Analize și opinii Politică

Protest masiv la Moscova – rusii striga “Revolutie”

(AFP Photo / Andrey Smirnov)Mai multe mii de persoane protesteaza, luni, la Moscova, impotriva a ceea ce considera a fi fost alegeri parlamentare fraudate, strigand “Revolutie” si cerand demisia premierului Vladimir Putin.

Protestul, de o amploare nevazuta in Rusia in ultimii ani, are loc la doar o zi dupa alegerile parlamentare, in urma carora partidul lui Putin, Rusia Unita, a pierdut majoritatea in Duma de Stat, scrie Reuters.

Potestatarii s-au strans, initial, in ploaie, pe un bulevard unde aveau permisiunea de a manifesta. Acestia au denuntat frauda electorala si au strigat “Rusia fara Putin!”.

Multi dintre ei au incercat apoi sa marsaluiasca pe o strada importanta, unde au fost intampinati de fortele de politie, care au divizat multimea in doua parti si au facut mai multe retineri.

Cateva zeci de persoane au reusit sa scape de politisti si sa se deplaseze spre Kremlin. Aproximativ 30 dintre acestia au fost luati pe sus de politie si urcati in autobuze.

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Si la ei ca si la noi …NENOROCITII DE SECURISTI AU PUS MINA PE PUTERE DUPA LOVITURLE DE STAT PE CARE LE-AU DAT IMPOTRIVA COMUNISTILOR SI ACUM NU MAI VOR SA PLECE DE LA MASA CU MULTE SUTE DE MILIARDE DE DOLARI…CA DOAR N-AU DAT EI COMUNISMUL JOS DEGEABA ,GRATIS ,NU ? NUMAI CA POPOARELE INCEP SA SE TREZEASCA ,INCET DAR TOT MAI SIGUR ,CIND PROCESUL SE VA FINALIZA COMUNSTII VOR RELUA PUTEREA SI TEROAREA DE DATA TRECUTA VA FI PRIVITA CA UN BAL MASCAT VENETIAN PE LINGA CE VA URMA …FINCA ESTE MULTA UMILINTA,MOARTE,TRADARE,SI BATJOCURA DE PLATIT…SI ELE VOR FI PLATITE…DIN NEFERICIRE,CA DE FIECARE DATA VOR PLATII SI FOARTE MULTI NEVINOVATI…DAR ACUM N-O FAC?NU PLATESC CU VIATA LOR SUTE DE MI DE COPII SI BATRINI NUMAI IN ACEASTA TARA ?NU SE DAU MAI MULTI BANI PENTRU INTRETINEREA UNUI PEDOFIL SAU CRIMINAL IN PUSCARIE DECIT PENTRU UN COPIL IN SCOALA ?ASA CA CE VA FI NOU ?MODALITATEA DE PLATA !