Analize și opinii

BAGATORII DE SEAMA, ATOTCUNOSCATORII SI PROFITORII CARE AU TAMPIT SI DISTRUS ROMANIA

Ani la rand ne-am uitat la TV, am citit ziarele [le-am bagat bani in buzunare unora si altora], am ciulit urechile la aia de la radio care ne spuneau verzi si uscate. Ani la rand am crezut ca se va schimba ceva in bine in tara asta si cand vom ajunge in 2010 [an curent] nu vom mai fi cu aceleasi probleme, ba chiar bagati in alte si alte probleme si greutati. Am crezut prost, ne-am inselat noi pe noi. Am pierdut vremea cu tot felul de dispute inutile, sporturi care nu ne schimba viata in bine, ne-am batut pentru echipa x sau z de fotbal sau tenis, am fost patimasi cand a fost vorba sa vorbeasca altii de noi ca suntem lasi, avem tara vai de mama noastra si ne sfideaza toti. Sa stiti ca in ultimii ani am urmarit emisiunile de la tv in care se discuta, se aduc argumente si contra-argumente in favoarea/defavoarea unui subiect/persoane/grup/etc si …NIMIC NU SE SCHIMBA SEMNIFICATIV IN BINE. Si atunci am facut un test extins pe cativa ani in care am vrut sa vad ce dracu se intampla in Romania moderna de suntem vai de mama noastra ! Si eu sunt de vina pentru felul in care traim in tara asta fiindca daca va uitati la orice dezbatere, competitie sau alte intruniri/relatii umane din tara asta NE SUNT PREZENTATE LA RANG DE ARTA URMATOARELE ABERATII: CEARTA, VORBA LUNGA, TEMPERAMENT BALCANIC, IMPROSCARE CU NOROI [INDIFERENT CA ARE SAU NU BAZA REALA], ROMANUL LE STIE PE TOATE, HAI SA VORBIM VORBE…

NEIMPLICAREA NU INSEAMNA NEAFECTAREA NOASTRA…A TUTUROR!!! LUATI ATITUDINE SI NU-I MAI LASATI SA-SI BATA JOC DE NOI! , noi suntem de vina pentru felul in care traim si pentru viitorul pe care il avem in fata(…).

Apoi va invit sa parcurgeti acest adevar pe care il negam, il aruncam intr-un colt al constiintei si il lasam acolo iar apoi cand dam de naiba ne intrebam ce naiba am facut rau..pai dragi romani ia analizati asta: Romania incotro : tara in care te fura rudele, prietenii de o viata, cunoscutii, locul in care toata lumea fura pe toata lumea . Incercati un exercitiu [sau mai multe] de sinceritate, intai cu voi apoi cu altii. Trebuie sa ne schimbam, daca vrem sa iesim din mizeria asta care a ajuns societatea romaneasca. Alta sansa nu avem. Si stiu despre ce vorbesc fiindca si eu am gresit , am examinat societatea din Romania si acum inteleg de ce suntem in halul in care suntem. Nu e nicio conspiratie, mister sau mare enigma care sa dea nastere la alte sute, mii de ore de dezbatere la tv sau radio , este o rezultanta a comportamentului, ignorantei si altor caracteristici NEGATIVE pe care ni le-am insusit. Sa stiti ca noi am creat porcaria, noi putem sa-i punem capat, DACA VREM CU ADEVARAT. Daca nu vom face ceva in sensul benefic, sa nu se mire cineva ca vom ajunge foarte rau, prinsi intr-o plasa pe care ne-am intins-o singuri in mod inconstient.

Revenind la titlu am remarcat de-a lungul acestor ani ca sunt foarte multi frecatori de menta, bagatori de seama, atotcunoscatori si profitori , experti, specialisti sau pur si simplu habarnisti care nu numai ca scriu tone de editoariale, bat campii zi lumina, vin la tv, isi fac emisiuni la radio si isi varsa frustrarile LIVE…

Astia au tampit si distrus Romania intr-un mod semnificativ. De ce? Pai vorbim aici de formatori de opinie oameni buni, vorbim de indivizi pe spatele carora atarna numele publicatiei/firmei/institutiei/partidului/etc in spatele carora isi exercita credibilitatea si oamenii tind sa le creada indoctrinarile, masinatiunile si propagandele ..unele cu spume la gura. Am vazut asta in campania electorala de fiecare data . Insa in ultimii ani si-au batut joc de cei care pot sa vina din spate , nu sunt comunisti/securisti si au pregatirea necesara ca sa ocupe functii publice ..si sa ne ajute sa schimbam tara asta intr-un loc mult mai bun ! Insa interesul poarta fesul precum spunea instructorul meu cu care am invatat sa sofez… De aici si pana la a uni punctele este un pas mic si dupa ce intelegi intregul sistem prin care se tampeste si distruge Romania, iti dai seama ca e nevoie sa ne implicam mai mult, sa punem osul si sa fim mai ordonati . Munca trebuie depusa in mod gandit + consitent, insa trebuie sa refuzam sa mai fim bataia de joc a unora si altora dintre cei care sunt platiti de noi [publici sau privati] sa ne execute niste servicii. In alta ordine de idei sunt comentatorii pusi de acesti bagatori de seama care au contaminat cunoasterea adevarata , pusi sa comenteze, sa injure, sa ne faca cu ou si otet pe site-urile noastre cat si pe alte site-uri. La unii dintre ei nu cred ca vom gasi un IQ ridicat , deoarece unii posteaza DIRECT DIN REDACTIILE MARILOR COMPANII MEDIA, INSTITUTII PUBLICE, ETC.

Oameni buni care chiar vreti sa faceti ceva, sa construim un viitor mai bun, atat va spun : haideti sa nu ne mai lasam prostiti, indoctrinati si mintiti. Noi suntem impacati pe partea asta si facem tot ce putem sa ajutam oamenii si sa schimbam Romania intr-o tara mult mai buna, mai sigura si mai nesfidata si umilita , precum este in momentul asta. Toti trebuie sa ne facem treaba si cei care nu inteleg asta trebuie dati afara si eliminati din sistem. Altfel vom continua cu gargara 24/24 , sfidari, tone de bani in buzunarul catorva, nesimtirea si crunta sfidare fata de noi, cei care vrem mai mult de la viata asta.

Reflectati la cele scrise . Voi decideti si in functie de aceste decizii putem astepta mai mult sau mai putin de la un viitor care va veni peste noi, fie ca ne place sau nu.

sursa: urbanviorel.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt satul! nu mai pot!
    Altceva in afara de “hai sa facem ceva” mai stiti?
    Pe vremea lui Ceausescu era sloganul “sa facem totul”; acum a fost inlocuit cu “sa facem ceva”.
    Pe toti “scriitorii” ii aud cu aceleasi cuvinte. Totusi, ceva fapte aveti? Sau intotdeauna acestea sunt in responsabilitatea altora?

  • marea majoritate a populatiei din romania e lipsita de cultura si civilizatie , uneori elementara , de aceea e usor de manipulat si condus … in plus cred ca spiritul balcanic inseamna si o destul de mare lipsa de morala si corectitudine … atata timp cat nu se va schimba poporul roman , nu se va schimba cu nimic romania

  • Tiberiu, fi tu primul care da exemplu in “a face ceva”, apoi daca e varianta optima, te vor urma si altii.
    Concret!

  • :)
    logica cui Tiberiu?!
    A ta? Ce cauti aici? Ce-ti pasa daca facem, sau doar spunem, atata timp cat tu esti multumit?
    Sau cumva acest blog a intrat in spatiul tau vital?
    :)

  • Oau! “Logica mea” ? sau “ce caut aici” ? sau “ce-mi pasa” ?. Scuza-ma dar nu stiu ce cauti tu,aici. Ma mir ca esti in stare sa citesti textul,…, ca de-nteles….
    Prietene, se zvrcolesc in pamant Aristotel, Kant, Hegel … (!!! nu sunt jucatori de fotbal sau cantareti; nu sunt prieteni cu Lady Gaga). Ti-as raspunde si la intrebari, dar acum ma grabesc…; trebuie sa plec. Ciao!

  • Stimate domle Urban Viorel, nu cumva matale esti parlamentar ? De ce nu faceti ceva acolo in parlament ca doar d-aia v-am ales ? Eu as face ceva : as spanzura toti parlamentarii de azi fara deosebire de varsta,sex,avere,optiuni politice,etc.Apoi as face alte alegeri si daca si urmatorii s-ar comporta la fel i-as impusca pe stadion. Sa vedem dupa aceea cine mai vrea sa intre in parlament si sa nu se gandeasca la bunastarea acestui popor ci numai la imbogatirea personala in ciuda ignorarii saraciei si dezastrului din Romania ! Ce ziceti ? E bine ?

  • …si nu cumva Urban Viorel este parlamentar PDL? cum ati acceptat s-o alegeti presedinte la Bucuresti p-aia care tragea dungi pe asfalt si lua bani pentru parcari si care de ani buni jefuieste bugetul Bucurestiului si acu’ s-a mutat la al tarii?

  • E, cum? Ce naiba Marcel?
    Este foarte simplu.
    Intr-o tara in care oamenii sunt votati/apreciati dupa vorbele scoase pe gura, nici nu poate fi altfel.
    O tara de prosti. Totul este sa arati cu degetul spre paiul din ochiul adversarului. Receptorul este atat de handicapat, ca nu vede barna din ochiul Emitatorului.

  • Dar de ce trebuie ca prin punerea unei ştampile pe buletinul de vot, am onoarea(sic) de a-mi “alege” stăpânul? Si după ce am ales acest stăpân, face apoi ce vrea el, şi se păzeşte de furia mea prin “miliţieni”, culmea, plătiţi tot de către mine.Singura şansa a României ar fi ca, timp de 10 ani, toţi guvernanţii, absolut toţi, să se ofere să conducă, nu să-i aleg eu, şi să nu aibă imunitate, să poată lua bătaie de la cetăţeanul nemulţumit. Şi sunt convins că nu se vor mai repezi toţi şmecherii cu tupeu, să treacă la “oala cu smântână” a puterii. Şi ca să nu se repeadă mii de români, să ocupe scaune în parlament sau prin ministere, să existe o departajare a celor ce vor să conducă treburile ţării, printr-un examen dat în faţa unei comisii, formate din 30 de jurişti, aleşi aleatoriu de către un calculator, din rândul magistraţilor, al avocaţilor şi al profesorilor de drept.Şi pot sta să conducă acolo, până îi alungă poporul.Dacă sunt buni şi cetăţenii sunt mulţumiţi, n-au decât să stea în post până se plictisesc. Şefii poliţiei să fie selecţionaţi tot în acest mod.Transformarea sistemului educaţional, din sistemul concurenţional în prezent, într-un sistem doar de învăţat.Şi sunt multe care se pot face.Trebuie doar ca majoritatea românilor, să treacă priorităţile actuale ale lor, adică mâncat,băut,distracţie, futut, pe planul doi, şi să treacă pe primul plan întrebarea “ce diferenţă este între el şi vita de la plug, în afară de darul vorbirii”.Deocamdată nu observ decât o mare mâncătorie şi o acerbă competiţie între români, de a-şi da la gioale unul altuia, şi asta indiferent de educaţie şi cultură.