Politică

Pret pe capul lui Iohannis in servicii!

Intoarcere spectaculoasa de situatie in serviciile secrete romanesti, acolo unde, in ultimele ore, ”vanatorul” de la Cotroceni tocmai ce s-a transformat in ”vanat”. Si asta dupa ce ”cineva” a avut ideea pe cat de socanta, pe atat de pragmatica de a pune ”pret pe capul” lui Iohannis tocmai printre ramasitele statului paralel, adica exact in acele structuri pe care seful statului spera inca sa se mai bazeze.

Iar mutarea de strategie a survenit imediat dupa ce putinii oameni din servicii care se mai iluzioneaza ca vor mai ”papa” inca sase ani pe functii, daca Iohannis va mai fi impus un mandat ar fi fortat folosirea ultimului ”glonte de argint” de care mai dispun creatorii  ”culoarelor” din Justitie impotriva lui Liviu Dragnea. Insa daca isi vor rata din nou tinta, pana si cei mai ”rezistenti” hastagieni din sistem nu se amagesc ca vor mai prinde apoi vreun loc in barca actualei Puteri.

Mai mult decat atat, intamplator sau nu, ”recompensa” oferita sub forma unui loc de ultima clipa in ”barca buna” a sistemului a venit la doar cateva ore dupa ce Ambasada Israelului a confirmat sedinta comuna a guvernelor de la Bucuresti si Israel, care va avea loc la inceputul lunii noiembrie. Ceea ce a produs soc si groaza in masina de propaganda sorosista, derutata de esecul misiunii de deturnare a ostilitatii israeliene de dupa gafa voita a presedintelui Iohannis inspre actuala putere politica de la Bucuresti. Una care insa respecta intocmai politica externa de incadrare a Romaniei pe axa dura Washington – Tel Aviv.

Iar tocmai in aceste momente, pe canalele neoficiale, dar cu atat mai functionale ale sistemului a explodat informatia ca omul care va da drumul la caseta cu intalnirea de taina dintre Klaus Iohannis si anumiti procurori in care seful statului ar fi cerut  ”decaparea” de urgenta a rivalilor politici va fi reevaluat si va putea urca la bordul noii barci, indiferent de pozitia anterioara ocupata in statul paralel. Iar isteria deja creata in sistem este cu atat mai mare cu cat ”sobolanii” din servicii disperati oricum sa se ascunda care pe unde apuca stiu foarte bine ca mai este vorba doar de un singur loc!

Iar pentru initiatii sistemului conteaza foarte mult si precizarea ca ”recompensa” va fi primita nu de cel care ”va aduce” caseta, fiind suficient doar ca aceasta sa fie detonata pe canalele specifice. Ceea ce inseamna ca deja cine a pus pretul pe capul lui Iohannis detine aceste inregistrari pur si simplu socante! Si in urma difuzarii carora Klaus Iohannis nu va mai putea scapa nici daca invata ”Tora” pe de rost sau isi face freza ca a ”marelui blond” Donald Trump.

Implozia sistemului

La fel cum Florian Coldea nu mai avea cum sa-si salveze imperiul dupa ce au aparut primele inregistrari cu el la vila de la Cheia. Si cum nici Laura Codruta Kovesi nu a mai avut vreoo sansa dupa aparitia inregistrarilor de la sedinta cu proprii procurori. Pentru ca acestea au aparut din interior si astfel au reprezentat   semnalul ca, gata, s-a terminat. Pentru ca ”supravietuitorii” din sistem au schimbat deja tabara, riscand totul pe o singura mana…

Desigur, cu totul alta decat cea care i-a hranit pana atunci. Astfel ca, dupa cum dezvaluiam zilele trecute, tot mai multi pioni ai statului paralel incerarca acum sa mearga la cacealma si sa pozeze cum ca ei unii nu ar fi facut decat sa respecte regulile unui misterios ”joc dublu operativ”. Dar cum si-au luat o ”placuta de inamtriculare” mai mare decat cea cu PSD-ul, au marit miza punand la dispozitie, drept bonus si tot felul de note informative despre figuri marcante ale statului paralel. Iar pana acum nu primisera niciun raspouns. Iata insa ca acesta tocmai a venit, fiind unul cu atat mai socant cu cat, practic, nu exista decat un singur castigator. Si o singura ”tinta in miscare” : Klaus Iohannis, cel de la intalnirea secreta cu procurorii! Iar cum ”suspiciunea rezonabila” ca seful statului ar fi cerut dosare se poate confirma doar prin aparitia inregistrarilor de la acea intalnire conspirativa, ”potul” este deja unul de totul sau nimic pentru cei care pot pune acum definitiv ”bomboana” pe mandatul presedintelui Romaniei.

Un minut de inregistrare

Probabil ca Klaus Iohannis a mai transpirat la fel doar atunci cand a constientizat ca prima doamna ii poate fi saltata oricand de pe strada la felul cum a fost instrumentat dosarul casei din Sibiu! Insa dezvaluirea noastra recenta privind  informatiile despre o intalnire de taina dintre seful statului, procurori si ofiteri din servicii a fost cu atat mai dureros receptionata la Palatul Cotroceni cu cat faceam referire si la existenta unor inregistrari pur si simplu catastrofale pentru cariera politica a ”neamtului”. Iar daca Iohannis si sustinatorii sai din sistem au cazut pe tehnica tocmai cand nu trebuia, atunci acest lucru nu se putea face decat prin ”mana lui Dumnezeu”, adica ajutorul nevazut oferit actualei Puteri de cineva de la varful sistemului. Si daca tot se spune ca difuzarea unui singur minut din inregistrare, adica a pasajului in care se spune ca altfel atat de molcomul sas ar fi cerut ”capete” pe tava ar fi suficienta pentru ca nici macar Angela Merkel sau Emannuel Macron sa mai indrazneasca sa-i intinda o mana de ajutor este greu de crezut ca Iohannis ar mai apuca sa cheltuiasca pana si fondurile ramase dupa rectificarea bugetara care a lovit Presedintia…

Autor: Catalin Tache

Sursa: national.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Se observa si din avion, doar orb sa nu fii, ca acest Dulap parasutat de forte straine in fruntea Romaniei, este la ani lumina de simtirea, nazuintele, gandurile si credinta neamului romanesc, astfel ca am fi fost de 10 ori mai castigati daca la conducerea tarii am fi avut un amarat de bosiman din Africa!
    Pt ca acela, in saracia si ignoranta lui, ar fi fost cinstit cu neamul nostru, spre deosebire de sasalau! Oricum, dupa felul in care gandeste si se exprima in limba romana, Dulapul lasa impresia unui analfabet functional! Apropo, ii recomand dulapului Slugannis, ca atunci cand se intoneaza imnul national, sa nu mai stea cu palma la piept, ci sa si-o puna la cur, adica exact acolo unde-l doare de neamul si tara aceasta.