C O N T R A P R O P A G A N D Ă

3 Responses “Republica Maghiarizată România”

 1. Marian says:

  Cine nu a trait intre secui crede ca e o gluma totul. Nu, nu este deloc o gluma si nu inteleg pasivitatea statului roman si a cetatenilor sai fata de aceste evenimente aparent accidentale.
  Va reamintesc ca “totul” se vede si in afara tarii.
  Am locuit 4 ani in Odorheiul Secuiesc, inima secuimii sau Budapesta mica … unde sunt mai multe mijloace de transport spre Budapesta decat spre Miercurea Ciuc (resedinta de judet).
  Timp de 4 ani am auzit doar limba maghiara si ocazional am auzit romaneste, la politisti sau militari …
  Daca vii din alta tara nu esti sigur unde te afli: in Romania sau Ungaria.
  Credeti ca ce au facut acesti sportivi este un gest extrem? Va inselati … Este doar un tupeu ordinar menit sa arate slabiciunea noastra a tuturor romanilor … pentru ca statul roman nu e prezent sau lipseste cu desavarsire.
  Interesati-va de evenimentele ce s-au petrecut in toamna anului 2007 cand autoritatile locale din Odorhei au incercat sa preia o constructie donata de elvetieni congregatiei Inimi Neprihanite si au sechestrat (cu ajutorul politiei locale) maicutele care aveau grija de orfani si pe acei copii orfani … timp de cateva zile … cand Opris, trimisul statului, a dormit in masina pentru ca nu a fost primit la singurul hotel din oras, Tarnava, cand au incercat evacuarea fortata a ocupantilor cladirii … etc.
  Despre toate astea s-a scris si s-a vorbit prea putin, fiind un subiect trecut cu vederea de cei care erau la putere…
  Asa se face si acum … se trece cu vederea … pana cand ???

 2. Marian says:

  Se vorbeste mult de “suveranitate”> Iata ce am gasit in dex:”SUVERANITÁTE s. f. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă. * Suveranitate națională = independența unui stat față de alte state. Suveranitate de stat = supremație a puterii de stat în interiorul țării și independență față de puterea altor state. – Din fr. souveraineté. ”
  Hai sa reflectam un pic la acest mit!
  Si inca ceva: daca statul(un alt mit!) are suprematia puterii in interiorul tarii, tu, cetatean, cum te numesti? Esti suveran? Esti “supus”?

 3. GEORGE says:

  dAA VIITOARE CIND UNGURII VOR INCERCA DESTRAMAREA rOMANIEI CRED CATREBUIE DATI AFARA DIN TARA PINA LA ULTIMUL DINTREEI INDIFERENT DE VIRSTA OCUPATIE SAU AVERE ASA CUM AU FACUT CEHII CU GERMANII SUDETI LA SFIRSITUL CELUI DE-ALDOILEA RAZBOI MONDIAL …SPUNEAU ATUNCI CCEHII CA FAC ASTA PENTRU CA IN VIITOR NICI UN GUVERN GERMAN SA NU MAI POATA FOLOSII PRETEXTUL MINORITATII GERMANE PENTRU A INVADA CHEHOSLOVACIA…SI NU I-A CONDAMNAT NIMENI PENTRU ASTA ,MAI MLT GERMANIA DE AZI ARE RELATII FOARTE BUNE SI CU CEHIA SI CU SLOVACIA …NOI DECE N-AM PUTEA SA FACEM LA FEL CU UNGURII ?IN PRIMA INSTANTA AR TREBUII CA CELOR CARE FAC PE NEBUNII CU STATUL ROMAN SA LERETRAGEM CETATENIA,CA SI ASA O CER EI IN MASA PE CEA MAGHIARA PENTRU CA IN MOMENTUL INTERVENTIE MILITARE A UNGURILOR PRETEXTUL SA FIE APARAREA CETATENILOR MAGHIARI DIN ROMANIA ,NU ? HAI SA LE LUAM CETATENIA INCEPIND CU TOKES LASLO …APOI SA LE DAM ACEKLEAS DREPURI PE CARE LE DAU EIMINORITATILORIN UNGARIA ! NU ?EA ASTA AS FACE IN PRIMA ZI DE MANDAT !

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss