Politică

DEMOCRATIA A MURIT! Intervenţia de la Pungeşti este sfârşitul democraţiei româneşti

pungesti-mediafaxCu ani în urmă era o reclamă care spunea “Dormi linistit, FNI veghează pentru tine”. Contextul economic şi politic nu s-a schimbat, doar că acum politicienii veghează pentru noi. Pe faţă, în timp ce atunci erau usor disimulaţi.

Eu nu blamez jandarmii. Ei doar au primit ordin să disperseze manifestanţii şi să însoţească utilajele “marilor investitori”. Probabil că nu va mai trece mult până vor fi şi morţi. Dar ce contează când “200 de oameni se opun celor 20 de milioane”. La fel a fost şi la Flămânzi în 1907. Şi la fel va fi la fiecare punct de lucru al “marilor investitori”. Ce contează că se vor opune alţi 200 de oameni la Băile Felix? Ce contează că se vor mai opune alţi 200 de oameni la Moşna? Ce contează că se vor mai opune alţi 200 de oameni la Vama Veche şi Costineşti? Ce contează că se vor mai opune alţi 200 de oameni la Roşia Montană? Ce contează dacă vor fi răniţi şi morţi de fiecare dată sau măcar o dată? Contează ce vor “marii investitori” şi politicienii. A, şi să nu uit – cele 20 de milioane (minus 200 de la Pungeşti, minus 200 de la Băile Felix, minus 200 de la Roşia Montană, minus …)

O mai veche dilemă punea o întrebare: e vinovat degetul care apasă pe trăgaci sau creierul care dă comanda? Deci, cum spuneam, nu blamez jandarmii. Doar că îmi aduc aminte de un proverb: “Peştele de la cap se împute şi se curăţă de la coadă”. S-ar putea spune că am început să curăţăm peştele de la coadă prin eliminarea Rezistenţei de la Pungeşti. Şi o să-i eliminăm pe cei 200 de câte ori e nevoie. Până când? Până se va ajunge la o altă concluzie cu privire la politicieni şi “marii investitori”. Dar până atunci ne îndreptăm într-o direcţie pe care nu ne-o spune nimeni: AFARĂ CU TOŢI ROMÂNII DIN ROMÂNIA. Şi când spun români, mă gândesc şi la români, şi la unguri, şi la saşi, şi la ţigani, şi la evrei şi la oricine are domiciliul în România, indiferent de naţionalitate, sex, religie, orientare politică, situaţie materială. De ce? Pentru că ţara asta este a politicienilor, care s-au şi opus proiectului Roşia Montană în comisia parlamentară. Tot politicienii s-au opus exploatărilor de gaze de şist prin fracturare hidraulică în campania electorală. Cum se va realiza aceasta? Prin expropieri în interesul “marilor investitori”, prin regionalizare şi federalizare, prin vânzarea terenurilor agricole către străini (persoane fizice şi juridice), prin interzicerea manifestaţiilor de orice fel, prin manipularea cu ajutorul presei şi a televiziunilor, prin aprobarea de legi favorabile politicienilor şi “marilor investitori”.

Ce sens are o democraţie? Ce rost ar mai avea o meritocraţie ca în Islanda? Suntem doar 200 care ne opunem celor 20 de milioane. Şi la Termopile erau mai mulţi (300 de spartani). Noi suntem 200 de anarhişti, hipsteri, oameni fără căpătâi. Şi care subminăm economia naţională şi statul de drept. Merităm să fim împuşcaţi precum soţii Ceauşescu. Pentru binele celor 20 de milioane. Comuniştii erau mici copii pe lângă cei care ne conduc acum.

Democraţia a murit! Nici măcar nu merită să o mai îngropăm. O vom lăsa să putrezească pe câmpul de la Pungeşti.

Trăiască Jandarmeria Română. Trăiasca mult iubita clasa de politicieni care ne conduc pentru binele nostru. Şi merităm, căci suntem 20 de milioane.

Cei 200 de la Pungeşti sunt doar pierderi colaterale. Astfel, pentru ca noi ceilalţi să putem dormi liniştiţi. Politicienii veghează pentru noi.

Şi să nu uităm că suntem în Decembrie. Pentru poporul român este o lună cu multe semnificaţii:

– 1 Decembrie 1918 – Marea Unire;
– 30 Decembrie 1947 – abdicarea Regelui Mihai;
– 22 Decembrie 1989 – “Revoluţia Română”;
– 25 Decembrie 1989 – judecarea şi executarea soţilor Ceauşescu;
– 2 Decembrie 2013 – MOARTEA DEMOCRAŢIEI ROMÂNEŞTI.

A MURIT REGELE! TRĂIASCĂ REGELE!

Autor: Doru Apostol

Sursa: Doru Apostol

Foto: Mediafax

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In Romania nu vor disparea astfel de actiuni in forta atita timp cit conducatoriiisi vor face de capul lor si nu de pasul celor pe care ii conduc.Imaginile de la Pungesti imi readuc in memorie filmele documentare din serialul ‘Memorialul Durerii”si de tortionarii care ii schingiuiau pe cei care se opuneau regimului,socialist de sorginte sovietica de pe atunci cind se forta colectivizarea satelor romanesti .Si atunci ac si acum la interval de 50-60 de ani ,aceleasi imagini cu deosebirea ca acum sunt in direct si atunci erau filmate.In rest nici o deosebire.Ma intreb de ce nu este respectat poporul? Popor care i-a trimis in fotoliile comode ale Parlamentului Romaniei.Cu cine trebuie sa tina acesti politiceni care sunt specialisti in toate cum ar fi sociologigii care stiu finate,bugete,preoti care se implica emotional si politic in problemele tarii in loc sa-si vada de parohiile lor,sa-i ajute pe oameni cum am vazut preotul din jud. Vaslui, alaturi de satenii din parohie nu de hotii din Parlamentul Romaniei care sigur actioneaza in spiritul interesului personal sau mai bine spus a clanului .Cu astfelde personaje gen Mirel,Ilie,Iordache,si alti nenorociti,romania nu are nici o sansa sa depaseasca nivelui feudalismului ,ei vor totul si poporul sa se bucure cu resturile.Rusine voua celor 73% care reprezentati pe oriceine dar pe cei care v-au votat nu ii reprezenata-ti.V-a venii si ziua voastra ,mai bine mai tirziu decit niciodata.Asa sa va ajute Dumnezeu

  • Felicitari d-le Apostol pentru acest minunat articol care ar trebui reprodus si pus in atentia cetatenilor acestei tari prin toate mijloacele massmedia!Aveti perfecta dreptate,in ochii politicienilor tradatori de neam si tara gen Ponta si acolitii,romanii de rind,populimea,nu valoreaza nici ci o ceapa degerata!Cit priveste actiunea jandarmilor,la violenta trebuie raspuns cu violenta,deci,stropiti cu benzina si incendiati,atit ei cit si masinile lor!Iar celor de la Chevron,administrata o bataie sora cu moartea,sa nu mai indrazneasca niciodata sa sfideze poporul acesta!Asa trebuie procedat!

  • Sper ca doar din intamplare, apare 22 Decembrie 1989 “Revolutia Romana”! De fapt in 22 Decembrie 1989 a fost “Confiscarea Revolutiei Romane” inceputa la TIMISOARA de catre fosta si actuala putere… Din pacate…

  • iar eu fata de tine blamez jandarmii, puteau sa faca orice altceva care nu include bataia sau uciderea… au o inclinatie in a brusca si lovi oameni, puteau evita sa ajunga sa bata in frati, surori, parinti, rude, vecini…
    dar intr-adevar, sunt doar instrumentul si inca unul al dracului de eficient

  • 22 Decembrie 1989 a fost o lovitura de stat, cu implicatii si repercursiuni militare, economice si sociale. Din aceasta cauza i-am pus ghilimele.
    Nationalist? Poate. Dar atat timp cat nu conteaza nationalitatea celor afectati de interesele politicienilor si ale “marilor investitori”, nu cred ca se poate spune ca sunt nationalist. Daca se pune in discutie integritatea statului sub orice forma, atunci da – sunt nationalist.
    De ce nu blamez jandarmii? Pentru ca ei au primit un ordin. Dar politicienii ce ordin au primit? Dar mass-media scrisa si televizata ce ordin a primit? Ei nu au primit ordin, ci au primit bani. Cred ca e mai grav. Deontologic, si cu rezultate nefaste pentru toti.