Politică

CEREM CETATENILOR ROMANIEI SA SEMNEZE PENTRU NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI

Initiativa Legislativa are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !
CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

Suntem cetateni ai Romaniei si vrem sa dispunem ca si popor de toate resursele naturale pe care le-am avut si acum nu le mai avem.

Resursele naturale ale Romaniei: aur, argint, cupru, carbune, petrol, gaze, gaze din platform continentala a Marii Negre, etc…au fost instrainate in ultimii 25 de ani fara ca proprietarii lor de drept Cetatenii Romaniei sa fie intrebati daca sunt de acord!

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI !

CEREM REINTRODUCEREA IN CONSTITUTIA ROMANIEI A URMATORULUI ARTICOL

Noul Articolul din Constitutia Romaniei – despre Proprietate va fi:

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei va fi gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei va fi aleasa, in conditiile legii, prin votul direct al cetatenilor.

CEREM CA CEI CARE AU INSTRAINAT RESURSELE ROMANIEI IN ULTIMII 25 DE ANI FARA A INTREBA IN NICI UN FEL CETATENII ROMANIEI DACA SUNT DE ACORD CU ACEST LUCRU SA FIE TRASI LA RASPUNDERE SI JUDECATI PENTRU FAPTELE LOR.

Daca si TU te-ai saturat ca altii sa profite de resursele naturale ale tarii noastre, in timp ce parintii si copiii nostri se zbat in saracie, alatura-te acestui demers si distribuie acest mesaj !

AVEM NEVOIE DE 500.000 DE SEMNATURI PENTRU A DEMARA O INITIATIAVA LEGISLATIVA IN ACEST SENS!

SEMNEAZA AICI ACEASTA PETITIE

Citeste si da mai departe !

Va Rugam sa indicati adrese de email corecte ca sa puteti fi contactati in momentul in care vom depune listele nominale cu persoanele si cu cele 500.000 de semnaturi ale lor, la Curtea Constitutionala, pentru a valida aceasta initiativa legislativa.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Care e procesul prin care se revizuieste Constitutia?

TITLUL VII

Revizuirea Constituţiei

Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150

(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Procedura de revizuire ARTICOLUL 151

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Limitele revizuirii ARTICOLUL 152

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! – Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi – Semneaza si tu !

Cum ne vom organiza

Rugam ca fiecare semnatar sa si distribuie petitia la cat mai multe persoane. E necesar ca ea sa fie distribuita de fiecare la cel putin inca 10 pesoane.

De aceea rugam ca fiecare semnatar sa si trimita petitia la cat mai multe persoane: parinti, frati, surori, rude, prieteni, vecini, colegi…

Acest lucru e necesar pentru a avea o sansa sa crestem in numar.

Cand o distribuiti, va rugam, cereti-le celor care sunt de acord sa o semneze, sa o distribuie la randul lor.

Daca se vor strange cele 500.000 de semnaturi, vom trimite petitia tuturor institutiilor statului si tuturor parlamentarilor, si vom trece la faza redactarii listelor oficiale de semnaturi dupa formatul cerut de Curtea Constitutionala (vom notifica fiecarui semnatar sa completeze formularul tipizat cu detaliile necesare si-i vom indica unde anume trebuie sa-l trimita)

Dupa ce vom redacta si vom centraliza listele finale cu semnaturi, le vom depune la Curtea Constitutionala in formatul cerut, pentru a declansa procedura de Modificare a Constitutiei.

Desi numarul de semnaturi e urias, avem speranta ca vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro

Sursa: Fluierul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Da Doamne mintea romanului si sa semneze,pina nu ni se ia si cenusa din vatra.

  • Da Doamne minte romanului sa semneze.In tara asta ne trebuie TEPES pina nu se defriseaza toate padurile.

  • SUNT CONVINSA CA TOT POPORUL ROMAN DOREȘTE ASA CEVA ,ÎN AFARA DE O MANA DE TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI TARA ! DA SUNT DE ACORD!

  • De aia suntem o naţie, adică dacă sub casa mea e sare sau petrol, îl ia statul şi apoi îl dă în exploatare statului austriac sau nu ş cărui jmecheraş, care-şi bate joc şi face pe monopolistul, nu?

  • Speranța moare ultima, eu îmi doresc din suflet ca să ne bucurăm noi poporul român de resursele noastre, dar în primul rând îmi doresc să protejăm natura, putem să avem una dintre cele mai frumoase tari, ar fi păcat să pierdem …

  • SEMNEZ , pentru nationalizarea tuturor resurselor si controlul tuturor firmelor straine care ne fura permanent precum si condamnarea celui ce vinde teren strainilor
    Mai trebuiesc condamnati direct cei ce aduc prejudicii majore statului major prin semnarea de acte in interesul strainilor cu prejudicii mai mari de un milion de euro

  • sint impresionat de viteza cu care se vinde tot in GETODACIA !!!!! de aceea sper sa se trezeasca mai multa lume si sa semneze !!!!

