Politică

Posibil COMPLOT la Kremlin dejucat de PUTIN. 18 ofițeri de rang înalt au fost DEMIȘI

2014-03-28t120309z_01_mos06_rtridsp_3_russiaVladimir Putin a demis 18 oficiali de rang înalt din structurile de forță ruse. Lista celor demiși include reprezentanți ai comandamentului armatei, oficiali înalți din structurile ministerului de interne, din Serviciul federal de control al drogurilor precum și șefi ai Comitetului de Investigații al Federației Ruse.

Decretele respective au fost publicate miercuri, 6 august, pe site-ul oficial al Kremlinului. Aceasta este cea mai mare curăţenie în rândul cadrelor de așa nivel din istoriea modernă a Rusiei.

Printre cei demiși se numără și general-colonelul Vladimir Rușailo, ultima funcție a căruia nu este specificată în decret. Rușailo, fost ministru de interne în administrația lui Boris Elțîn și cel care a condus Primul război din Cecenia, iar mai târziu a fost responsabil de combaterea terorismului în Caucazul de Nord. În context, au fost demiși și general-maiorul Vasili Fedoruk, comandantul adjunct al grupului de armate responsabile de operațiunea antiteroristă în regiunea Caucazului de Nord precum și colonelul de poliție Vladimir Didenko, fost responsabil pe anti-extremism în ministerul rus de interne.

În ceea ce privește Comitetul de Investigații, printre cei 11 oficiali demişi, ar fi de menţionat general-maiorul în justiție Andrei Strîjakov, care era șeful adjunct al Comitetului de Investigații din Districtul Federal de Sud centrul căruia este orașul Rostov pe Don, cartierul general al forțelor ruse implicate în susținerea militară și logistică a teroriștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Autor: Ionut Cretu

Sursa: Ziua News