Politică

Transa colectivă. Treziți-vă din apatia socială!

piramida_apatiei1”Problema noastră nu este nesupunerea civică. Problema noastră este obedienţa civică. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume s-au supus ordinelor unor lideri şi milioane dintre ei au fost ucişi din cauza acestei obedienţe. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume sunt obedienţi în faţa sărăciei şi înfometării şi prostiei şi războiului şi cruzimii. Problema noastră este că oamenii sunt obedienţi atunci când închisorile sunt pline de hoţi mărunţi şi marii hoţi ne conduc ţara. Asta este problema noastră !” Howard Zinn (1922-2010)

Trăim într-o societate plină de paradoxuri în care medicina a avansat enorm dar bolile sunt mult mai numeroase, avem nenumărați experți în toate domeniile dar și mai multe probleme decât aveam în trecut, avem acces la mai multă informație, dar totuși atât de puțină înțelepciune în jur, trăim în deplină libertate și totuși suntem atât de înrobiți…

Sistemul este complet corupt! Este corupt din orice punct de vedere: războaiele sunt pornite intenționat, mâncarea ne este otrăvită cu toxine, apa ne este umplută cu deșeuri toxice, țări întregi sunt îngenuncheate de dragul profitului, doctorii distrug sănătatea, judecătorii își băț joc de justiție, universitățile distrug cunoașterea, ele nu educa studenții ci le spăla creierele, guvernele distrug libertatea, mass-media distruge informația distorsionând-o după anumite interese, în timp ce mare parte din oameni nu admit că ar există vreo problemă.

Atâta timp cât societatea rămâne oarbă, preocupată de lucruri mărunte, cei de la vârf nu au de ce să se teamă. Doar dacă începem să gândim critic la tot ceea ce ne este băgat pe gât de către sistem putem face diferența între realitatea adevărată și cea virtuală, cu care suntem manipulați. Sistemul este corupt și nimic din ceea ce facem acum nu-l va schimba. Noi alegeri, proteste, editoriale, mișcări de rezistentă, etc. sunt importante în înțelegerea faptului că sistemul este putred, dar nimic din cele enumerate nu va schimba sistemul. Pentru a deveni un obstacol pentru elite trebuie să acționezi independent, trebuie să devi independent de sistem. Din punct de vedere fizic, financiar, politic, intelectual și spiritual, trebuie să te îndepărtezi de controlul lor.

Trăiți într-o transă permanentă! Majoritatea oamenilor nu conștientizează sistemul, ei doar incearcă să-și gasească locul într-un sistem existent, fără a fi conștienți că astfel contribuie la dezvoltarea acestuia. Oamenii vin acasă, dau drumul la TV, se lasă pradă mesajelor subliminale, își petrec timpul colectând fleacuri inutile ignorând complet ceea ce se întâmplă în jurul lor, crezând că lumea este ceea ce se întâmplă la televizor sau ce se scrie în ziare și reviste. Tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru se întâmplă pentru că noi dăm voie să se întâmple. O vorba înțeleaptă spune: “pentru că răul să triumfe e de ajuns că oamenii buni să nu facă nimic”.

În realitatea noastră e de ajuns să stăm cuminți la televizor și să privim liniștiți la show-rile de doi lei în timp ce se sprey-ază peste tot în lume, în timp ce se preia controlul asupra vieților noastre. Dar asta nu o să vezi la stiri, trebuie să te informezi, trebuie să faci un efort pentru a afla ce se întâmplă în jurul tău. Peste câțiva ani vă va părea rău. Copii voștri vor trebui să trăiască într-o societate și mai rea că aceasta. Va va părea rău că nu ați făcut nimic când încă se putea …

Trăim într-o societate în care “normalul” este stabilit de către majoritate, acest lucru fiind dezvoltat de către elite tocmai pentru că ele se pricep să imprime în subconștientul colectiv noțiunea de “normal”. În urmă cu câteva sute de ani normalitatea avea alte repere decât astăzi dar servea aceleași interese. Stabilirea sistemului de normalitate nu este proporțional cu idealul de viață. Oamenii aleg să își plece capul în față autorităților tocmai pentru că așa au fost educați. Am fost educați să învățam și să tocim, nu să gândim critic; am fost învățați să fim supuși legilor, chiar dacă aceste sunt împotriva dezvoltării noastre că individ; am fost manipulați să aprobăm formele de autoritate, chiar dacă atentează la libertățile noastre …

Prins în ghearele sistemului omul devine demoralizat (de multe ori pe bună dreptate). Muncă asiduă, rutina, lipsă de perspectivă, frustrările alimentate de către societatea din jur, plictiseala, lipsa unei educații proprii adecvate, toate contribuie la această demoralizare și adâncire a individului în sistem. În locul trezirii colective, majoritatea aleg calea alcoolului, a depresiei, a drogurilor, a muncii, dar foarte puțini încearcă să conștientizeze sau să iasă din labirintul realității virtuale în care trăiesc. Gândirea “logică” cu care am fost învățați să analizăm lumea înconjurătoare nu face decât să ne îndoctrineze cu falsele realități și să ne trimită exact spre acele uși de care vrem să scăpam.

Oamenii așteaptă un salvator, un mântuitor care să lupte în locul lor și să biruie fără că ei să-și asume vreo responsabilitate; așteaptă ca cei din jurul lor să facă ceva pentru ca ei să trăiască mai bine; așteaptă, cerșesc soluții sau se complac în situație spunându-și că sunt prea mici pentru a face ceva; stau rutinați în realitatea cenușie a muncii și trăiesc doar pentru pauzele dintre lucru, week-end-uri libere și concediile de odihnă, așteptând, salivând sărbătorile de iarnă și de paști și își continuă liniștiți lucrul anost, dintr-un reflex condiționat, asemeni câinelui pavlovian, așteptând momentul suprem al anului: concediul de vară!

Dacă până acum ignoranța a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjurătoare a fost o simplă știre la TV pentru voi, este momentul să deschideți ochii, să nu va mai lăsați duși de val, manipulați și înrobiți. Trebuie să aveți curajul să faceți ce trebuie atunci când ceilalți dau bir cu fugiții! Nu renunțați atât de ușor ! Nu fiți indiferenți ! Luați atitudine și spuneți NU !

SURSA: http://matrix-versus-matrix.blogspot.co.uk/2014/04/transa-colectiva.html

Când ne-am pierdut puterea ?

Când ne-am pierdut coloana vertebrală, devenind viermi ce se hrănesc cu gunoaiele ce ne sunt aruncate de către elite? Când ne-am decis să bem drogul iluziei și să ne lăsăm îndreptați către un sistem fals de siguranța? ADN-ul societății actuale menține în servitute. Am devenit o populație automatizata, neinformată, îndobitocită.
Ne suim în mașini, mergem la munca, ne suim în mașini iar și mergem acasă. Suntem prinși într-o viață mecanică…Suntem o rasa de roboti! Cel mai rău este că nici nu conștientizăm asta. Ne interesează fotbalul și show-rile de duzina și credem că trăim. Oare trăim, sau doar respiram ?
Veneram ultimele gadgeturi electronice apărute ca și cum ele ar fi sursa noastră vitala. Ne ghiftuim cu ultimele apariții de junk-food(mâncare nesănătoasă) precum vitele pregătite pentru măcel.
Cum ne-am predat puterea ? Daca ceva ne doare, apelam la pilulele magice care au mai multe efecte secundare decât remedii. Se pare ca ne place să îmbogățim și să împuternicim firmele farmaceutice. Ne plângem iritați de preturile costurilor de sănătate și alte taxe, dar continuam să plătim.
Permitem unui sistem politic care e avariat și corupt să continue să ne prade și să ne distrugă viețile. Contribuim cu bani mulți pentru campanii ridicole ce nu fac altceva decât să scuipe cu minciuni în noi și cu promisiuni deșarte. Nu ne-am învățat minte ca NIMENI nu-și ține promisiunea?
Noi chiar credem ca celor de la guvernare le pasa de soarta oamenilor!!! Jalnic… Suntem menținuți într-o stare de stres ce nu ne da voie să privim conștient. Trebuie să vedem doar ceea ce vor ei să vedem…menținerea stării de supraviețuire… (exact ca în cazul unui animal) pentru că dacă facem asta, nu mai vedem esența lucrurilor.
Suntem îndepărtați cu ușurință de adevăr cu ajutorul dramelor folosite pentru a distrage atenția. Suntem dirijați dintr-o parte în alta ca niște animalele domestice, duși de nas crezând că luptăm pentru libertate.
Ironia e ca nu avem nevoie decât să fim liberi de cei ce ne induc noțiunea că nu suntem liberi. Oamenii sunt menținuți într-o stare hipnotică de transă ce îi menține tăcuți și adormiți. Nimeni nu vrea ca tu să știi de orașele civile bombardate, nimeni nu vrea să știi de morțile din cauza intoxicației cu mâncărurile nesănătoase la fel cum nimeni nu vrea să știi că poliția mondială e deja formată să preia controlul prin legi date de către ei în timp ce tu privești amuzat nu știu ce “diva” ce s-a certat cu iubitul.
Trăim într-o lume a abundentei și zeci de mii de oameni mor de subnutriție… sute de tone de mâncare sunt aruncate zilnic la gunoi ( tu câtă mâncare arunci la gunoi ? ) iar alții mor de foame, pentru a satisface planurile unor monștrii.
Asta e lumea care permite să se întâmple asta, lumea în care trăiești TU. în secolul acesta de maxim avânt tehnologic, oamenii ucid destul de ușor și sever alți zeci de milioane de oameni în războaie și conflicte . De ce ? Pentru a se crea acel sentiment de panică și frică ce te va ține închis în cutie și nu-ti va da voie să scoți capul pentru a vedea realitatea. Celebritatea… oamenii aflați în spatele cortinei au aflat de mult că dacă pun pe scena o persoana îmbrăcată într-un anumit fel și folosind un anumit limbaj, cele aflate în sala o vor imita. Nu fi spectator!
Asta e noua “religie”. Nu mai vrem să avem idealuri supreme ca eroii din vechime care mureau pentru o cauza sau făceau totul pentru a schimba regimul… Nu. Noi vrem să fim ca EI… să ne îmbrăcăm cum se îmbracă ei, să vorbim ca ei, să ne purtam ca roboții ce sunt încărcați cu un software nou, fără, sau cu voia noastră.
Sistemul numit BANI se bazează pe “bani” care nu au existat și nu vor exista niciodată. Am devenit atât de separați de lumea în care trăim, încât majoritatea oamenilor nu-și pun întrebarea – ce sunt banii? …pentru că persoanele ce controlează guvernele controlează și băncile, mare parte a legislațiilor permite băncilor să împrumute persoanele cu mai mult de 10 % din cat au în depozit.
La fiecare împrumut, banca are dreptul de a împrumută de zece ori valoarea existenta de fapt în depozit. Banii sunt creați din nimic ! Asta trebuie să înțeleagă populația. Sunt creați de persoane care nu au nevoie de bani, ci doar să dețină puterea asupra populației. Un sistem simplu de banca ar fi acela în care o banca ar deține aur în valoare de un milion de dolari, de exemplu.
Din acel capital acea banca ar putea împrumuta bani oamenilor și din dobânda aferenta s-ar crea profitul băncii din care ar putea împrumuta alte persoane. În realitate nu e așa. Banii sunt doar o iluzie!!! Ca să nu mai vorbim ca băncile nu plătesc impozit la stat…
Elita conducătoare (din orice stat) ocupa o mica parte din populație și noi le-am dăruit puterea. Ne-am vândut sufletul pentru mai multe canale de televiziune, produse inutile mai ieftine, produse inutile mai scumpe, pentru promisiunea deșarta a unui trai mai bun. Ideea e să ne țină ocupați cu supraviețuire.
Am ajuns în ziua de azi să tremuram în izmene de frică, sperând că poate ne mai putem păstra casa și mașina pentru încă o lună. Pe cat de mult suntem menținuți în starea de supraviețuire, stresați, concentrați pe muncă, pe ratele la bănci, pe facturile la abonamentele inutile, ei își fac treaba liniștiți.
Pană și cei ce au reușit să strângă ceva averi sunt îndoctrinații sistemului. S-a sădit dorința de a avea mai mult… și mai mult și mai multe posesiuni.
Când ne-am predat puterea? Când ne-am pierdut calea? Când ne vom trezi? Chiar nu vedeți că diferența între evul mediu și modernism tine doar de tehnologie?
Poți să te împotrivești sistemului? Ești cu adevărat liber? Sunteți fericiți? Cu adevărat fericiți ? Aceasta e viața pe care o dorim cu adevărat? Va gândiți la copiii voștri? La viitorul lor? Vreți ca ei să plătească pentru datoriile și greșelile tale? Când ne-am pierdut abilitatea de a pune la îndoiala autoritatea și de a cere răspunsuri clare?
Vom continua să ne lăsăm înșelați sau suntem pregătiți să ne trezim și să ne reluam puterea? N-ai timp să te opui sistemului? Fă-ti! Alegerea iți aparține!!!

