Politică

Statul ești tu!

estado-del-binestarSunt zile în care simt cât de aproape de catastrofă suntem, iar asta e una dintre ele. Cu toate acuzele ce mi s-au adus, cum că nu mi-aș iubi neamul, țara, c-aș fi trădătoare și că-i vorbesc de rău pe români, cu toată bunăvoința, n-am găsit argumente pentru care i-aș vorbi de bine. Repet, azi e una dintre acele zile în care aș stârpi trei sferturi din viețuitoarele bipede care populează Grădina asta a Maicii Domnului (ce i-o fi venit Papei să ne amăgească așa de rău, nu pot pricepe), fără milă și remușcare. Îmi imaginez uneori că am super-puteri și că aș aduna toate specimenele suspectate de a fi veriga lipsă dintre om și maimuță, le-aș ridica asemenea lui Superman până-n spațiu și le-aș lăsa acolo pentru eternitate, să se aleagă praf stelar de ele, îngrășământ pentru vreo planetă îndepărtată pe care-ar putea răsări peste 1 miliard de ani speranța vieții, materializată printr-o bacterie primitivă.

Cum m-aș putea oare mândri și cum aș putea iubi o adunătură de vite încălțate ce plâng și bălesc la televizor de mila unui borfaș analfabet,  unui mitocan misogin care-a furat de la statul român, care stat român ești și tu, vită încălțată, bubalină andină fără creier și judecată ce bocești acum de grija lui Becali, a mațelor lui sensibile dezobișnuite de fasole și cârnații pe care tu chiar crezi că-i mănâncă el la pușcărie, de margarina pe care tu presupui c-o înghite, dar cu care poate nici pantofii nu și i-ar face? Cu ce e mai de compătimit familia lui care oricum va trăi și de acum încolo tot în lux grație banilor dosiți prin bănci străine, sau îngropați pe moșii pentru că Becali e exact genul care și-ar îngropa la propriu banii, bani furați de la fiecare dintre noi, bani furați de la gura copiilor tăi, a bătrânilor din azile, a bolnavilor din spitale, decât familia ta care-și târăște zilele de la un salariu la altul?  De ce nu vrei tu, smiorcăitule, milosule, piosule să înțelegi că Becali n-a dat nimănui nimic de la el pentru că singurii bani câștigați cinstit de el au fost din vânzarea brânzei și a laptelui ?  Câți ciobani, sau crescători de animale cunoști să fie măcar pe sfert așa de bogați ca Becali?
De ce nu te duce capul să înțelegi că toți borfașii se roagă la Dumnezeu, dau bani la biserici și la pomanagii, sau chiar fac acte de caritate, în schimbul mântuirii și a libertății ? De ce nu vezi că lăcomia și dorința de putere l-au dus la pierzanie, credința că e invincibil, deasupra tuturor, deasupra ta, cel care-i plângi acum de milă ? Știu  de ce , și acesta e și motivul pentru care te detest: îl compătimești și te solidarizezi cu el pentru că ești lipsit de morală, pentru că ți-ai dori în secret să te-mbogățești exact după modelul lui, nu contează cum, prin ce mijloace, doar să te-mbogățești. Visezi să te sui și tu cu picioarele pe Maybach, să înjuri femei la televizor, să arunci cu bani în stânga și-n dreapta, să ți se pupe mâna, să stai cu teancurile de euroi la poartă și să le-mparți colindătorilor cerșetori de Crăciun. Ai vrea în secret să fii mafiot ca el, să ai slugi, aghiotanți, să poți cumpăra pe oricine, să fii la fel de bărbat ca el când ești pe val. Dar dacă ești bărbat când furi, fii la fel de bărbat și când plătești, pentru că totul se decontează în lumea asta.

Abia când vor pricepe toți aspiranții la modelul Năstase, Becali, când vor geme pușcăriile de miliardarii de carton cărora încă le cântă greierii prin crăpăturile din tălpi și nu li s-a uscat bălegarul dintre degetele de la picioare, cei care au sărit din căruță direct în mașini de lux, din bordeie insalubre în palate cu turnulețe cu aur pe pereți, din apartamente amărâte de bloc în vile boierești, abia atunci se va dovedi că nu sunt modele de urmat. Banii sunt buni, dar libertatea e și mai bună, cu toate că mulți spun că ar face 3 ani de pușcărie pentru averea lui Becali.

Uitați-vă în jurul vostru, vă place ce vedeți? Trăim în țara hoților, suntem conduși de un hoț căruia tocmai în timp ce boceați la porțile Rahovei, un alt hoț i-a dat un NUP în cazul unui plagiat. Tot în timp ce vă-ntindeați mucii, alți hoți ți-au furat referendumul când ai decis că 300 de parlamentari îți sunt de-ajuns până peste cap. Hoții din Senat au considerat că e suficient ca doar 30% din populația care se prezintă la un referendum să decidă și pentru tine, prea ocupat să verși lacrimi pentru unul care n-ar da un scuipat pe tine, dacă n-ar fi televiziuni care să arate ilustrul scuipat în direct. Hoții ți-au furat statul și continuă să te fure în timp ce tu caști gura la curvele de la TV, la Las Fierbinți, la Dana Grecu și la Mircea Badea, plângi de mila lui Năstase, a lui Becali și a lui Voiculescu. Te găsește mărinimia, pioșenia și iertarea creștinească taman cu cine nu trebuie, când nu trebuie… De ce ? Pentru că nu vrei să-nveți nimic, nu te respecți pe tine însuți, pentru că ai mentalitate de slugă și cazi în admirația oricărui bandit plin de bani. Pentru că nu te duce capul să pricepi că banii aceia sunt furați de la tine, de la familia și neamurile tale. Pentru că n-ai înțeles încă un lucru foarte simplu: STATUL pe care-l fură ei, ești tu.

Autor: Angela Tocila

Sursa: Politicstand

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul meu: „Paşte oile de tăiat!
    Căci cei ce le cumpără le taie şi nu se simt vinovaţi. Şi cel ce le vinde zice: „Binecuvântat să fie Domnul, căci mă îmbogăţesc!” Şi păstorii lor nu le cruţă.
    Căci nu mai am milă de locuitorii ţării – zice Domnul – ci, iată, dau pe oameni, pe unii în mâinile altora şi în mâinile împăratului lor; ei vor pustii ţara, şi n-o voi izbăvi din mâinile lor.”
    Atunci m-am apucat să pasc oile de tăiat, în adevăr cele mai ticăloase din turmă. Am luat două toiege: pe unul l-am numit „Îndurare”, iar pe celălalt l-am numit „Legământ”. Şi am păscut oile.
    Am nimicit cu desăvârşire pe cei trei păstori într-o lună: sufletul meu nu-i mai răbda şi se scârbise şi sufletul lor de mine.
    Şi am zis: „Nu vă mai pot paşte! Cea care are să moară să moară, cea care are să piară să piară, şi cele ce mai rămân să se mănânce unele pe altele!
    Mi-am luat toiagul „Îndurare” şi l-am rupt, ca să rup legământul meu pe care-l încheiasem cu toate popoarele.
    Şi când s-a rupt, în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi care au luat seama la mine au cunoscut astfel că acesta era cuvântul Domnului.
    Eu le-am zis: „Dacă găsiţi cu cale, daţi-mi plata; dacă nu, nu mi-o daţi!” Şi mi-au cântărit ca plată, treizeci de arginţi.
    Dar Domnul mi-a zis: „Aruncă olarului preţul acesta scump cu care m-au preţuit!” Şi am luat cei treizeci de arginţi şi i-am aruncat în Casa Domnului pentru olar.
    Apoi mi-am rupt al doilea toiag „Legământ”, ca să rup frăţia dintre Iuda şi Israel.
    Domnul mi-a zis: „Ia şi uneltele unui păstor nebun!
    Căci iată că voi ridica în ţară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase şi nu le va mai lăsa decât copitele!
    Vai de păstorul de nimic care îşi părăseşte oile! Să cadă sabia pe braţul lui şi pe ochiul lui cel drept! Să i se usuce braţul de tot şi să i se stingă ochiul drept!” Zaharia 11:4-17

    Cine citeste sa inteleaga.

  • de data asta ai nimerit-o si-ti inteleg furia..nu te cred consecventa in pareri cand e vorba ,,PRIMUL INFRACTOR AL TARII”pe care l-ai omis intentionat!

  • Statul este un termen folosit in sensul de popor. Gresit!! Este in fapt un termen masca care inseamna superputerea sistemului asupra poporului, sau mai bine spus asupra cetateanului (aspura ta) pentru ca atata timp cat exista gandire sau judecata precum in textul de mai sus, nu vom putea fi uniti, iar sistemul acesta bolnav si sclavagist va dainui vesnic si ne va extermina pe toti… clasa cu clasa, rasa cu rasa, apoi individ cu individ

  • ooo, vaiii, Becali, marele infactor… Singura lui vina este ca e român, e bogat si a incercat sa faca ceva si pentru tara lui.
    Becali nu are legi incalcate. Toata avutia lui este facuta in limitele legii. Dar, normal, avutie facuta intr-un stat aflat in descompunere si care isi instraineaza activele aproape gratis, mai ales la straini. Normal ca s-au gasit si romani care sa preia din averea tarii si sa o foloseasca si spre ajutorul semenilor. Asta se pedepseste la noi. Nu ai voie sa ajuti poporul. Averile si jaful sunt numai pentru straini si corporatii, numai pentru arabi, turci, evrei, unguri…etc., pentru romani nu.

  • STATUL = concept din “sfera” nevie caruia ii “DA” … viata un grup de oameni.
    Oricare ar fi intemtiile lor declarate, in scurt timp se asociaza criminal.
    Iata ce fac ei, smecherii:
    – isi cresc puterea armata pentru supunerea dez-armatilor = civilii!
    – desigur, supun indirect oamenii cu scopul exploatarii lor,
    – in paralel inventeaza reguli (pervers numite “legi”) care sa protejeze nucleul conspiratorilor (adica cei avand aceeasi “inspiratie” = idei 99% dracesti) si sa supuna pe cei “regulati”/supusi “legii” omenesti.
    Aici sint de accord cu opinia (pa mine este convingere) ca nici un om nu “este” statul cum nici un om nu este “persoana” juridical ci administrator al contului asociat cu numele sau format din 2 parti:
    – numele de botez (declarant si conscacrat ca supus al lui Dumnezeu);
    – numele de registru (de “familie”) impus de conducator pentru evidenta “mijloacelor de productie a taxelor” si pentru “mentenanta” administratorului – a “calcat pe bec” – “legea” il pune sa plateasca ori bagat in “service” pentru “reparatie” (mintala) ori la “magazie”/comdamnat chiar pe viata fiindca administratorul este “ne-recuperabil”, nu va mai fi producator de taxe care sa tina statul “in viata”.
    Cu toate povestile de etica, socializare, democratie dar si cu multa propaganda si distractii…

  • Badea? cu ce a gresit Badea? pe Gadea si pe Radu Tudor ii pot banui de snobism, dar pe Badea? din pacate pentru Romania, sunt prea putini Badea si Grecu, care sa vorbeasca despre hotii aia mai mari decat Becali. dar despre Videanu, despre Udrea, Basescu, Cocos (cei mai mari hoti ‘legali’ de ce nimic, despre cel mai mare imprumut la FMI si cum s-au evaporat banii, de ce nimic? cam basista autoarea!!

  • Dar despre referendumul furat cu ajutor extern cand am hotarat ca Basescu trebuie sa plece de ce nu spui nimic doamna Angela?

  • Politica si Democratia sunt cancerul societatii prin puterea acumulata si anularea valorilor unui popor. Politicienii sunt adeptii gastilor si a ierarhizarii sociale pe pincipii bazate pe bani si putere si nu pe valori …iar poporul sufera si ii gireaza an de an tacit..!!!