Politică

Trădarea României cu P de la …pradare. Și nimic!

A trecut până și ultima speranță că ceva si chiar cineva se va schimba odată cu victoria USL-ului în alegerile din 2012. Pentru a nu știu câta oară, am constatat că una se spune la alegeri și alta se face după. Și cu toate astea, suntem mințiți în față, păcăliți ca la “alba-neagra”, furați ca-n codru. Nimeni și mai ales nimic, se pare, nu trezește acest popor.

V-aduceți aminte cum în 1989 ascultam înfrigurați la radio ce se întâmplă în țările din jurul nostru? V-aduceți aminte cum, în același 1989 ascultam la radio (Europa Liberă, Vocea Americii) ce se întâmplă chiar și în țară la noi?

Acum vedem și auzim ce se întâmplă în Italia, Grecia, Spania, Bulgaria și… nimic. NIMIC și NIMENI. Mă întreb ce s-ar fi schimbat în România lui 1989 dacă Ceaușescu (sau alții ?!) nu organizau acel miting din Piața Palatului.

Mă mai întreb și cine ar trebui să organizeze un miting acum, în 2013, ca să ne urnim din loc. În 1989 stăteam cu urechea lipită de radio. În 2013 stăm cu retina lipită de TV și în tot acest timp Trădarea se face prin prădarea României.

In 1989 s-a dat liber la prădarea României. Și încă mai este. De prădat.

Rând pe rând, ni s-a spus, comunicat, explicat că trebuie: să închidem, să vindem, să implementăm, să privatizăm, să demolăm, să concesionăm. Mai simplu: să nu mai avem noi! Alții pot să le aibă, dar nu NOI. NOI nu putem. Și pentru asta, suflete de slugă s-au găsit, s-au ales, s-au numit, ne-au f—ut! (sic!)

Acum câțiva ani începuseră discuții despre cine, de ce și cum a privatizat sistemulbancar din România, PETROM-ul, ROMPETROL-ul, SIDEX-ul etc. Acum ni se vorbește despre necesitatea, obligativitatea vânzării CFR-ului, a HIDROELECTRICII, a ROMGAZ-ului, a TRANSGAZ-ului, a TRANSELECTRICII,  pădurilor, terenurilor, apei, aerului. Și, peste câțiva ani ne vom întreba din nou cine, de ce și cum?! Răspunsul e simplu: suflete de slugă!

Vorbim de regionalizare, dar nu de unirea cu Moldova de peste Prut. Vorbim de privatizare, dar nu de locuri de muncă. În 1990, un alt tânăr prim-ministru vorbitor de străineză ne lua ochii și îmbogățea lexicul limbii române cu noi cuvinte: implementare, privatizare… etc.

În 2013, un altul face la fel. Și… nimic. Istoria se repetă: și… nimic! Interesul României a cerut acord cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană (Troika), în 2010. Interesul României a cerut coabitare în 2012. Interesul României cere și vânzarea  a TOT ce a mai rămas de vândut, chiar și a poporului însuși. Și cum la turmă era (este ) mai greu, atunci regionalizăm și îi vindem per capita (în funcție de rasă: ardeleni, moldoveni, bănățeni, etc.).

Până când? Și mai ales: ce le veți spune copiilor și nepoților voștri când vă vor întreba, nereușind să înțeleagă ce nu e de înțeles- de ce?!

Suflete de slugă!

Laurentiu Nicodim

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce lege a raspunderi e asta a magistratilor , CEDO a pedepsit Romania si magistratul trebuie timp de un an sa dea 20 % din salariul sa plateasca despagubirile date de CEDO , adica vrei s-al lasi in functie ca a facut abuz in serviciu si a dat solutii gresite si a distrus viitorul unuor cetateni ,mai mult ,pana sa castigi la CEDO, statul roman la platit pe magistrat in fiecare luna timp de 15 ani sa incalce legea ,va spun din experienta mea care o am impotriva acestori interlopi cu legitimatie de la stat, ar trebui arestati si comfiscata toata averea , statul roman nu mai trebuie sa plateasca infractori periculosi pentru societate ?

  • Pentru cineva care si-a pus “speranta” in “victoria” USL-ului si este nemultumit cum s-a privatizat sistemul bancar si PETROM … creierless !

  • Niciodata un PARTID nu se va gandi la binele general, ci doar cel mult la binele unui grup de persoane. E partinic prin chiar numele pe care-l poarta.
    O abordare limitata si mai mult decat paguboasa, demna de secolul XIX.
    Se presupune ca intre timp oamenii ar fi devenit mai destepti! Si deci ar fi in stare de abordari mai profunde, chiar in ceea ce priveste organizarea sociala.
    Nu prea s-ar zice…

  • Si in completare sa nu uitam toti activistii de partid comunist si securisti/politicieni ai anilor ’90/capitalisti ai acetor vremuri care mancau cacat ca daca statul se retrage din economie, si nu mai baga in gaurile negre ale lui Patriciu si fierul vechi al lui Petre Roman, atunci statul o sa aiba bani pentru sanatate, invatamant, autostrazi, etc. Dupa 23 de ani vedem ca am creat niste capitalisti care in mod ciudat divorteaza si-si pierd capitalul. Am retinut intrebarea autorului “Mă mai întreb și cine ar trebui să organizeze un miting acum, în 2013, ca să ne urnim din loc.”. Nu cine sa organizeze un miting este problema, problema este sa ne gasim si sa stim perspectiva pentru care iesim in strada, ce mai vrem, capitalism, comunism, sau efectiv unmodel nou de societate, sa zicem tehnocratie si democratia participativa, sa mai ramanem in UE (chit ca parerea mea este ca o sa vrem sa si dam bani la UE ca sa iesim), sau sa renuntam la cetatenia romana si sa devenim europeni si atunci protestul sa fie european. Indiferent ceva trebuie sa riscam sa facem caci altfel vom ajunge de unde am plecat: LUPTA DE CLASA si ELIBERAREA DIN JUGUL STRAIN. Pentru inceput eu va sfatuiesc sa vedeti, si sa distribuim la maximum, cele trei documentare Principiul Puterii (Imperiul, Propaganda si Apocalipsa). Tocmai acum se anunta hotararea CSM-ului prin care Morar vrea sa puna la masa succesoriala postul lui de procuror. Iata un motiv de iesit in strada, PUTEM FACE O LISTA NEAGRA,…, dar mai departe ?!?!?!?

  • Cine doreste si e interesat , poate intra pe blogul ” Capitalism pe piine” al d-lui Mihai Giurgea. Pregatiri ptr proteste.

  • Fals!Cand Romania a vrut unirea cu cei de dincolo de Prut,n-au vrut ei s-auda!Sau ati uitat ca cei carora la-am acordat nationalitatea ROMANA,au facut comert cu pasapoarte,vanzandu-le cu 3-5OOO de dolari la toti mafiotii traficanti de “fetite duse la produs” in toata Europa!Si cu melodia”nu ne vindem tara”,sau,slugile occidentului”,s-o lasam mai moale!Unde-s banii luati de la UE,si Banca mondiala pentru autostrazi!Mai lasati-o cu demagogia,ca la asta santem tari!

  • Bai fratilor, oare cand o sa va treziti si sa vedeti ca la ora actuala toate partidele si toti politicienii nu sunt decat niste papusi manevrate din umbra de ALTII. Nu conteaza daca este de stanga, de dreapta, de sus, de jos, toti, atunci cand ajung la putere, trebuie sa faca ceea ce li se dicteaza. Alegerile si asazisa democratie nu sunt altceva decat un circ ieftin pentru prostime. Si chiar sunt prosti cei care se implica si iau de bun acest circ. Atat timp cat nu ne vom trezi sa vedem ADEVARUL ne meritam soarta.

  • Majoritatea romanilor sunt egoisti, manipulati, ignoranti. De aceea cei de la revolutie nu au murit pentru ei, ci pentru cei care le pasa de viitorul lor si al copiilor lor. Multi fac pibul strainilor cumparand des de la mall si nu ii intereseaza de economia moarta a Romaniei.