Politică

RĂSCOALA de la Pungești – Țăranii au făcut BARIERĂ VIE împotriva utilajelor Chevron

pungestiVasluienii din Pungesti au inceput o adevarata razmerita, luptand corp la corp cu jandarmii pusi sa ii tina in lesa, pentru ca echipele de la Chevron sa instaleze sondele, in vederea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Satenii, 400 la numar, au ajuns la disperare vazand ca cererile lor sunt trecute sub tacere de autoritati, carora le sticlesc ochii dupa banii care ar putea cadea din buzunarele companiei care urmeaza sa faca exploatari in zona. Astfel, in zona dupa care saliveaza compania Chevron si pentru care alesii au oferit autorizatii de exploatare suspecte a izbucnit un scandal monstru intre sateni si fortele de ordine. Locuitorii din Pungesti beneficiaza si de sprijinul iesenilor, reprezentantii Partidului Ecologist Roman Iasi deplasandu-se in zona pentru a se alatura vasluienilor.

AU VENIT SĂ INSTALEZE SONDA: Revoluție la Pungești!


Chevron s-a pus pe treabã la Pungesti. Dis de dimineatã (n.r.- 14.oct.2013), lucrãtori ai companiilor implicate, Chevron, Dafora, MIF SA Târgu Mures, firma care va executa lucrãrile de infrastructurã, ori SGG, firma de pazã, au fost prezenti pe perimetrul de la Silistea, acolo unde vor fi amplasate primele sonde de explorare a gazelor de sist. Imediat, sãtenii din Silistea si Armãsoaia au sãrit pentru a protesta împotriva acestei initiative, în scurt timp stârngându-se peste 300 de persoane care protestau împotriva exploatãrii gazelor de sist la ei în comunã. Ulterior, acestora li s-au alãturat protestatari din Bârlad, Iasi sau Galati, care nu sunt de acord cu metoda fractionãrii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist. În timp ce sute de persoane protestau, chiar în dreptul perimetrului împotriva deciziei luate de guvernanti, de a permite explorarea gazelor de sist, reprezentantii si lucrãtorii companiilor implicate în aceastã operatiune, si-au vãzut linistiti de treabã. În tot acest timp, utilajele erau în pozitia de asteptare, undeva la marginea judetului, pregãtite pentru a intra în actiune odatã cu plecarea protestatarilor.

Locuitorii comunei Pungești nu cedează

Protestatarilor din comunã li s-au alãturat si altii din Bârlad, Vaslui si Iasi. Împreunã sunt decisi sã stea toatã noaptea pentru a bloca utilajele sã ajungã la terenul pe care urmeazã sã fie instalatã sonda. La ora 21 erau aproximativ 200 de oameni hotãrâti sã facã un lant uman în calea utilajelor. De mentionat cã acestea sunt parcate la câtiva kilometri, în curtea fratelui vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui.

Sursa: Starea Natiunii

Foto: Vremea noua.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Intreb: Domnul Ponta nu merge in vizita si la acesti cetateni sau trebuie sa faca greva foamei si sa se ascunda in subsol ca sa se faca vazuti?