Analize și opinii Politică

Raul Capra: Disputa cu ministra mediului despre microhidrocentrale

Luni, 27. 08. 2012: Rovana Plumb in vizita de lucru pe santierele distrugerii patriei, pe valea Capra, in mtii. Fagaras, impreuna cu un anturaj impresionant de functionari, constructori samd..

Disputa cu ecologistii…
Discursul Rovanei Plumb pune accent pe necesitatea impacarii intereselor ecologice, economice si energetice – ceea ce poate fin inteles ca o atitudine favorabila continuarii constructiei microhidrocentralelor, in ciuda distrugerilor si ilegalitatilor flagrante, confirmate si documentate. Rezultatul: Investitorii si autoritatile ne distrug natura, in propriul lor avantaj economic si politic, iar cetatenii risca sa plateasca pretul pentru profitul baronilor locali si ai politicienilor obedienti fata de ei si dependenti de sponsorizarile lor…

sursa: youtube.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca se ocoleste problema esentiala…sint locuri cum sint riurile de munte in care oricit de curat si corect s-ar lucra mediul este afectat iremediabil.Cum poti crea la loc o cascada pe care ai detonat-o ? Eu am fost acolo si se vede limpede fara masuratori si studii de impact faptul ca pe vale in vreme secetoasa curge mai putina apa decit ar incapea in tub . Odata puse in functiune cine verifica felul in care este reglat debitul in conducta ? Nimeni ! Concluzia e simpla , sint locuri in care trebuie interzis din start autorizarea amplasarii unor astfel de constructii.Problema vine de la studiile de impact care in mod evident sint cumparate.Expertiza independenta cred ca ar proba legal si stiintific acest lucru. Prioritatea , independent de pozitia lunecoasa a ministerului care cum se vede “vrea sa impace si capra si varza” ,trebuie sa fie sesizarea ilegalitatilor la comisia europeana si atacarea in justitie a acestor studii de impact care au permis ulterior autorizarea pas cu pas a lucrarilor.Poate asa se mai salveaza din ce inca a mai ramas !

  • Daca nu precizati numele baronilor locali si a politicienilor obedienti pozitia dv poate fi confundata cu un atac politic la adresa ministrului mediului, care in treacat fie spus a fost numita cu cateva luni in urma, pe cand problema microhidrocentralelor, stiti si dv. prea bine, este de cand lumea.

  • Cine sunt cei care distrug mediul ? Vreau sa-i vad in poza ! Nu se gaseste niciun avocat care sa-i dea in judecata ? Adunam 10000 de semnaturi in care ne constituim parte in proces. Mergem pana la Curtea Europeana. E simplu ! Nu va mai plangeti ca babele ! Hai sa facem ceva !