Serviciul Român de Informaţii (SRI) a pus în funcţiune sistemul IT prin care poate controla modul de cheltuire a banilor în instituţii publice, dar şi cât de cinstiţi sunt patronii care au mai multe firme sau angajaţii care au bani mai mulţi decât cei pe care-i declară, scrie adevarul.
Sistemul ar trebui să poată identifica rapid şi firmele ai căror acţionari sau administratori figurează la mai multe societăţi şi au cazier judiciar, precum şi persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanţe între venitul declarat şi clădirile, terenul sau maşinile cumpărate, scrie profit.ro.
“Serviciul Român de Informaţii, prin Unitatea Militară 0929 Bucureşti, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile, a finalizat la termen implementarea proiectului SII ANALYTICS – Sistemul informatic de integrare şi valorificare operaţională şi analitică a volumelor mari de date, cod MySMIS2014+ 101622, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Operaţionalizarea proiectului a dus la atingerea scopului definit de “dezvoltare a funcţiei de prevenţie, detectare şi luare de măsuri pentru reducerea redundanţei plăţilor în zona publică, prevenirea fraudei şi abuzurilor şi creşterea eficienţei în actul guvernamental”, aşa cum a fost constatat şi de către Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OISPSI), precum şi de auditorul extern contractat să verifice corecta implementare a proiectului, în intervalul decembrie 2018 – februarie 2019″, a transmis SRI către Profit.ro.
Pe lângă încercarea de a centraliza mai atent procesul de cheltuire a banului public, utilizarea sistemului IT va permite SRI să obţină răspunsuri rapide, în mai puţin de 60 de secunde, la întrebări de tipul: – care sunt societăţile comerciale ai căror acţionari sau administratori figurează la mai mult de N societăţi comerciale şi au cazier judiciar? – care sunt societăţile comerciale înfiinţate între anii AAAA-AAAA, cu numărul mediu de angajaţi în perioada BBBB-BBBB mai mic decât N şi cu rambursări de TVA mai mari de S lei? – care sunt societăţile comerciale cu cifra medie / angajat mai mare decât media + P% din abaterea medie standard a codului CAEN X? – care sunt persoanele fizice al căror venit personal declarat pe perioada AAAA – AAAA şi creditele bancare contractate pe perioada BBBB – BBBB este cu P% mai mic decât numărul de metri pătraţi de teren / clădiri * V şi auto de valoare minim S lei, dobândite în perioada CCCC – CCCC?
Autor: Carmen Gorgan
Sursa: Gazeta de Cluj
Oare, cine ii da astfel de super-atributii de big brother acestui serviciu antiromanesc? Caci Constitutia Romaniei, sigur nu ii confera aceste privilegii!
Deci, in loc sa se ocupe de suprvegherea, controlul si denuntarea(atunci cand e cazul) firmelor, entitatilor si persoanelor straine, cei din SRI se ocupa de spionarea poporului roman! Probabil ca atunci cand si-au luat motto-ul, ”Patria a priori” s-au gandit la “Patria inainte de tot si de toate……la a fi spionata”!
Astazi, la 30 de ani de la evenimentele din 1989, timp in care Romania a fost stoarsa in medie de 500-600 mld euro/an cu consecintele vizibile cu ochiul liber, sistemul mai sus mentionat este unul bine venit. Pentru a nu mai repeta greselile trecutului, pune caruta inaintea cailor, s-ar impune un T ZERO: AUTOEVALUARE, EVALUAREA, CLARIFICAT CONCEPTE, NOTIUNI ca: BUGET PUBLIC, BUGET PRIVAT, PROPRIETATE PUBLICA, PROPRIETATE PRIVATA, STAT, PATRIE, TARA, NATIUNE, IDENTITATE (INDIVIDUALA, COLECTIVA, NATIONALA, ZONALA, PLANETARA, UNIVERSALA), APARTENENTA LA VALORI, PRINCIPII FUNDAMENTALE, EXISTENTIALE, ADMINISTRATOR PUBLIC, ADMINISTRATOR PRIVAT, ACTIONARIAT PUBLIC, ACTIONARIAT PRIVAT, OBIECTIVE DE INTERES STRATEGIC NATIONAL, ZONAL, PLANETAR, UNIVERSAL, LIMPEZIT CADRUL LEGISLATIV, EDUCATIE… In mod cert, sistemul s-ar fi impus odata cu aderarea la UE/NATO daca nu de prin anii ’90, motivele fiind lesne de inteles in contextul geostrategic hibrid circumstante consemnate “ope legis” in cronica istoriei civilizatiilor pamantene, universale. Pare tardiv, dar cum niciodata nu-i prea tarziu pentru oricat de multe inceputuri… vom trai si vom vedea.
La prima vedere pare spionaj cu acte-n regula. Analizand mai atent in viziunea limbajului multidimensional tinand cont de contextul actual la nivel planetar, intra si extraplanetar de care nu ne putem permite sa facem abstractie la infinit, un astfel de sistem s-ar impune cu conditia implementarii unei proceduri prealabile care reglementeaza cadrul legal, conditii, termeni cu aplicare si respectare unitara si echitabila. Posibil!?
Beneficiarul sistemului este finantatorul? Gandim…
grav! nu cumva sa fie romanul pe cont propriu si sa mu aiba nevoie de stapanul strain. Nu scurgerea miliardelor prin retelele multinationalelor e problema…
Lagar CIA operat de SRI. Protocoalele au reinviat suspiciunea rezonabila pentru localnici.
O singura baza de date nationala care face backup in Israel si SUA. Pai ce credeati?!