Analize și opinii Politică

Tavalugul minciunilor

Criza continua sa isi lase tot mai apasat amprenta asupra unei Romanii aflate in pragul grevei generale. Nemultumirile sociale se simt la fiecare pas. Milioane de romani se afunda in neajunsuri. In probleme. Intr-o austeritate ce pare fara de sfarsit. In schimb, guvernantii merg mai departe. Cu incompetenta, iresponsabilitatea, impostura, jaful generalizat la adresa unui buget capusat din toate partile. Nimic nu este prea mult atunci cand la mijloc sunt interesele oligarhiei portocalii. O oligarhie ce a finantat si va finanta costisitoarele campanii electorale din Modrogan. Basescu ne cere sa fim responsabili. Boc, sa acceptam austeritatea. Videanu se declara, zilele trecute, teribil de ingrijorat de lipsa de incredere a populatiei in actualul guvern. Tupeul alesilor creste de la o zi la alta. A capatat forme monstruoase, sfidatoare. Discursurile demagogice tin locul incompetentei crase. Solutiile economice sunt suplinite cu diversiuni portocalii. Se merge din minciuna in minciuna. Toti actorii politici au luat parte la acest dezastru.

Sa ne aducem aminte toamna anului 2008 cand clasa politica, aflata in pragul alegerilor parlamentare, ii ironiza pe “raspandacii” din presa care avertizau asupra impactului devastator al crizei economice mondiale. Iar Romania nu avea cum sa scape de recesiune, de declin economic, de probleme. Pe atunci, liderii politici erau in campanie. Se mareau pensiile, salariile profesorilor cresteau cu 50 la suta, se spunea ca economia duduie si va sfida criza. Realitatea a fost exact pe dos, iar minciunile alesilor au tinut locul solutiilor economice, responsabilitatii, decentei. Astfel ca imprumutul de la FMI a venit ca o consecinta fireasca a campaniei electorale ce a continuat si in 2009. Era vorba, insa, nu de un imprumut pentru plata salariilor si a pensiilor, ci doar de o “centura de siguranta” a economiei. O noua minciuna a unei Puteri care nu concepea ca Basescu sa nu obtina un nou mandat. Iar miliardele de euro au fost pompate in salarii si pensii, in timp ce Boc si colegii sai ne garantau ca anul 2010 va aduce mult asteptata crestere economica.

Mai mult, acelasi sef al statului ne promitea ca in a doua jumatate a lui 2010, economia isi va reveni pe linia de plutire. Cum poti sa ai incredere in acesti politicieni care se scufunda cu fiecare ora in noi si noi minciuni?! Acum, la jumatatea anului, aflam ca salariile si pensiile trebuie reduse. In caz contrar, nu vor mai putea fi platite. Doar in acest mod am putut evita cresterea fiscalitatii, ne spun la unison Basescu, Boc, Berceanu, Udrea… Doar o noua minciuna in peisajul politicii, cat timp lipsa solutiilor anti-criza va conduce, inevitabil, la marirea taxelor si a impozitelor.

Actualii guvernanti nu vor concepe sa piarda Puterea. Privilegiile acesteia. Vor fi capabili de cele mai abjecte diversiuni, doar pentru a se mentine la guvernare. Vor avea in Basescu un aliat puternic, care nu va concepe sa piarda controlul asupra institutiilor statului, asupra Justitiei, Administratiei, Romaniei. Se anunta clipe grele, tot mai grele, pentru o populatie saracita. Greva generala reprezinta ultima solutie in fata ipocriziei guvernarii. Marea drama a Romaniei nu o reprezinta austeritatea, ci inutilitatea acesteia. Acutizarea ei. Guvernantii nu au solutii, iar motorul economiei nu va porni prea curand. Somajul va face si pe mai departe ravagii, nivelul de trai va scadea, exporturile vor ramane paralizate. Nu poti, nu ai dreptul ca simplu cetatean sa girezi impostura si aroganta Puterii. Romania trebuie sa fie salvata de sub influenta clicilor de profitori care flutura in vant carnetele portocalii. Ca singur argument al “competentei” lor.

Iulian Badea
sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu