Cine , de fapt, i-a crescut pe acesti elevi revoltati? Cine i-a indrumat? Catre ce i-a indrumat? Incepand cu parintii si pana la nivelul conducerii de stat, cam toti au contribuit la aceste rezultate.
    Cert! Copiii nu au cerut sa fie nascuti si educati in acest fel. Este legitima revolta lor!

  • Ca sa vezi, e revoltat impotriva generatiilor de comunisti ! pai 50 % a trecut demult pe lumea cealalta.Habar nu are pe ce lume traieste, adica una capitalista asa cum si-au dorit-o cu totii, el si cu ma-sa si cu tacsu in mod sigur.Au crezut ca vine abundenta peste ei in timp ce stau si se scobesc pe nas uitandu-se la filme porno si alte interdictii comuniste, ahahah.

  • Daca asta e scrisa de un elev de liceu, eu imi trag basca…prea multe referiri la ultimii 20 de ani ca si cum i-a trait intens, nu la groapa de nisip…

  • Din pacate, partial are dreptate – cine se simte curat sa arunce primul cu piatra.
    NOI – si eu, si tu, cel care citesti, nu am facut NIMIC spre a opri dezastrul care se petrece in tara.
    Nici macar nu mai comentam public.
    Fiecare susoteste la o bere cu prietenii sau cu vecinii de la bloc – “Vai cat de corupt e ala. Ce vila si-a facut.” Dar, cand drepturile noastre sunt incalcate, cand suntem omorati pe trecerea de pietoni de vreun politican beat, CARE DINTRE NOI IA ATITUDINE???? – NIMENI
    Asa ca nu mai fiti cocosi pe forumuri – mergeti in strada si spuneti TARE ce aveti de spus.
    Pana la revolutia CONSTIINTEI, va doresc in continuare SOMN USOR – FMI VEGHEAZA!

  • Oricine ar fi scris scrisoarea aceasta, are perfect dreptate. De mult ar fi trebuit sa se faca in Romania o REVOLUTIE ADEVARATA!

  • Scuze, “perfecta dreptate”. Oricum eu sunt din cei care au crezut atunci la revolutie ca facem bine iesind in strada. Trebuia sa nu mai plecam de acolo pana nu se facea dreptate si ordine in tara asta!

  • Asta sigur e prof.Dar are mare dreptate tara este impartita in 2;Pleava si Smecherii .smecherul cu bani isi ia ce diploma vrea are intrare peste tot este pe locul 1 tot timpul.Pleava se trezeste la 6 intra in santier la 7 si mai iese dupa 10 ore cu 1200-1500 lei pe luna ,banii de buzunar ai unui smecher pe zi si de obicei omul de rind nu apuca un post bun ptr. ca nu are sa impinga nimic precum ceilalti baieti ai lu ‘tata.Atunci disperarea te goneste peste mari si tari pentru a fi sclav pe pamintul strainilor. Pentru 50E la zi esti sclav dar poate este mai bine sa te injosesti la ei decit sa iesi pe strazi sa dai in cap de foame in tara ta condusa da hoti de fricosi si de oameni cu multe diplome.”OLIGOFRENI DROGATI”ne zicea mai sus cineva sa plecam cu seringi cu tot?poate vorbiti de copii dvs domn profesor ,copii dvs au bani pe mana de la 7 ani si isi permit sa cumpere etnobotacice la 70 lei plicul ei au la 18 ani permis si 250 de cai la poarta fara sa miste un pai sau sa stie cit fac 8*7. ei sint viitorii smecheri care se bazeaza pe banii lu mama si ai lu tata si pe fonctiile lor.copii de procurori ,avocati, judecatori ,politisti doctori, politicieni ETC nu stiu nimic de Riga Kripto si au 2 facultati BANI DE LINIUTE si nici pe santier nu se duc.Unde este “tovarasul”sa vada unde a ajuns tara asta ?El de ce nu v-a zis MARS la timpul vostru?V-a lua si va ducea la munci la 20 de ani nu V-a trimitea in Tahiti in concediu.Voi sinteti smecherii tarii cei care v-a simtiti loviti de srisoarea negativa.PROFII la titularizare de ce au picat pe capete trageau liniute si nu au luat notite sau ascultau manele.Nu are rost sa mai jigniti viitorul tarii ca voi cu bibliotecile de mii de euro frantuzesti masinile de ZECI de mii nemtesti conturile de SUTE de mii din Elvetia ati adus drogurile in tara si ati ajutat pruncii cu BAC-ul cu 2-3 facultati sa isi ia MASTERUL si NU {NU si NU }bibliotecile alea scumpe ale dvs pentru ca sint pline cu altceva .V-a lipsesc acele carti dar in schimb aveti citeva “PLICURI”de anul trecut cind se mai putea la BAC.anul acesta au fost camere si nu prea au mers afacerile.In continuare poate avetei o noapte linistita stiind ca puiul dvs e cu BAIETII in CLUB la ora asta.Pe final pentru REVOLTAT sau OPOZITIE sau cine a scris BRAVO tie .incearca sa pleci dincolo cu ceva sigur si lasa scursurile tarii sa-si citeasca din biblioteci dosarele de la D.N.A. Ps ; se vede ca REVOLTALUL ala a mai citit cite ceva cu “LABELE UNSUROASE”printre “liniute si seringi”.

  • desi inca nu pot scrie (inca) un comentariu cat gabi (jos palaria pt el/ ea), sunt suficient de normal cat sa vad adevarul… adevarul scris negru pe alb de omul asta, indiferent ca e sau nu elev… bravo lui, ma inclin in fata sa.

  • Indiferent ca aceasta scrisoare a fost scrisa de un absolvent 2011 (ceea ce nu prea pare posibil), un dascal care cunoaste realitatea din interior sau cineva la comanda opozitiei, in mare parte se spune adevarul. Romanii nu au inteles notiunea de libertate pentru care au murit multi in 1989, crezand ca din proprie initiativa se lupta pentru ea. Cum sa invete copii nostri cand parintii lor nu deschid o carte niciodata. Spun ca nu au bani de paine, dar multi (nu generalizez) au bani de tigari, alcool, telefoane scumpe etc. In schimb televiziunile particulare ne educa ele prin emisiuni de divertisment in care intradevar se prezinta “chilotii lui Crudu”, lista de iubiti cu bani a fotomodelului X, lista de escrocherii legale ale baietilor destepti, smecheri. Iar parintii sunt primii care se uita la asa ceva. Copii ce sa faca? DEgeaba le spune dascalul INVATATI! BAZATI-VA PE MUNCA VOASTRA, PE CEEA CE INVATATI VOI! Daca ei nu vad in jur acelasi lucru… Conform studiilor psihopedagogice, baza morală a unui copil trebuie sã fie realizată în mod firesc de către familie (părinţi) deoarece primul comportament moral – social al copilului se realizează prin imitare. În exemplul personal al
    părinţilor se va vedea începutul viitoarei atitudini morale şi sociale a copilului. A doua treaptă în educarea morală o reprezintă şcoala. Buna însuşire a valorilor
    morale depinde de măsura implicării dascălului în formarea etică a elevului.
    De aceea, menirea de profesor nu ar trebui privita cu atata desconsiderare, intrucat dascalul este al doilea parinte pentru elev. E adevarat ca nu toti dascalii privesc aceasta menire ca pe o misiune speciala, o adevarata arta. Dintre toti, mai sunt destui care se jertfesc cu adevarat pentru elevii lor, dar cine ii mai ia in seama?