Politică

Romania ar putea cumpara Transnistria

transnistriaSindicatul Liber European a depus, prin reprezentantul sau, profesorul Ilie Ovidiu Bagiu, o oferta de mediere pentru tratative privind cumpararea regiunii Transnistria.
Oferta a fost depusa la Guvernul Romaniei si la Cancelaria Ambasadei Republicii Moldova. Concret, aceasta oferta inseamna ca mai marii Chisinaului vand Transnistria, iar Bucurestiul o cumpara, scrie Gardianul.
Profesorul Bagiu este de parere ca este vorba de un proiect de importanta strategica pentru estul Europei. In acest contex se ridica insa si o serie de intrebari, cum ar fi ce se va intampla cu liderul transnistrian Igor Smirnov, ce se va intampla cu armata rusa. O cumparam cu tot cu arsenalul de la Tiraspol-Tighina sau fara?

Pana cand Traian Basescu va ajunge la Vladimir Putin si cu Dimitri Medvedev, partidele din Alianta pentru Integrare Europeana de la Chisinau se pregatesc sa aleaga seful statului.

Dat fiind scandalul politic de peste Prut, reprezentantii UE stau cu ochii pe Chisinau. Carl Bildt, ministrul de Externe al Suediei, tara ce detine presedintia UE, a venit vineri la Chisinau, unde a avut intrevederi cu Mihai Ghimpu, presedintele interimar, cu Serafim Urechean, prim-vicepresedinte al parlamentului, cu premierul Vlad Filat, cu Marian Lupu si cu Iurie Leanca, seful diplomatiei.

UE si-a propus sa se familiarizeze cu strategia de guvernare a noii puteri de la Chisinau pentru a stabili metodele concrete de ajutorare.

Asa ca daca Romania nu se grabeste sa cumpere Transnistria, s-ar putea ca aceasta regiune, ravnita de Moscova asa de mult, sa fie mai repede arendata de Bruxelles, mai precis de Germania.

sursa: ziare.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Se înţelege din acest articol, că pot să mă culc cu CI românească şi a doua zi să trebuiască să-mi schimb documentele de identitate că a fost vândută partea de ţară în care domiciliez. Tare de tot.Şi mai rămân proprietar pe casa şi terenul pe care le posed, sau mi s-au vândut şi astea?!? Pentru că dacă s-au vândut, e nasol, că nu mai pot să-mi fac documente de identitate, că ştiţi că aia de la evidenţa populaţiei cer acte de spaţiu de domiciliu. Şi au nu mai am. Dar nu ar putea profesorul ăsta, să-şi dezgroape neamurile să le vândă oasele la un muzeu, ca să vadă şi lumea strămoşii ce au creat un specimen ca el?!? Dar sunt convins că articolul, trebuia trimis la Academia Caţavencu şi a ajuns aici. Vă rog să atenţionaţi admin-ul de la providerul de mail că are aparatura defectă.

  • Da mai, sa cumparam Transnistria…dar ce vindem sa facem rost de bani? Harghita si Covasna? E cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o in ultima vreme si arata modul “coerent” in care gandim. Eu fac pariu ca omul asta care vrea sa cumpere Transnistria n-ar fi de acord sa se vanda cele doua judete mai sus mentionate. Si cine a scos Transnistria la vanzare de vrea el sa fie cumparata de catre noi? Pai noi de pamant ducem lipsa?

  • Achizitionarea Transnistriei nu este altceva decat stabilizarea zonei, un pas spre unitate nationala in doua etape.Au mai fost asemenea tip de achizitii intre America si Rusia pentru Alaska, chiar intre Elvetia si Italia.Nu este normal ca rusii sa sustraga Moldovei un teritoriu “GRATIS”, mai bine sa cumparam noi acest teritoriu istoric.Sunt putini azi cei ce cunosc cum s-a unit Republica democratica Moldoveneasca cu Regatul Romaniei in 1918, motiv pentru care nu doresc sa intru in polemici ce nu aduc nici un beneficiu neamului nostru.A-ti da cu parerea este un lucru, a avea un proiect este altceva!