Analize și opinii Extern Politică

Steve Rambam: ”Google este interconectat cu Guvernul SUA și are relații cu CIA”

Adevarul este ca oamenilor le pasa din ce in ce mai putin de intimitatea lor, sau cel putin asa se comporta. Cea mai mare  parte a cantitatii de date pe care o complilam  fiecare astazi ,este pusa la dispozitie benevol . Locatia , ce va place , ce va displace , religia , orientarea sexuala, ce votati , unde locuiti , cine sunt prietenii vostrii, care e familia voastra, ce muzica ascultati,  ca carti cititi.

Toate acestea sunt o fereastra spre sufletul vostru. Toate acestea le puneti singuri la dispozitie. Si desigur, Sfantul Graal al investigatiei – locatia si fotografiile.

Raportati mereu locatia in care va aflati si postati mereu fotografii.

Intr un interviu al RT  cu Julian  Assange de la Wikileaks , acesta a declarat ca retelele sociale stabilite in SUA furnizeaza informatii serviciilor secrete, daca acestea o cer. Poate fi adevarat?

Este mai mult decat adevarat. Si nu e vorba doar de retelele sociale. Nici nu este nevoie sa furnizeze ceva .Informatia este deja acolo . Serviciile secrete specializate in infractiuni cibernetice  si activitati pe computer sunt cu siguranta suficient de inteligente incat sa puna unul dintre serviciile lor tehnice sa intre pe net si sa se uite pe pagina ta de facebook, pe fluxul de twitter, pe fluxul de youtube  sau oricare ar fi. Nu cred ca e nevoie sa ceara permisiunea acestor site uri .

Dar in fapt toate aceste site uri coopereaza cu fortele de aplicare a legii. Si cred ca asa si trebuie. Si nu este vorba doar de site urile retelelor sociale. Google este atat de intim interconectat cu Guvernul SUA. Google are de fapt relatii cu CIA. Are o relatie apropiata cu NSA. Google are intrare laturalnica  pe care o face accesibila serviciilor secrete si FBI ului. Nu spun ca e ceva rau. Dar oamenii ar trebui sa fie constienti de acest lucru.

Dar va voi spune care e cel mai mare invadator al intimitatii: este telefonul mobil.

El a schimbat totul.Daca va ganditi la telefonul vostru mobil veti intelege ca reprezinta cea mai mare invazie a intimitatii petrecuta vreodata. In primul rand, el imi spune unde sunteti in fiecare minut al zilei. Imi spune cine va sunt prietenii, imi spune cine este imporatant pentru voi. Imi spune unde lucrati , imi spune unde locuiti, unde mancati, imi spune aboslut tot ce am nevoie sa stiu despre voi.

sursa: 2blackjack1.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asta este o noutate pentru cei care habar nu au au că www-ul este ţinut de 5 servere aparţinând guvernului american.Este informaţie publică.Dar dacă noi suntem după mici şi manele sau dacă sunt vestici suferim de snobism, să vorbim vorbe.Şi nici într-un caz seviciile din România de exemplu, nu vor căuta locaţia mea după telefon, ci mai degrabă a lui Năstase!(sic) Aşa că e bine, să-şi dea la gioale singuri.