Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Sute de localnici din Munții Apuseni condamnați la o moarte lentă dar sigură

Dacă în numărul anterior făceam publică în ziarul nostru o afacere profitabilă pentru unii dar mult mai dezastroasă pentru alții, revenim cu noi detalii despre laboratorul de analize fizico-chimice devenit deja o afacere mondială din comuna Roșia Montană. Laboratorul de analize din Roşia a fost înfiinţat în 1997 de către Roşia Montană Gold Corporation cu o investiție de peste 300.000 de dolari.În anul 2006 RMGC a renunțat la proiectul privind laboratorul iar acesta a intrat în proprietatea grupului ALS, integral deţinut de o companie australiană, Campbell Brothers Ltd.

Toate bune , iar afacerea din Gura Roșiei începea să meargă ca pe roate , probe din țări precum Finlanda, Suedia, Spania, Germania, Bulgaria, Serbia, Polonia, România, Egipt, Eritrea, Etiopia, Sudan, Israel, Turcia, Georgia, Armenia, Kazahstan sunt aduse pentru analize , iar beneficiarii pot vedea testările chiar și online . În laborator s-a investit tot mai mult iar schema personalului s-a mărit la aproape 100 de angajați . Singura problemă este că oamenii au alergat după un loc de muncă oferit de ALS Minerals dar nu au știut că se îndreaptă spre o condamnare la moarte . Nu știau că lucrau într-un mediu 100% toxic . Nu le păsa atâta timp cât își primeau banii pentru supraviețuire . Acum rând pe rând aceștia cad la pat cu diferite boli alții au ajuns să moară de tineri fără nici o explicație. Totul în jurul laboratorului se usucă iar vecinii sunt disperați. Autoritățile sunt indiferente la problemele acestor oameni, se fac că nu văd și nu știu nimic despre situație . Mai mult decât atât conducerea laboratorului a avut nesimțirea de a începe să depoziteze rezidurile rămase pe raza orașului Abrud , la fostul IGO , Atelierul de reparații al SGCL Abrud, unde autoritățile ori au închis ochii ori nu le pasă de sănătatea oamenilor . Asta din moment ce soția primarului este angajata laboratorului .

OARE ACEȘTI OAMENI DIN APUSENI NU MERITĂ ȘI EI MAI MULTĂ ATENȚIE , OARE CHIAR TOATĂ LUMEA ESTE NECESAR SĂ SE SPELE PE MÂINI CU EI . Au drepturile lor au fost la vot și-au ales liderul care să-I reprezinte dar deja acesta i-a uitat. PARLAMENTARII DE ALBA NU SUSȚIN INTERESELE MOȚILOR CI DOAR AFACERILE PROPRII . Oameni din Țara Moților oare cât le mai permiteți să vă terfelească . NU MERITAȚI ASTA !!!

sursa: monitorulab.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Opriti dezastrul de la Rosia Montana!
    Informati-va! Studiati pe net!
    Vedeti dezastrele produse de proiecte asemanatoare! Vedeti ce s-a intamplat la dezastrul precedent tot din cauza cianurilor deversate!
    Informati-i si pe cei ignoranti sau lipsiti de mijloace de informare corecte!
    Nu va mai uitati la televizor!