Participarea la vot este o exercitare libera si democratica a fiecarui individ “valid” a societatii. Neparticiparea la vot prin consecinta si extrapolare la acest caz inseamna ca un individ se identifica sau altfel spus plusul valoare adus de catre el societatii din care face parte este zero. Nu doresti sa te “exprimi”, acest lucru nu ar trebui sa afecteze intreaga comunitate(societate). In schimb ceea ce decide intreaga societate care isi manifesta activ optiunile(deciziile) este normal sa te afecteze ca individ. De ce 50%+1 dintr-un numar FIX pe care nici nu-l cunoastem cu exactitate (Avem 19 milioane de locuitori si 18,4 milioane de votanţi. Suntem o ţară fără copii? Chiar am înnebunit cu toţii?)? Iar ajungem sa voteze mortii? Iarasi vin liste facute cu cei care au “votat” peste hotare? Procesul de vot poate fi optimizat pana spre perfectiune insa nu se doreste. Se doreste doar aprobarea acelor reguli care sunt “favorabile” la un moment dat unui anumit grup care are puterea de decizie.
In cazul dl. CTPopescu din pozitia sa de ziarist deci formator de opinie (nu este un simplu cetatean) exprimarea publica a optiunii sale de vot poate fi considerata o actiune ce incalca o stare de normalitate si din pacate inca nementionata si/sau sanctionata de “Legea referendumului”.
Starea de normalitatea poate fi exprimata astfel: ai o parere mergi la vot, iti exerciti dreptul democratic garantat prin lege, si in dreptul tau se va trece valoarea 1 (pentru cel pe care l-ai ales). Daca nu, stai “acasa”! Valoarea ta este 0(zero). Nu mai ai nici un drept dupa “razboi” sa mai comentezi indiferent daca rezultatul final iti este favorabil sau nu.
PS: vai de noi ca tara daca 50%+1 din voturi vor fi contra presedintelui suspendat, iar presedintele castiga prin neprezentare (lipsa de cvorum)! Cati din partenerii externi (mai pe romaneste – de unde vin banii) vor mai fi dispusi sa vina in Romania in cazul unei instabilitati politice?
autor: Ariciuc Horatiu un cetatean care merge la vot.