Vrei schimbare? Fii schimbarea !

Trăim într-o lume a contrastelor. Săraci și bogați, culți și inculți, supuși și rebeli, conducători și conduși. Oricât am încerca să nu luăm în calcul aceste contraste, tocmai ele modelează societatea în care trăim. Fără ele ar fi o altă lume. Mai bună? Mai rea? Nu putem decât să presupunem și să teoretizăm. Însă istoria ne-a învățat că teoria nu se îmbină cu practica. În momentul în care facem planuri de schimbare a societății, ajungem să conștientizăm că punerea lor în practică implică factorul uman. Iar asta schimbă radical problema.

Libertate! Egalitate! Fraternitate ! Cuvinte ce răsunau la sfârșit de secol XIII în Franța, au reușit să se propage ca undele unui ecou în toată lumea. Răsturnând un sistem și punând bazele altuia, oamenii au sperat că viață lor se va schimbă în bine. Pentru unii așa a fost. Cei care au știut să profite de sistemul nou, cerut de oamenii de rând, au continuat cu vechiul sistem îmbrăcându-l într-o haină mai strălucitoare. Problemele s-au ascuns sub preș iar lumea a evoluat către culmi nicicând visate.

A venit însă momentul să recunoaștem că am fost păcăliți. Sistemul actual se prăbușește pe zi ce trece iar cei ce mențin iluzia normalității au planul de rezervă în mânecă. Așteaptă doar o scânteie, o nouă voce revoluționară, să se audă din mulțime deasupra murmurului turmei ce așteaptă. Pentru că asta fac majoritatea dintre noi – ASTEAPTA. O idee, un impuls, o schimbare, o mână întinsă, răspunsul la rugăciuni, schimbarea clasei politice, a situației economice, orice. Numai să se întâmple ceva ! Suntem o rasă de oi care așteaptă un cioban. Pentru că așa am fost învățați. Așa am fost manipulați, îndobitociți, indoctrinati să așteptăm ca cineva să ia cuvântul și să ne spună ce și cum să facem. De câte ori apare careva ce spune că suntem îndobitociți și manipulați răspunsul e simplu și la unison:de acord, dar ce putem face noi ?

Se spune că a inocula gândirea ta altei persoane și a-l face să gândească cum gândești tu se numește manipulare. Tocmai de aceea mă feresc de a da sfaturi, de a rezolvă problemele oamenilor sau de a direcționa pe cineva într-o direcție sau alta. Eu cred că fiecare poate să gândească pentru el și cred că fiecare poate vedea soluțiile într-o problemă a societății actuale. Trebuie doar să vrea ! Dacă așteptăm mâna întinsă de la alții înseamnă că nu suntem pregătiți pentru schimbare, înseamnă că ne lăsăm manipulați în continuare cum am făcut-o și în trecut.

Treceți la fapte români și nu așteptați soluții de la nimeni ! Soluțiile se află în mâinile voastre, în ideile voastre, în perspectivă voastră de a vedea viitorul ! Alții pot doar să va arate calea, voi doar trebuie să o urmați, dar trebuie să vreți !

Oare chiar vreți schimbarea ? Oare chiar vreți să schimbați paradigma în care sunteți încătușați ? Eu cred că NU. Și va pot da mii de exemple, dar o să mă opresc doar la câteva ce reflectă realitatea din jurul vostru. Cele mai urmărite emisiuni TV în România sunt show-rile de doi lei, cele mai citite ziare din țara noastră sunt cele de scandal, cele mai urmărite site-uri sunt cele despre viață privată a “vedetelor mondene”  și cu asta am zis tot.

Românul vrea schimbare dar o vrea că pe ceva venit de sus ca și rugăciunile la biserică care nu se pot concretiza dacă nu faci nimic pentru a schimba ceva în viață ta, schimbarea nu poate veni dacă nu o vrei cu adevărat, dacă nu o cauți și nu lupți pentru ea. Schimbarea e la îndemână oricui, dar doar cei ce conștientizează asta pot beneficia de ea.

Când vei fi pregătit să te trezești, te vei trezi, iar dacă nu ești pregătit vei sta într-un colț și-ți vei plânge de milă singur intrebadu-te: ce-i de făcut ? Bănuiesc că majoritatea celor ce citesc aceste rânduri sunt în proces de schimbare sau chiar au făcut ceva în acest sens, unii sunt chiar mai avansați ca mine, și chiar pot observa zâmbetul lor din colțul gurii citind aceste randuri… alții cred cu sinceritate că sunt treji, pe când alte persoane cred că sunt deșteptate dar din păcate au doar această impresiea.

Nu am afirmat vreodată că aș fi o persoană complet trezită, însă toți cei ce conștientizează că sunt o rotită în imensul sistem marionetic, sunt pe cale de a se deștepta și de a roti acea roată așa cum vor ei. De multe ori nu se poate face mai nimic, tocmai pentru că sistemul este așa de bine implementat în gândirea și societatea actuală. Dar doar conștientizând că suntem parte din sistem și odată ce mai multe părți pot acționă acest sistem în direcția diferită putem realiză o mică schimbare ce poate influența schimbări majore în jurul nostru.

Am fost acuzat de multe ori că sunt ateu pentru că nu sunt de acord cu religiile, în special cu cea ortodoxă, religia ce subjuga (după părerea mea) poporul român. Va voi prezenta opinia mea legătură cu Divinitatea în care cred eu. Divinitate care nu are de a face cu vre-o religie de pe Pământ ci doar cu o filosofie de viață. Majoritate românilor sunt închiși în dogmă crestina, un subiect tabu în România. Creștinismul este la origini o învățătura de viață simplă și corectă. ” Ce ție nu-ți place altuia nu-i face ! ” Mai simplu de atât nici că se poate.

Dar factorul uman a intervenit de-a lungul timpului și a făcut ca această zicală să fie condiționată de anumite reguli. Reguli de care se folosesc alții reguli ce îngrădesc gândirea personală, reguli ce fac din OMUL din noi un sclav al ideilor și al dogmelor ce ne conduc viața. Nu ai nevoie de aceste reguli ! Nu ai nevoie de intermediari pentru a-ți atinge scopurile spirituale în viață ! Nu ai nevoie de alți oameni care să-ți dea voie să fi fericit și să fi împăcat cu ține însuți! Dacă așteptăm o răsplată pentru faptele noastre bune suntem deja pierduți, este de ajuns ca EGO-ul tău a fost hrănit făcând o faptă de caritate ! Nu trebuie împărtășită cu nimeni și nu îți trebuie aprobarea altei persoane ce a trecut prin anumite “scoli” spre a atinge Divinitatea !

Dacă tu crezi într-o anumită zeitate sau nu, e irelevant! Viața ta va fi călăuzită de faptele tale și nu de credințele tale. Oamenii își vor aminti ceea ce ai făcut pentru ei sau ceea ce NU ai făcut și nu în ce ai crezut !

În prezent, majoritatea oamenilor din țara noastră își conduc viață după sintagmă “Ce-o vrea Dumnezeu !” Să nu uităm că doar la noi există și expresia “Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă!” Nu judec pe nimeni pentru credințele lor, chiar dacă nu sunt de acord cu ele dar va spun doar că dacă va considerați viețile conduse de o divinitate, trebuie să le castigați, trebuie să munciți pentru viață voastră, nu să așteptați ajutor divin pentru toate problemele voastre!

Dacă vrem că anumite persoane să plătească pentru îngrădirea libertăților noastre, trebuie să luăm noi atitudine, nu să așteptăm ajutor divin ! Dacă vrem ca viața noastră să fie diferită , trebuie să facem ceva pentru asta, nu să așteptăm ajutor din cer ! Chiar dacă voi fi acuzat, va voi spune că, de câte ori aud fraze de genul “D-zeu va avea grijă de el!”, “D-zeu ne va ajută!”, “D-zeu nu va îngădui asta!”, eu văd doar oi ce își așteaptă rândul la taiere…

Elitele mondiale se bazează pe astfel de credințe populare spre a-și impune ordinea mondială și spre a face din noi un popor de sclavi. A funcționat din cele mai vechi timpuri și funcționează și acum. V-ați întrebat oare dacă Dumnezeu nu așteaptă de la voi o schimbare ? V-ați întrebat oare dacă acea Divinitate nu vrea decât să luați inițiativă și să faceți totul cu propriile voastre mâini?

