Politică

Trei CV-uri ale Alinei Gorghiu conţin dovada că a minţit: era incompatibilă!

alinagorghiu10Oferim astăzi dovada irefutabilă că Alina Gorghiu, co-preşedinta PNL, a minţit în legătură cu incompatibilitatea sa referitoare la deţinerea simultană a calităţii de consilier la preşedintelui AVAS şi aceea de reprezentant al firmei„Gorghiu, Pop şi Aspciaţii”, cu care AVAS avea în derulare mai multe contracte! Dovada ne-o oferă chiar Alina Gorghiu în mai multe CV-uri personale depuse la diferite instituţii!

Să reamintim mai întîi declaraţia sa oficială, transmisă Agenţiei AGERPRES în ziua de 25.03.2015, în care afirma categoric faptul că s-a retras din firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” încă din data de 17.07.2007 şi nega la fel de categoric că a mai reprezentat vreo companie:

declaratie_presa_alina

În articolul nostru Alina Gorghiu a fost implicată în afacerea dintre Baaklini Said şi Mafia băsistă am publicat Declaraţia de interese a Alinei Gorghiu, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, care arăta că Alina Gorghiu însăşi a scris cu mîna ei că şi în anul 2012 era asociat majoritar, adică patron, al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”.

Vă prezentăm acum 3 CV-uri ale Alinei Gorghiu, depuse la diverse instituţii: la Camera Deputaţilor, la Agenţia de Insolvenţă şi ca Avocat de Mediere, în care trece date contradictorii care revelează intenţia clară de a minţi în legătură cu datele ce arată apartenenţa sa simultană la AVAS şi la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”!

Iată CV-ul depus de Alina Gorghiu la Camera Deputaţilor, unde scrie negru pe alb că a fost asociat în firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în perioada 2005-2012! De asemenea, tot Alina Gorghiu scrie că a fost Consilier Preşedinte AVAS între 17.07.2007-1.12.2008, deci perioada cît a fost la AVAS se suprapune perfect cu aceea în care era asociat majoritar (cum rezultă din Declaraţiile ei de avere şi interese) al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”! Iată documentul:

experienta_profesionala

După ce presa a început să scoată la iveală scandalul legat de incompatibilitatea sa, Alina Gorghiu a încercat să ascundă acest lucru în alte două CV-uri, însă n-a făcut altceva decît să devoaleze şi mai clar intenţia sa de a minţi opinia publică şi, implicit, instituţiile statului!

Astfel, în CV-ul depus la Agenţia de Insolvenţă, Alina Gorghiu nuanţează datele astfel (http://agentiadeinsolventa.ro/docs/alina_gorghiu.pdf):

– între ianuarie 2005-17.07.2007a fost „Asociat coordonator” la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”

– din ianuarie 2009 şi pînă în prezent(anul 2012) a fost „Asociat” în firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”

– dar recunoaşte că din august 2004 şi pînă în prezent(anul 2012) este „Asociat majoritar” al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”!

– între 17.07.2007-1.12.2008a fost Consilier Preşedinte AVAS:

gorghiu_alina_stefania_1

Efortul Alinei Gorghiu de a ascunde realitatea este de-a dreptul penibil. Ea încearcă să demonstreze că din data de 17.07.2007, cînd a fost numită Consilier al preşedintelui AVAS Teodor Atanasiu, nu a mai fost „Asociat” sau „Asociat coordonator” al firmei„Gorghiu, Pop şi Asociaţii” pentru că s-a autosuspendat ca avocat şi, deci, nu ar mai fi fost incompatibilă! Însă problema incompatibilităţii nu este legată de calitatea ei de avocat, ci de faptul că este „ACŢIONAR MAJORITAR”, or, acest lucru îl spune chiar Alina Gorghiu, recunoscînd că are această calitate din august 2004 pînă în anul 2012! Deci, faptul că omite în aceste CV-uri că în perioada 17.07.2007-ianuarie 2009 nu a mai fost acţionar la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” este o minciună contrazisă chiar de către Alina Gorghiu în CV-ul depus la Camera Deputaţilor!

Al treilea CV al Alinei Gorghiu pe care vi-l prezentă este cel depus ca Avocat de Mediere, în care reia toate datele din CV-ul depus la Agenţia de Insolvenţă, date care le contrazic flagrant pe cele înscrise în CV-ul depus la Camera Deputaţilor:

gorghiu_alina_stefania_2

Aşadar, prinsă cu mîţa în sac, Alina Gorghiu a încercat prin această metodă ridicolă să păcălească pe toată lumea că, în perioada cît a fost consilier AVAS „s-ar fi retras” din firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, declarînd Agenţiei de presă AGERPRES că din data de 17.07.2007 nu mai fac parte din firma de avocatură”, îndemnîndu-ne să verificăm informaţia la Baroul Bucureşti! Nu ştiu pe cine a reuşit să păcălească prin această declaraţie oficială, din moment ce ea însăşi recunoaşte în propriul CV că din anul 2004 pînă în 2012 a fost acţionar majoritar în firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”!

Unii cititori s-ar putea întreba care este problema că Alina Gorghiu a fost în acelaşi timp asociat majoritar în firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” şi Consilier al preşedintelui AVAS. Problema este că AVAS a încheiat 4 contracte de reprezentare cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, iarbanii daţi de AVAS s-au dus direct în firma ei, unde, fiind acţionar majoritar, erau încasaţi de Alina Gorghiu conform procentelor de asociere! Acesta este un caz clasic de incompatibilitate pentru care Alina Gorghiu poate să răspundă penal şi chiar să i se interzică dreptul de a mai ocupa o vreme vreo funcţie publică!

De altfel, şi acum Alina Gorghiu mai are de încasat o creanţă de 100.000 RON de la av. Pop Tudor Octavian, cu care a fost asociat în firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, aşa cum se vede în Declaraţia de avere a Alinei Gorghiu din 29.05.2015:

investitii_directe_si_imprumutri_acordate

Este surprinzător faptul că, deşi Alina Gorghiu este avocat, face astfel de greşeli care s-ar putea s-o coste chiar mai mult decît consecinţele incompatibilităţii. Nu trebuie uitată menţiunea din finalul Raportului Control al Primului ministru Emil Boc din 2008, prin care a fost sesizat Parchetul de pe lîngă ÎCCJ:

capitolul_alte_aspecte

Problema care se pune este ce a făcut Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 2008, cînd a primit sesizarea de la Corpul de Control al Primului ministru? Procuror General al României era atunci Laura Codruţa Kovesi.

Alina Gorghiu s-a retras ca avocat, dar a rămas acţionar principal al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”

Ce se face Alina Gorghiu că nu înţelege? Ea spune în presă că s-a autosuspendat ca avocat la Baroul Bucureşti, însă acest lucru nu are nici o legătură cu infracţiunea de „Conflict de interese”, care se referă la foloasele dobîndite nu numai de ea, ci şi de asociatul său! Iată, de altfel, cum este defintiă această infracţiune în Codul penal:

cod_penal_art_31

Alina Gorghiu era consilierul Preşedintelui AVAS, iar Contractele celebre de-acum ale firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” au adus un beneficiu dovedit de 53.000 euro plus TVA, atît pentru ea, ca asociat majoritar cu 75% din acţiuni, cît şi pentru asociatul său Pop Tudor! Chiar dacă s-ar fi retras din firmă (ceea ce nu a făcut decît în 2012, tot ar fi intrat sub incidenţa art. 301 din Codul penal, căci legea se referă la relaţiile unui funcţionar public cu o persoană cu care a avut relaţii comerciale în ultimii 5 ani!

Faptul că Alina Gorghiu nu s-a dus în instanţă ca avocat nu are are absolut nici o relevanţă, căci este vorba de calitatea ei de acţionar la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, de unde încasa dividende, aşa cum rezultă din Declaraţia ei de avere.

