Politică

Reacții și întrebări necesare după scandalul „vestiarului homofob” de la clubul de fitness WorldClass din București

lestat1După cum probabil știți, recent a fost umflat la nivel de scandal major un incident minor produs la un club de fitness din centrul Bucureștiului, WorldClass Downtown: un cuplu de homosexuali, împreună cu un copil prezentat ca „al lor”, a intrat în vestiarul bărbaților pentru a se schimba. Un membru al clubului a protestat față de prezența unei copile în vestiarul bărbaților și apoi, susțin cei doi bărbați homosexuali, ei ar fi fost agresați într-un incident „homofob” (termen care înseamnă, de fapt, cu totul altceva). De aici a rezultat o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și o serie de articole propagandistice (exemplu) și lamentații penibile în media cu privire la soarta tristă a homosexualilor în România.

Menționăm că regulamentul de ordine interioară al clubului interzice, în urma solicitării exprese a membrilor, prezența unui copil în vestiarul destinat adulților de sex opus, măsură pe care o considerăm firească. De asemenea, acest regulament, afișat la loc vizibil, nu poate fi considerat discriminatoriu întrucât nu face nicio referire la o caracteristică de diferențiere, pe orice criteriu – cu atât mai puțin de orientare sexuală.

Întrucât unul dintre cei doi homosexuali este un activist obraznic, autor, de câțiva ani al unor calendare batjocoritoare în care apar fotografii semipornografice cu modele prezentate ca „preoți ortodocși homosexuali”, în opinia noastră avem de-a face cu un incident provocat intenționat pentru a deschide o „dezbatere publică” atent manipulată și a forța, chiar prin instanță, schimbarea unor reguli spre satisfacerea pretențiilor, indiferent cât de absurde, ale „familiei” de homosexuali. Acest tip de scenariu se potrivește cu modul de acțiune al grupărilor agitatorii LGBT, care caută orice ocazie de auto-victimizare pentru a primi statut și drepturi speciale.

Apropo de drepturi: nu s-a întrebat nimeni cum își arogă cei doi statutul de familie, ba mai mult, cum de au și copii, câtă vreme legea românească nu le recunoaște acest pretins drept?

UPDATE – Clubul a dat un răspuns de bun simț, într-o conferință de presă pe care o puteți viziona mai jos. La aprox. minutul 20, relatarea reprezentantului legal al clubului confirmă, în opinia noastră, caracterul premeditat al scandalului.


WorldClass – catre Lestat Monroe si mass-media… by bindiribli

Fără alte comentarii, prezentăm punctul de vedere comun transmis pe acest subiect de către Alianța Familiilor din România și de Asociația PRO VITA – filiala București.

Bucureşti, 17 septembrie 2014

Către Managementul WorldClass România

Stimate Doamne / Stimaţi Domni,

Ca organizații non-guvernamentale preocupate de creșterea și educarea, în granițele firescului, a copiilor din România, domeniu în care activăm din anii 1990, dorim să facem următoarele precizări privind incidentul recent în care a fost implicată o așa-zisă „familie de homosexuali” clienți ai serviciilor dvs.:

Disociindu-ne clar de orice act agresiv, la adresa oricui ar fi acesta comis, găsim nefirească intenția celor doi homosexuali de a forța utilizarea vestiarului destinat bărbaților și pentru copilul de sex feminin care i-a însoțit la piscina clubului.

Din perspectiva noastră, care considerăm că reprezintă și servește cel mai bine interesul superior al copilului conform legilor naturale și legii românești, expunerea copilului la nuditatea unui adult de sex opus – și mai ales reciproc, având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de abuz sexual asupra copiilor – este absolut indezirabilă.

Susținem așadar, în numele membrilor noștri, bărbați, părinți de fete, unii dintre ei chiar clienți ai clubului Downtown, regulamentul de ordine interioară care a provocat dispute.

Totodată, considerăm salutară decizia dvs. de ultimă oră de a înființa un vestiar special pentru copii. Este o soluție civilizată care în mod firesc va pune capăt oricărei nemulțumiri.

Nu în ultimul rând, vă rugăm să aveți în vedere faptul că, în România, nu sunt recunoscute așa-zisele „familii” întemeiate pe relații între persoane de același sex; cu atât mai mult nu este recunoscută filiația pentru aceste cupluri! Situația cuplului reclamant ridică întrebări necesare, dar care, observăm, au fost evitate de mass-media.

Mai mult, unul dintre cei implicați, care răspunde la pseudonismul „Lestat” este un activist homosexual agresiv, autor al unui calendar batjocoritor la adresa creștinilor din România, în care apar în ipostaze erotice modele masculine îmbărcate în preoți ortodocși. Din această perspectivă, nu este exclus ca întregul incident să fie o provocare intenționată a unui scandal public din care să rezulte falsa victimizare a homosexualilor din România.

Cu deosebită consideraţie,

Bucureşti, 17 septembrie 2014

Cǎtre  Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție

D-nei Gabriela Coman, președinte

Stimată Doamnă Coman,

Vă scriem în legătură cu recentul incident de la clubul de sport „WorldClass” din București, incident relatat în presă, în care o „familie” formată din doi bărbați homosexuali a reclamat o agresiune și a contestat regulamentul de ordine interioară al hotelului, ce nu permite prezența copiilor în vestiarele destinate adulților de sex opus.

1. Dorim să vă facem cunoscută opinia noastră, atașată prezentei adrese, opinie pe care am transmis-o și conducerii clubului.

2. Subiectul care ne preocupă în mod special și care, ocultat de presă, nu pare să vă fi stârnit interesul nici dvs. ca autoritate națională în domeniul protecției copiilor, este acela al statului legal al cuplului și respectiv al relației membrilor acestuia cu copilul. După câte știm, în România nu sunt recunoscute uniunile sau „căsătoriile” unisex, nici cele încheiate în străinătate. De asemenea, adopția copiilor de către două persoane de același sex este oprită prin lege. În condițiile în care cei doi afirmă că locuiesc în România de 11 ani, nu ne putem opri să ne întrebăm dacă afirmațiile din presă referitoare la statutul lor familial nu sunt o manipulare.

Dincolo de acestea însă, suntem interesați să știm cum a ajuns acest copil să fie crescut de „doi tați”, lipsit de mamă, în afara unei familii, încălcându-i-se astfel drepturile!

V-am fi recunoscători dacă ați putea lămuri pentru noi această stare de fapt.

Sursa: Cultura Vietii

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Si acest incident si altele de aceeasi …geneza dar si cele cu ungurii si cele in care politia si politistii sunt batuti mar in strada (nu ca n-ar merita multi dintre ei) au toate aceeasi sorginte : INEXISTENTA AUTORITATII STATULUI. Numai nevasta unui taraie-brau, a unui pielea p… este trasa si impinsa de toti, luata pe fata de curva satului. Asta e acum statul roman, curva satului pe care o violeaza si o violenteaza toti.

  • N-am inteles de ce Autoritatea Pentru Protectia copilului a avut o reactie total deplasata fata de acest incident lund apararea celor doi homosexuali, considerandu-i familie cand in Romania definitia familiei este clara si nu lasa loc de interpretare.