Politică

Sorin Ovidiu Vantu: “Oamenii de afaceri pot incerca sa-si planteze oamenii in structuri-cheie ale statului. Intariti-va statul!” Dinu Patriciu: “Prezenta acestora in administratie trebuie sporita”

sorin-ovidiu-vantu-dinu-patriciu“Nu stim altceva decat sa ne ridicam poalele in cap spunand despre cei care ajung la o anumita notorietate publica ca sunt vinovati fiindca au stat la un moment dat cu cineva de vorba”, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu la Realitatea TV in cadrul unei emisiuni cu tematica “Mogulii si oamenii lor”.

Legatura oamenilor de afaceri cu spatiul politic sau prezenta oamenilor de afaceri in structurile publice este un lucru normal, spune Patriciu care apreciaza ca fara ei pierdem competenta si lipsa de reactie. In acest sens omuld e afaceri sugereaza guvernului sa schimbe “legea incompatibilitatii” cu cea a “conflictului de interese” si sa permita oamenilor de afaceri sa ia parte la viata cetatii.

Sorin Ovidiu Vantu spune ca partidele politice nu au oameni bine pregatiti pentru a acoperi toate posturile si atunci iau oameni din privat, iar acestia vor fi perceputi automat ca “omul lui cutare”. “Conform acestor premise eu as avea vreo 150 de oameni in administratie, dar nici nu-i cunosc pe majoritatea celor invocati adesea in presa”, spune SOV.

Cunoscutul om de afaceri spune ca oamenii de afaceri nu sustin oameni politici din “dragoste sau generozitate” si incearca sa-si plaseze uneori oameni in structuri-cheie ale statului, dar ca e de datoria statului sa se apere.

“Nu am oameni in structurile statului. Pentru mine ar fi mai usor sa cumpar unul din structura decat sa-l plasez acolo daca as vrea sa fac astfel de lucruri… Daca statul este incapabil sa-si protejeze resursele este treaba statului. Omul de afaceri incearca. Este treaba statului sa-l prinda si sa-l lege. Intariti-va statul”, a fost raspunsul transant oferit de acesta ziaristilor care ridicau problema ca statul este slabit de actele de coruptie si nu se poate apara eficient. Dan Gorun ( sursa: http://revistapresei.hotnews.ro )

In anul 2001, pe atunci dar si acum guvernator al BNR, Mugur Isarescu facea afirmatia precum ca nu orice afacere legala este neaparat si morala. Si atunci dar si acum, poate cei mai “reprezentativi” oameni de afaceri din Romania erau Sorin Ovidiu Vantu si Dinu Patriciu. Acum sunt si cei mai puternici oameni din Romania tinand cont si de trusturile media pe care le controleaza: Sorin Oidiu Vantu ~ Trustul Realitatea-Catavencu, Dinu Patriciu ~ Trustul Adevarul. Ambii au folosit la maxim deficientele sistemului. Poate si mai mult decat atat. Se intampla si in alte parti ale planetei Pamant dar macar acolo au bunul simt de a nu brava de fiecare data cand ies in public. Atat cerem si noi :  BUN SIMT !!!