Crezîndu-se descurcăreaţă, Alina Gorghiu a crezut că poate fenta pe toată lumea şi în Declaraţia ei de interese nu a mai completat şi punctul 5, care o obliga să treacă toate contractele, inclusiv cele de asistenţă juridică aflate în derulare în timpul exercitării funcţiei de la AVAS! Iată cum arată Declaraţia de interese a Alinei Gorghiu, în care lipseşte total Capitolul 5, adică tocmai acela în care trebuia să treacă toate contractele din care obţinea venituri, inclusiv cele din asistenţă juridică:

declaratie_de_interese_alina

Se observă foarte bine că, deşi arată că era Asociat la firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, nu trece nici unul dintre cele 4 contracte ale acesteia din perioada cît a fost Consilier al preşedintelui AVAS! Pentru comparaţie, iată cum arată formularul Declaraţiei de interese, aşa cum este el postat pe site-ul Ministerului Justiţiei:

calitatea_de_membru

Aşadar, şi dacă, presupunînd prin absurd, n-ar fi fost avocat, şi ar fi fost doar acţionar al firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, şi, în acelaşi timp, ar fi fost consilier la AVAS, era tot în conflict de interese, deci, implicit, sub incidenţa art. 301 din Codul Penal!

Ziarul „Evenimentul zilei” a publicat chiar unul dintre Contractele de asistenţă ale firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” cu Hidroelectrica în procesul în care este implicat senatorul Dan Şova, trimis acum în judecată, unde apare aceeaşi firmă „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, al cărei patron era Alina Gorghiu:

baroul_bucuresti

Din punct de vedere financiar, cînd se vorbeşte despre Conflictul de interese, nu este absolut nici o diferenţă între situaţia lui Dan Şova şi cea a Alinei Gorghiu, căci contractele sînt semnate de către firmele lor, iar sumele încasate intră în conturile acestora, nu ale avocaţilor!

De altfel, iată şi cum arată cele două Împuterniciri, prima a firmei Alinei Gorghiu, a doua a firmei lui Dan Şova, aşa cum au fost publicate de stiripesurse.ro:

imputernicire_avocatiala

imputernicire_avocatiala_2

Nu figurează pe nici una numele acţionarilor firmelor, ci doar numele avocaţilor care s-au prezentat în instanţă ca reprezentanţi ai firmei „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, respectiv „Şova şi asociaţii”! Cu toate acestea, deşi situaţiile sînt absolut identice, s-a deschis dosar doar pe numele lui Dan Şova!

Totuşi, se pare că, mai ales după articolul nostru precedent din cotidianul.ro, Alina Gorghiu a înţeles mult mai clar că este într-o situaţie dificilă, căci nu a mai reacţionat ca altădată, ameninţînd în stînga şi-n dreapta, ci s-a limitat să reducă totul la polemica sa cu Victor Ponta, încercînd să minimalizeze propriile sale probleme.

Astfel, după apariţia articolului nostru, fiind contactată de cei de la „Lumea Justiţiei”, Alina Gorghiu a răspuns printr-un SMS halucinant:

Bună ziua! Acesta este singurul comentariu pe care doresc să-l fac. Am oferit de-a lungul timpului toate explicaţiile privind acuzaţiile lui Dan Şova şi, mai nou, ale lui Victor Ponta. Nu doresc să perpetuez o temă eminamente politică prin reluarea acestor explicaţii ori de cîte ori un lider al PSD (acuzat, inculpat sau trimis în judecată) va simţi nevoia să arunce în spaţiul public acuzaţii nefondate la adresa mea pentru a distrage atenţia de la propriile probleme. Mulţumesc!”.

Colegii de la „Lumea Justiţiei” o rugaseră să-şi spună părerea despre contractele firmei sale cu AVAS, despre care noi scrisesem acum cîteva zile, iar Alina Gorghiu a făcut exact lucrul de care-i acuza pe Şova şi Ponta: a schimbat vorba „pentru a distrage atenţia de la propriile probleme”!

Oricum, organele statului trebuie să dea un răspuns la aceste dezvăluiri, mai ales că au fost sesizate oficial încă din anul 2008 de către Corpul de control al Primului ministru, iar lucrurile nu sînt atît de complicate încît să justifice o întîrziere de 7 ani, pentru a se invoca apoi prescrierea faptelor! Altfel, miroase a muşamalizare, ceea ce este echivalent cu recunoaşterea unei strînse legături a DNA cu lumea politică.

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca aceasta femeie s-ar privi in oglinda cand tine discursuri ? Cum ar fi ? Chipul schimonosit , propriul chip schimonosit de ura, ar speria-o….