Ce se întîmplă acum în politica românească e un fel de comicăreală tip “Stan şi Bran”, dar trist jucată, pe seama economiei naţionale. La un ciocan primit peste deget, o scară luată în cap sau un picior în fund, Bran tabără pe Stan, îi răspunde mai tare, cu un potop de lovituri. La o demitere de ministru se răspunde cu demiterea Guvernului. Pentru o vorbă usturătoare, se dă jos preşedintele ţării. A, l-aţi dat jos pe Boc al meu? Staţi că vă arăt eu vouă.
Ia luaţi de-aici un Croitoru! Cum, Croitoru zici? Hai că-ţi arătăm şi noi ţie: na peste bot un Johannis.
Ahaaa, tot îi daţi cu Johannis? Atunci vă pleznesc pînă după alegeri cu Boc! Ceeee, cuuuum, ne dai în continuare la cap cu Boc, demisul? Aaaa, chiar ne-ai înfuriat, ia să-ţi trîntim noi acordul cu FMI, să-ţi cadă economia, ca să te înveţi minte să ne mai agasezi! Şi ca în filmuleţele cu Stan şi Bran, de la o încăierare oarecare ajunge să pice o casă întreagă, în cazul nostru o economie întreagă. Şi ar trebui să rîdem la acest joc ieftin, nu? Că altceva nu putem face. Nu putem schimba la filme mai moderne, că telecomanda de schimbat oameni în posturi e activă abia în noiembrie.
De ce nu e unul mai deştept ca celălalt, să cedeze? Pînă la urmă, că e Croitoru, că e Johannis, nu fac guvern ca să vedem care e mai tare. PD-L-ul sau PNLPSD-ul? Ci fac guvern pentru ţară. Iar prima cerinţă a naţiunii, acum, e să avem naiba un guvern o dată. Dacă nu se poate să fie o parte mai deşteaptă sau mai patrioată ca cealaltă, să lase hazardul să aleagă noul premier dintre cei doi. Iată nişte metode valabile de numire a viitorului prim-ministru, ce pot fi televizate, pentru a arăta că procesul este transparent şi obiectiv: Să dea cu banul, să tragă la sorţi pe beţigaşe, să joace sticluţa şi, la cine s-o opri, ăla să facă Guvernul. Sau să se numere ca la v-aţi ascunselea: “Antan-tiri-modrogan- cara-cara-si-mo-rin-go-cro-i-toru-joha-nnis- hai-tan-go!” Şi dacă nici una din metodele astea nu le convine, ar mai putea fi varianta duelului. Croitoru în faţa lui Johannis. Pistoalele cu ventuze să decidă. Cine rămîne neatins, rămîne la guvernare.
Alexandru Cautis
sursa: catavencu.ro
Adauga comentariu