Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Vicepremier ungar: Maghiarii care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunităţile maghiare din străinătate, a declarat că etnicii maghiari care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială.

Eforturile pentru autonomie ale comunităţilor maghiare nu sunt departe de realitate dat fiind că urmează un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul maghiar în cursul unei conferinţe pe tema “autodeterminării” desfăşurată la Budapesta, informează MTI, citată de Mediafax.

Semjen a apreciat că diaspora maghiară are dreptul la autonomie culturală, iar maghiarii care trăiesc în comunităţi largi trebuie să primească autonomie teritorială, susţinând că fiecare comunitate trebuie să îşi elaboreze propriul concept de autonomie în funcţie de propriile necesităţi.

Vicepremierul maghiar a reiterat faptul că Guvernul Ungariei va susţine aceste planuri, dar Budapesta nu va impune planuri de autonomie comunităţilor maghiare.

Semjen a mai spus că etnicii maghiari nu trebuie consideraţi cetăţeni de rang secund în cadrul Uniunii Europene, ci trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi.

sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pe limba clara romaneasca, inca unul care maninca cacat, ptr ca nu are altceva de ales din meniul maghiar.