Politică

Nu noi ucidem presa, presa s-a sinucis!

1011641_551455868257821_1278658246_nCiutacu, ești mort! Badea, ești mort! Gâdea, ești mort! Ciuvică, ești mort!

Ați murit! Voi și toți cei care vă seamănă, de la orice televiziune sau publicație, pro sau anti-Băsescu/Ponta/PDL/USL și multe alte litere asemenea.

Ați murit de mult, doar că nu admiteți! Ați murit de atâta vreme încât, risipiți în rămășițele ticurilor voastre mentale, nici voi nu v-ați mai putea recunoaște. Fosilele clișeelor voastre au rămas interesante doar pentru cei care studiază istoria televiziunii, doar pentru cei care au răbdare să scoată de sub straturi groase de țărână urmele unor epoci de mult apuse.

Sunteți dinozauri!

În lumea în care trăiați voi, lucrurile se petrec repede! Doar că nu v-ați prins. Sau v-ați prins, dar ați refuzat să credeți! Simțeați că dominați lumea! Că ceea ce spuneți voi e adevăr doar pentru că lumea vă asculta. Well, breaking news: lumea vă aude, dar nu vă mai ascultă!

În lumea aia pe care credeați că o stăpâniți, supraviețuiești sau nu! Voi n-ați făcut-o!

V-a fost greu să înțelegeți că lumea nu se învârte strict în tiparele Băsescu versus Ponta sau invers. V-ați lăsat seduși de propriile vorbe, învăluite protector de tehnologia camerelor, a carelor TV, a antenelor parabolice ridicate prin piețe, gadgeturi adunate la picioarele voastre de vedete repetitive și tot mai monotone. V-ați lăsat păcăliți de lumea luxuriantă a studiourilor pline de cabluri, de oameni cu căști în ureche, de pudră pe obraz, de secunde până la ”intrarea în direct” și de reporteri de teren. Nu mai sunteți în direct de mult!

SUNTEȚI DEPĂȘIȚI! Da, tehnologia voastră greoaie, costisitoare și complicată încă mai are puterea de a domina televizorul…

DOAR CĂ TELEVIZORUL ÎNSUȘI NU MAI AJUNGE!

A murit ca și voi. Încă nu-și dă seama, dar asta nu schimbă faptul! V-a fost greu să înțelegeți că în lumea în care trăim noi, lucrurile se petrec chiar și mai repede decât în lumea voastră. Se petrec extrem de rapid, la fel de rapid ca mișcarea degetelor pe tastaturile laptopurilor, pe suprafața lucioasă a screen-touch-urilor. Suntem mulți, mobili, pretutindeni. Fără structuri complicate, bugete și prime de crăciun! Fără departamente și direcții, moguli și șantaje. Dar nu și fără organizare! Primim și transmitem mesaje cu minimum de investiție. Filmăm, traducem, pozăm, sharuim, comentăm, dăm ”like” sau ”unfriend”. Greșim sau avem dreptate, credem sau ne răzgândim, ne certăm între noi, învățăm să ne cunoaștem… dar suntem aici, dincolo de ceea ce pot sau vor să perceapă sculele voastre ”profesioniste”! Platformele de socializare ne-au învățat, printre altele, opțiunea ”block” și ”ignore”! Au democratizat aceste opțiuni elementare dincolo de controlul politic. Le-au transformat în intrumente, dacă nu chiar în instincte! Sunt doar la un click distanță. Trebuia să vă temeți de ele! Ele sunt cele care v-au aruncat în ”recycle bin”! Asta așa, că tot ne acuzați că o ardem ecologic!

Ați încremenit în fixismele gândirii voastre! Ei bine, în lumea noastră asta se cheamă ceea ce știința numește rigor mortis! Degeaba urlați… nu e sigur dacă ați observat că mai toți dinozaurii dezgropați aveau gurile deschise! Un urlet mut! Cu el sunt expuși și în muzee…

Ați murit din clipa în care ați crezut că noi suntem în piață pentru că am fi împotriva lui Ponta! Ponta? E doar ceva aflat în drum! Ați murit încă de anul trecut, când ați crezut că am ieșit în piață pentru că am fi împotriva lui Băsescu! Băsescu? Doar o altă versiune a policefalului numit Ponta, Iliescu, Boc, Tăriceanu și alte litere asemenea! Litere aflate în drum! Aflate în drumul a ceva ce nu ați putut înțelege!

Ați refuzat să înțelegeți că pur și simplu societatea nu (mai) e aia pe care o știți voi! Lumea aia care v-a ridicat pe postamentul celebrității…! De-aia ați murit! Disperați că nu o înțelegeți, ați ajustat-o grotesc la micimea gândirii voastre, ați croit-o după tiparele decrepite care vă sunt atât de familiare! Vă este imposibil să acceptați că, iată, lumea nu mai e în stradă pentru că așa vrea Băsescu-Ponta-Boc-Șova-Plumb-Soroș-Barbu-Obama-Putin-Badea-Gâdea-Ciutacu-Și-Ciuvică!

Vă este imposibil să înțelegeți că nu am ieșit în stradă doar pentru că NU mai vrem ceva, ci mai mult, PENTRU CĂ VREM ceva! Avem cerințe clare, limpezi! Trebuie să fii surd, orb, prost să nu înțelegi!

Sau mort!

Vrem să existe lege! Nu mai credem că schimbarea unui guvern cu un altul sau a unui președinte cu un altul, rezolvă ceva! Ci credem că schimbarea tuturor în relația cu legea schimbă totul! Îi vrem pe toți, absolut pe toți, în genunchi în fața legii! Noi îngenunchem în fața ei în fiecare seară, chiar și atunci când urlați că încălcăm legea făcând demonstrații fără autorizație!

Ne-ați numit nihiliști, manipulați, dezinformați, gloată! Ne-ați numit sute când eram mii, ne-ați numit mii, când eram zeci de mii! În timp ce voi stropeați ecranele pensionarilor cu saliva neputinței voastre și mințeați cu nerușinare că suntem puțini, pe sub geamurile suspendate peste bulevardele orașelor, realitatea vie, concretă, vă contrazicea!

Vă arunca în ridicol!

Vă constata moartea!

Cea mai acceptată teză cu privire la dispariția dinozaurilor este cea care presupune ciocnirea unui asteroid cu pământul! Se pare că asteroidul avea zece kilometri în diametru! A ras într-o clipă dominația de milioane de ani a dinozaurilor.

Un lucru e cert: la Roșia Montana nu va fi nici un crater! Dar după ce strada va câștiga, va exista un crater uriaș în lumea voastră, a televiziunilor. Veți fi îngropați sub propria neputință și nedumerire. Nu vă îndoiți de asta. La o adică, putem forma coloane care să depășească zece kilometri!

Autor: Silviu Dancu

Sursa: Silviu Dancu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Va rog pe toti care stiti manevra computerul/netul sa faceti ca in mod indubitabil cei numiti in acest fabulos rechizitoriu/prohod sa ajunga in mod sigur sa il vada. Eu i-am intrebat pe trepadusii lui Felix ce o sa faca, unde o sa se angajeze, cine o sa-i mai bage-n seama cand o sa sara capacul de pe butoiul cu rahat in care se scalda seful lor, pentru intr-o buna zi o sa sara cu toate amenintarile, presiunile si intimidarile pe care le fac secaturile de la Antena 3 pe justitie. Mai nou acrediteaza si multi boi din tara cred, ca Antena 3 este egal Romania. Ati vazut reclama : ANTENA 3 E AICI, ROMANIA E AICI. Adica ei pun egal intre tara si agentura lor de partid care e postul tv. Ca si cum ori zici Antena 3 ori zici Romania este acelasi lucru. Si totusi justitia de ce mosmondeste atat de mult daca nu e pe mana cu Felix ? Nici Procesul de la Nurenberg nu a durat atata.

  • Felicitari ! Asa luati atitudine voi astia mai tineri si mai priceputi la calculatoare,Sint mindru de voi si nu reget ca mi-am riscat viata la revolutie si nici ca am protestat pina acum ,Ati preluat stafeta si sinteti mai buni.Felicitari

  • Hmmm, nu e deloc greu sa protestezi impotriva lor: eu nu mai am televizorul.Pur si simplu.Nu, nu-mi lipseste, ba dimpotriva, cind ma nimeresc pe la vreun hotel, frizerie, sau mai stiu eu ce unitate cu TV-ul deschis, e ca si cum as auzi pe unul cu manelele-n masina date la maximum. Sursele de informare alternative sint cu mult mai bune, chiar si cele de divertisment. Nu mai stiu de Badea, Esca, Ciutacu sau mai stiu eu care personaj. Si ma simt cu mult mai bine…

  • CARE PRESA? CINE MAI CITESTE PRESA ? TELEVIZIUNILE TREBUIES SARITE IN AER , TELEVIZIUNEA NE-A MINTIT IN 1989 SI CONTINUA SA NE MINTA SI SA NE MANIPULEZE ,,,TOATA LUMEA SA SE RETRAGA DE LA TV SA-SI AEUNCE TELEVIZOARELE LA GUNOAIE SA-SI CUMPERE LEP-TOPURI SI SA INVETE SA LUCREZE LA UN LEP-TOP ACOLO AI CE INVATA ACOLO VEI VEDEA DOCUMENTALE CU MILE SI NU TE VEI PLICTISI SA LE CAUTI ACOLO VE-I VORBI CU PRITENII TAI SI ITI VEI FACE MULTI PRUETENI ACOLO CERI SFATURI SI VEI PRIMII SUTE SI AI DE UNDE SA ALEGI PE CELE MAI BUNE ….ARUNCA TELEVIZORUL EL TE IMBOLNAVESTE EL ITI FACE VIATA GREA PE CARE O AI PENTRU CA TE TINE MANIPULAT CU DIRECTIVE DE LA HOTII DIN GUVERNELE CARE NE-AU GUVERNAT PROST TIMP DE 23 DE ANI ,,,ARUNCA TELEVIZORUL SI CUMPARA-TI U LEP-TOP SI CONECTEAZA=TE LA VIATA REALA ,,,VEI VEEA LUMEA CU ALTI OCHI ….