La fel că un părinte care-și dorește ca la un moment dat copilul sau să se descurce singur și să fie mândru de el poate că și Dumnezeu S-a săturat de rugăciunile voastre și vrea acțiune. Vrea să fie mândru de voi ! Vrea să schimbați sistemul fără ajutorul Său divin ci cu mâinile voastre umane. Ce plăcere ar avea un copil ce a luat un examan fără să învețe și doar pentru că ați mituit voi profesorul ? Voi ați fi mândri de ceea ce ați făcut ?

Așa văd eu relația cu Divinitatea. O Divinitate ce nu vrea să-ți petreci timpul în biserică și rugându-te să te ajute, ci o Divinitate care e mândră că ai reușit prin propriile forțe. O Divinitate care nu e mândră că ajuți la ridicarea a nu știu câte lăcașe de rugăciune, ci o divinitate care privește cu mândrie cum ajuți oamenii ce au nevoie de ajutorul tau. O Divinitate care nu privește la păcatele tale, ci o Divinitate care e mândră că-ți trăiești viață în limitele morale ale societaii actuale și nu după norme învechite de mii de ani sau dictate de către alți oameni.

O Divinitate care te privește că pe un copil și te va ierta sau te va ajuta să te îndrepți exactă așa cum faci tu cu copilul tău și nu una care te va eticheta după faptele neconvenționale ale societății în care ai trait. Dacă există o astfel de Divinitate nu-mi va fi frică să mor și nici vouă ! Și veți putea lupta cu sistemul și va veți eliberă de dogmele religose la care sunteți supuși zi de zi fără a avea teamă de a fi persecutați sau chiar mai rău.

Dacă nu există o astfel de Divinitate înseamnă că nu ne așteaptă nimic dincolo. Doar o cameră întunecat în care ne vom petrece vesnicia…

Însă chiar dacă nu credem într-o forță cosmică ce ne va calauzii pașii după trecerea cea mare, motivele luptei nu sunt deșarte. Să ne închipuim lumea peste cincizeci de ani! Oare vrem ca odraslele noastre să trăiască în acea lume ? Vrem ca libertatea de exprimare să le fie îngrădită mult mai rău ca în sistemele de tip comunist sau fascist, sau le dorim o lume în care bucuriile vieții să le fie la îndemână și să se bucure de viața pe care noi nu am apucat să o prindem ?

Învățam la școală cum strămoșii noștrii au luptat pentru ca noi să fim liberi; dacă ar trăi acum, oare ar fi mândri de voi ? Oare nu vă vor spune că v-ați înmuiat și ați devenit parte din acel sistem ce ei l-au învins cu prețul vieții ? Vreți că nepoții voștrii să va condamne că ați lăsat așa ceva să se întâmple, sau vreți să fiți amintiți în povestiri despre eroii care au luptat pentru că ei să poată trăi liber și neînfricați ?

Răspunsul e simplu… toate întrebările au un singur subiect comun, faptele tale prezente modelează perfect viitorul copiilor și nepoților voștri. Dacă ne-am sincroniza și am realiză pericolul ce ne pândește, am acționa și am preveni un mare atentat ce se pregătește sub nasul nostru; un atentat care este deja în pregătire, și dacă nu ești prea ocupat cu viețile mondene ale unor actori plătiți, îl poți vedea peste tot în jurul tău. Ce putem face ? E simplu: trebuie să fim schimbarea pe care o vrem de la semenii noștrii. E un bun început, după asta toate vin de la sine.

Referinte: http://matrix-versus-matrix.blogspot.co.uk/2014/04/vrei-schimbare-fii-schimbarea.html

CITITI MAI MULT AICI: http://matrix-versus-matrix.blogspot.co.uk/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00-08:00&max-results=3

Sursa: Extraterestrii printre noi

Abonează-te la newsletter