Analize și opinii Politică

Pasul următor: Demiterea lui Băsescu!

Prin condamnarea și încarcerarea  lui Adrian Năstase s-a făcut primul pas și  a început astfel sfârșitul haitei de criminali și  hoți instalați la guvernarea României pe 22 decembrie 1989. Pasul următor este demiterea lui Băsescu, la referendumul din 29 iulie. Votul nostru trebuie să împingă lucrurile spre acest deznodămînt firesc și absolut necesar. Ne-am săturat de ei. Din păcate, nu-i putem demite pe toți printr-un singur referendum, printr-un singur gest public! Va trebui să-i luăm pe rând. Știe toată lumea cine va urma după Băsescu! Dar e musai ca Băsescu, capul răutăților din România, să dispară acum  de pe scena politică pentru ca prăbușirea sistemului politic mafiot să continue, să meargă până la capăt, dacă ne ajută bunul Dumnezeu!

Presa mercenară, inclusiv televiziunile, încearcă o diversiune parșivă și ticăloasă în sprijinul lui Băsescu, prezentând situația ca o luptă între Traian Băsescu și Crin Antonescu, inducând în mintea românilor ideea că la referendum vor avea de ales între Băsescu și cuplul Ponta-Antonescu! Nimic mai fals și mai periculos decât această interpretare a situației în care ne aflăm! Noi acum avem posibilitatea de a elimina din jocul politic pe unul dintre cei mai mari răufăcători din politica românească! Faptul că adversarii săi s-ar putea să fie mai mincinoși și mai hoți și mai incompetenți decât Băsescu nu trebuie să ne inducă în eroarea de a-i mai acorda lui Băsescu creditul nostru!

Din fericire, nu aceasta este situația. Adversarii politici ai lui Băsescu au păcatele lor, incomparabil mai mici însă. Au făcut multe greșeli, dar răul făcut de ei Țării și cetățenilor acestei  Țări este, dacă pot spune așa, în limitele normalității. Aceste limite Băsescu le-a depășit chiar înainte de a deveni președinte!

Avem acum ocazia acestui referendum și trebuie folosită fără niciun regret, pentru a scăpa astfel  de un individ care ne-a făcut mult rău și ne va mai face, dacă nu-i luăm din mână pârghiile puterii de a face mai departe rău în jurul său!

Pentru ceilalți politicieni, tovarăși sau adversari, unii cu nimic mai de soi decât Băsescu, nu avem încotro și trebuie să așteptăm până la următorul soroc electoral, în toamnă. Imediat după demiterea lui Băsescu, societatea civilă va trebui să se aplece asupra candidaturii lui Crin Antonescu. Ar fi o mare rușine ca românii să aleagă încă un președinte, al patrulea, care nu are ce căuta în fruntea Țării. Să sperăm că scurtul răgaz de câteva săptămâni nu ne va împiedica să ne edificăm corect asupra lui Crin Antonescu și a celorlalți candidați, în speranța că măcar unul dintre ei să prezinte un palmares demn de a fi luat în seamă. Să ne fie clar așadar: votul nostru pentru demiterea lui Băsescu nu înseamnă un vot pentru Crin Antonescu! Nu înseamnă preferința pentru acesta!

Votăm  împotriva lui Traian Băsescu numai  și numai  prin raportare la isprăvile bine cunoscute ale lui Băsescu, unul dintre principalii vinovați pentru starea precară a națiunii române, a României de azi!

*

De ce trebuie demis Băsescu? Nu au nicio valoare acuzațiile  pe care i le aduce Parlamentul. Motivele pentru care Băsescu trebuie să cadă sunt  cu totul  altele, mult mai serioase, mai numeroase, și  de ele trebuie să ținem seama în ziua referendumului. Mai întâi, amintim câteva dintre motivele pentru care Băsescu nici nu trebuia să ajungă în cea mai înaltă funcție! În mod normal,  Băsescu nu trebuia să ajungă nici parlamentar, nici ministru!

