Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei: Nu putem accepta că dacă există autonomie în UE să nu se dea şi maghiarilor din Transilvania

Semjen Zsolt a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la gala de aniversare a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR, că minoritatea maghiară din România nu a revendicat niciodată nimic ce nu este acceptat în altă parte a UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Să conştientizăm, în rândul maghiarilor din Transilvania, maghiarilor de peste tot, şi al românilor din România, că, în acest caz, comunitatea maghiară din România nu a revendicat niciodată nimic ce nu este acceptat în altă parte a UE. Prietenii români să înţeleagă că, dacă ar accepta că în Europa există un drept care-l revendică această comunitate, forma de autonomie care este justificată într-o parte a Europei nu este justificată în România, atunci se acceptă că dumneavoastră sunteţi cetăţeni de rangul al doilea, dar nu suntem mai prejos de nimeni altcineva, nu suntem cetăţeni de rangul doi. Nu putem accepta că dacă există drepturi recunoscute undeva în UE, dacă există forme de autonomie acceptate în diverse ţări acele drepturi şi acele forme nu pot fi revendicate şi date comunităţii maghiare din Transilvania”, a spus Semjen.

Potrivit acestuia, un român din Ungaria poate să îşi pună steagul şi simbolurile naţionale unde vrea, poate asculta imnul României pe teritoriul Ungariei când doreşte, astfel că autorităţile maghiare aşteaptă “acelaşi lucru din partea prietenilor români” în ceea ce priveşte drepturile maghiarilor din Transilvania.

 “Noi suntem absolut deschişi la cooperarea româno-maghiară şi UDMR joacă un rol esenţial în această cooperare. A existat o cooperare foarte strânsă între România şi Ungaria, am obţinut fonduri, am absorbit fonduri europene, lucru benefic pentru ambele ţări. Noi am întins o mână, nu depinde de noi succesul acestei cooperări. Când suntem martori la această dublă măsură, Colegiul Miko, lucru absolut revoltător, atunci trebuie să spunem clar şi răspicat că Ungaria este ţara tuturor maghiarilor, în spatele fiecărui maghiar este Ungaria şi să ştiţi şi dumneavoastră că orice s-ar întâmpla puteţi conta pe noi”, a mai spus Semjen Zsolt.

Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei a declarat ca romanii sunt cetateni de mana a doua daca nu accepta autonomia maghiarilor din Transilvania: 

Nota noastra: Iata ca nesimtirea maghiara isi face inca o data simtita prezenta si asta chiar aici, la noi in tara,fiind inca o dovada de manifestare a grobianismului tipic politicii externe maghiare.

Pentru cei care nu stiu ce patesc romanii din Ungaria daca se afiseaza cu steagul romanesc si cata frica au acestia sa nu fie vazuti cu insemnele Romaniei in Ungaria cititi urmatorul articol despre romanii deznationalizati si maghiarizati cu forta:

Românii din Ungaria, oameni fără nicio ţară: „De ce aţi pus steagul rămânesc la noi în biserică? Astă biserică e pe pământ unguresc, nu rămânesc!”

Cat o sa mai fie tolerata badarania si marlania aceasta a extremismului maghiar? Mai avem si noi niste oameni care conduc cu adevarat Romania sau poate veni oricine in tara noastra si sa zica ori sa faca chiar absolut tot cei ii trece prin cap? 

Intr-o tara normala acest individ, chiar daca este vicepremierul Ungariei, ar trebui declarat persona non grata si interzis pe viata accesul acestuia in Romania!

Cetatean de mana nu a doua, ci a treia chiar, este el si cu cei care l-au sfatuit sa vomite din el asemenea ineptii si asemenea aberatii! (sursa: glasul.info)

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu