Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Trebuie să ne trezim sau tontoroiul batjocurei va continua peste viețile și sufletele noastre cândva vii

Procurorii colectivizării, încă prin sate

Procurorii trimiși în sate de regimul Băsescu umblă încă și anchetează bătrânici înfricoșate. Mașina neagră a colectivizării electorale scoate din mâlul anilor 50 monștrii terorii. Băsescu vrea musai să arate că poporul îl iubește, iar voturile pentru plecarea lui sunt nesemnificative. Macularea votului popular, pusă pe seama lui Dragnea și a altor câțiva, lucrează încet, metodic în conștiința nației. O băbuță care a fost la vot, refuză să recunoască, de frică firește, că a votat. Chiar spune că era plecată. Unde? În fundul grădinii, dădea curcilor tocătură. E semnătura ta? Nu, maică, eu nu știu să scriu. Femeia știa să scrie și fusese la vot. Anchetatorii reușiseră să dezgroape din ea frica pe care o mai trăise cândva și se apăra mințind. Porcăria inventată de Băsescu, nu ultima, dar cea mai costisitoare pentru conștiința democratică a românilor, va ține mulți oameni simpli, terorizați de acest regim și torturați de sărăcie, departe de urne.

Oamenii nu mai vor procurori la porți, nu mai vor milițieni la ieșirea din biserică, nu mai vor citații prin care sunt chemați la interogatorii.

Pentru a accentua această boală, acest virus antidemocratic inventat de Băsescu, procurorii sunt ținuți în teren. Nu este exclusă chemarea la interogatoriu a premierului Ponta și arestarea secretarului general al PSD, parcă asta îi este funcția, Liviu Dragnea. După încarcerarea politică a lui Adrian Năstase, în dosarul afișelor electorale, nu ca premier, ci în calitate de candidat al PSD la prezidențiale, totul este posibil. Populația, reîntoarsă la statutul de turmă supusă, îngrămădită în staul de lupi, a fost scopită de nervul revoltei.

Politicienii puterii executive în asociere cu politicienii parlamentari dau contre de parcă ar vrea să se pună bine cu violatorul. Jenant. Era un banc cu unul prins de bandiți, legat de copac, în timp ce ăia îi rezolvau nevasta. Scăpați și ajunși acasă, soțul se arată nemulțumit. Înțeleg că te-au violat, dar tu ai mai dat și contre. Păi ce, zice nevastă-sa, ai fi vrut să fiu de acord cu nenorociții ăia? Contrele politicienilor puterii (aflu stupefiat că Pivniceru contrează fiind de acord de fapt cu rocada Morar – Kovesi) sunt mai mult de coabitare, decât de răzbel, ori noi, votanții ăștia care nu suntem încă înfricoșați am fi vrut altceva.

Băsescu a ordonat procurorilor să arate că milioane de voturi au fost ștampilate de Dragnea și alți câțiva adversari politici. Poporul, greul poporului e rupt de dragoste pentru arendașul din Deal. Leșinăm de iubire pentru el. Cele 8,5 milioane de voturi, pro sau contra, sunt false. Noi, în ziua votului, eram toți în excursie pe Marte, iar ștampilele au fost aplicate de 67 de politicieni hoți. Băsescu vrea să demonstreze asta și n-am trăit nicio surpriză citind o postare pe internet care suna în acest fel. Trebuie să ne trezim, nu știu cum, dar dacă dormim mai departe, tontoroiul batjocurei va continua peste viețile și sufletele noastre cândva vii.

Autor: Lucian Avramescu
sursa: jurnalul.ro