  • Sistemul nostru national de valori din pdv atat material cat si spiritual, este puternic legat de enegiile ancestrale ale LOCULUI, de care nu putem face abstractie la infinit, oricate influente, strategii, ideologii, dogme si doctrine, ne-ar navali. In opinie personala, analizand ev. fenomenelor, tinand cont de probatoriul istoric administrat in cauza, izvoare/artefacte istorice, viziunea globala, la scara planetara si inter, formula mai sus expusa, corespunde alternativei viabile si sustenabile. Moral, corect si legal!
    In caz contrar, nu o sa avem liniste, nici in mormant!

  • Dacă prin resurse naturale înțelegem si pădurile…sunt cu atât mai fericita de aceasta campanie! Am invatat sa vindem Totul pe nimic, din pacate! Sper sa aiba rezultatul dorit aceasta campanie

  • Dacă prin resurse naturale înțelegem si pădurile…sunt cu atât mai fericita de aceasta campanie! Am invatat sa vindem Totul pe nimic, din pacate! Sper sa aiba rezultatul dorit aceasta campanie!

  • Doamne ajuta pentru redobandirea PATRIMONIULUI NATIONAL!
    Aplicarea principiului de DREPT “Restitutio in integrum” in favoarea interesului tarii, patria noastra, locul unde am vazut lumina zilei, pamantul in care avem radacinile din care ne extragem seva, bucata de cer spre care ne indreptam privirile, coloana vertebrala, infinitul. Axis Mundi!

    p.s.: conceptul de “nationalizare” trebuie inteles, aplicat, in sensul corect, legal, moral, de consfintire, statuare, stabilire a apartenentei identitare a bunurilor materiale, naturale, minerale, energetice, spirituale, zestrea energo-informatiala, parte integranta a ADN-ului national, regional, zonal, partenerial, continental, planetar, cosmic. Lex universalis. In caz contrar, nu o sa avem liniste nici in mormant!

  • In op. pers. cine se impotriveste, mai mult, obstructioneaza proiectul de refacere a structurii matriceale corespunzatoare prezentei locatii, va suporta consecintele aplicarii normelor universale: dupa fapta si rasplata, cauza/efect, efectul de bumerang, bine faci/bine gasesti, rau faci/rau atragi, vezi fenomenele globale in derulare la toate nivelurile, straturile atmosferei terestre si deasupra, in afara, exteriorul scoartei terestre, adica extra, extra terestru, termen de care fuge umanitatea din motive …?!
    O sarcina in pantecul mamei se poate dezvolta intra si extra uterin, noi insine, fiinte minunate fiind intra si extra in acelasi timp, aceeasi unitate de constiinta, acelasi gand bun, pur, rafinat, elevat, traind, vibrand, respirand, pasind cu picioarele pe pamant, capul in “nori”, sufletul si constiinta, conectate la Sursa Suprema datatoare de viata in infinitul Univers, Dumnezeu sau cum doreste fiecare sa denumeasaca aceasta Inteligenta Suprema Cosmica Infinita, adevarata, frumoasa si … luminoasa, lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. Crezul!

  • Lumina
    Aur
    Era de aur, Era luminii, Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin!
    Zal = Aur;
    Aur = Lumina condensata;
    Lumina = fotoni = atomi;
    Atomul nu moare, se transforma cf. leg. transformarii maselor, lg. lui Lavoisier;
    Zalmoxis legenda vie, “Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici Soarele nu-l vede!”;
    In concluzii: in Univers nimic nu moare, totul se transforma, in baza principiului care sta la baza intelegerii, perceptiei notiunilor de “viata vesnica”, “nemurire”, “infinit” …adicatelea, epoca de aur, contextul edenic existent dintotdeauana, context pe care abia acum il putem descifra, urmare a deschiderii noastre, a fiecaruia dintre noi, de oriunde am fi, Cer si Pamant, deschidere spre … cunoastere, lumina, adevar. Trezirea constiintei, extinderea starilor de constienta, activarea functiilor adormite, induse in stare de latenta, din motive de …abatere de la adevar, deturnare de la cale, viata, cunoasterea adevarata, originile, evolutia Vietii pe Terra…

  • Soarele nostru, Sfantul si Binecuvantatul nostru Soare iradiaza particule numite fotoni care traverseaza spatiul ajungand pana la Pamant cu 300 Km/s, ceea ce numim in mod obisnuit, viteza…luminii. Spectrul solar este de fapt un continuum de raze compus din…aceeasi fotoni. Spectrul VIZIBIL – acopera culorile de la violet(a) la rosu, este singura parte a spectrului solar vizibil de catre ochiul uman.
    AURUL IMPRUMUTA CULORILE SPECTRULUI SOLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROGVAIV, culorile curcubeului, 7 culori (7 zile ale saptamanii, 7 note muzicale, 7 mirese pt 7 frati, 7 penitenciare de construit cf agendei UE, etc. …in a 7-a ZI si Dumnezeu s-a odihnit. Pace!)
    Biblia vorbeste de trei ceruri: cerul de deasupra noastra, atmosfera, ceea ce inconjoara pamantul, planeta Pamant, Terra, Geea, Gaia, cum doreste fiecare sa denumeasca f.ctie de originile fiecaruia!, cerul creat in ziua a 2-a a creatiei; cosmosul, universul fizic cu sistemele solare; cerurile spirituale, unde se afla Dumnezeu, ingerii, si chiar o parte din demoni-dragii de ei (de unde pactul cu diavolul), creat in ziua intaia, la inceputul primei zile de creatie. In Biblie, sunt afirmatii categorice, cf. carora, nimeni nu a mers in Cerul Lui Dumnezeu, in al 3-lea Cer…”Nimeni nu s-a suit in Cer, afara de Cel care S-a coborat din Cer, Fiul Omului”-Ioan 3:13, circumstata in raport de care s-ar putea spune ca Ilie, Enoh dar si altii ca Ezechiel, Filip, etc. au avut parte de rapiri, efectuate de Spiritul Lui Dumnezeu sau de ingeri, care au avut ca scop mutarea lor intr-o alta locatie (zona geografica, dimensiune, lume, univers…). “Car de foc”. La niv. de proiectie… Cetatea pregatita de Dumnezeu, Patria Cereasca: Noul Ierusalim, care SE VA COBORI! pe Noul Pamant (Evrei 11:13-16; 13:14; Apocalipsa 21: 1-4), in greaca veche, apocalipsa = revelatie, in op. pers. viziunea unui transfer interplanetar…in conditiile in care se indeplinesc la unison termenii de rezonanta: acelasi gand bun, pur, rafinat, elevat, suflet de copil, “Lasati copiii sa vina la Mine!”, izvorat cu discernamant, raspundere, fermitate, constient si din constienta. Cat despre compozitia “carului de foc”, spirit si materie, vehicul zburator mai mult sau mai putin identificat…totul este cu putinta la Dumnezeu si, nimic nu este intamplator in infinitul Univers, cunoscut fiind faptul ca metalele rare, pretioase stau la baza industriei aerospatile. Nimic nou sub Soare. Nu-i asa ca pare absurd sa punem interesele ec., politice, paradisurile fiscale, mai presus de conservarea, redobandirea, PATRIMONIULUI NATIONAL, ANCESTRAL, ISTORIC, ZESTREA ENERGO-INFORMATIONALA A UNUI NEAM, A UNEI CIVILIZATII STRAVECHI?!?!?!, sens in care, imperativ, facem trimitere la CONTEXTUL! geo-strategic aferent resurselor materiale si spirituale autohtone!, zacaminte de …aur, metale rare, pretioase, petrol, gaze…paduri…resurse apartinand unei locatii, atribuite prin excelenta unui neam, resurse ce imprumuta din culorile spectrului solar, lumina, lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat. Crezul! Exploatarea neconforma cu clauzele normelor universale, atrage sanctiune, pedeapsa, extinctie, fata de partile implicate, din pacate. Din fericire…ne am trezit in timp util! Ei, cum facem reglajul planetar?!

  • Pai, face umanitatea un pas in inaltarea cea de toate zilele: TREZIREA!, INVIEREA!, INALTAREA!, si face si Noul Ierusalim pasii corespunzatori, catre noi, copilul nazbatios numit umanitate. “Ai cazut. Ridica-te!”, Iisus (II SUS, I is US)…!!!

  • O initiativa minunata mai bine mai tirziu decit niciodata si culmea aprtine PSD ului bine ca s.au trezit romanii DOAMNE AJUTA

  • Si eu sunt de acord, dar cine si cum sa se faca naționalizarea?! Dati soluții, ridicați poporul sa faca naționalizarea! S-au mai semnat diverse petetii cam cu aceiasi cerință. Si?…..veniti cu soluții și ridicați tot poporul! Altfel nu vom mai avea ce nationaliza! Deja ma intreb ce se mai poate nationaliza?! Toate resursele sunt fie cedate definitiv fie nu mai avem ce!

  • Aș vrea și eu să semnez petiția.. Dar nimeni nu spune cine, cum adună semnăturile.
    În aceste condiții …

    Având o vârstă care nu-mi permite să preiau eu vreo inițiativă, sunt oricînd gata să sprijin pe cei care s-ar încumeta să preia această inițiativă !

    Oricum, printre tot ce se vehiculează azi în mass-media, aceasta este, prin excelență, o inițiativă demnă de promovat (și de dus la bun sfârșit !)