1. În decembrie 1989 Traian Băsescu ocupa o funcție de director în Ministerul Transporturilor, la Constanța, în Port. Erau ani buni de când nu mai naviga. Era cunoscut printre colegi și subordonați ca un impostor în funcția respectivă. O funcție pe care nu o onora, nici prin comportamentul său, nici prin pregătirea sa profesională destul de îndoielnică. Se  știa că la câteva examene importante din cariera unui comandant  Băsescu nici nu se prezentase, dar le promovase  prin intervenția „organelor de partid”, a protectorilor săi din Securitate.

Apartenența lui Băsescu la Securitate este certă, a fost demonstrată public. Personal, am discutat acest subiect cu Ion(?) Cătuneanu, fost director în Portul Constanța, care după 1990 și-a recunoscut apartenența la Securitate în fața unui grup de prieteni constănțeni. Cătuneanu ne-a spus că a fost coleg cu Băsescu în structurile Securității. După părerea mea, acest detaliu biografic nu îl încriminează în mod automat pe Traian Băsescu. Nu este grav dacă Băsescu a colaborat cu Securitatea sau  dacă a lucrat efectiv în Securitate, ca ofițer!  Problema este despre ce Securitate vorbim! După decembrie 1989 a devenit clar că Securitatea nu a fost un monolit, cu oameni de aceeași factură, toți o apă și un pământ. A devenit clar că unii dintre securiști, nu puțini, au făcut parte din Securitatea trădătoare, din Securitatea aservită unor servicii secrete străine, care n-au rămas străine de ce a urmat după 1990 în România. Avem toate motivele să credem că toată cariera politică a lui Traian Băsescu, atât de neașteptată, este datorată sprijinului ocult primit de acesta din partea unor astfel de  instituții și structuri. Evident, nici pe departe Băsescu nu este singurul om politic aflat în această situație. Îi  țin companie ceilalți doi președinți de după 1990,  precum și  importanți lideri politici sau din mass media etc. Partea proastă este că au primit acest sprijin ca să facă mult rău României și românilor.

2. În ianuarie 1990, Băsescu a fost printre primii directori demiși la cererea colegilor și a subordonaților. S-a aflat pe lista de directori demiși semnată de ministrul Burada. După câteva zile, acesta a fost „sfătuit” și, practic, obligat să revină asupra demiterii lui Traian Băsescu, revocând ordinul. Subalternii au protestat vehement, contestându-l în continuare, inclusiv în justiție. Băsescu a fost obligat să cedeze și să plece din Constanța, alungat propriu zis de foștii colegi și subordonați. În mod semnificativ, la alegerile parlamentare nu a candidat niciodată în Constanța, unde multă lume îl cunoaște foarte bine câte parale face. Era vestit printre marinari ca un comandant de vas extrem de priceput în relațiile cu vama din port… A venit la București unde aceiași protectori discreți și eficienți l-au plasat sub pulpana lui Petre Roman și Ion Iliescu. Așa a început o carieră politică de care n-ar fi avut parte dacă nu ar fi primit constant ajutorul unor entități secrete, imposibil de identificat de publicul larg, de alegători.

3. Ca ministru la Transporturi (din mai 1990 până în octombrie 1992 și după 1996), se face vinovat de multe abuzuri și nereguli. Iată câteva:

– a permis și a coordonat deplasarea minerilor la București, la mineriadele din iunie 1990 și septembrie 1991. Un simplu ordin al ministrului putea să împiedice venirea minerilor.

Dimpotrivă: Băsescu i-a pedepsit pe subalternii care, din proprie inițiativă,  au încercat să oprească năvala minerilor.3

– a demarat acțiunile complexe de sabotare a CFR-ului. Din ordinul său a fost suspendat primul tren de călători, pe ruta Craiova-Cluj. La concurență cu CFR au apărut  firme particulare de transport auto. Aceste firme sunt, cele mai multe, controlate prin interpuși de Traian Băsescu și alți foști miniștri la Transporturi. Ca să le meargă bine acestor firme, au fost suspendate o mulțime de trenuri, au  intrat în reparații nesfârșite liniile cele mai circulate, pentru ca viteza trenurilor să fie exasperant de mică și lumea să prefere transportul auto. Linia Constanța-București este cel mai bun exemplu pentru ce s-a întâmplat și se întâmplă în toată țara. Se urmărește distrugerea CFR și privatizarea a ceea ce nu poate fi distrus!

– a descurajat  și amânat orice proiect de construcție a unor auto-străzi noi. A decis că „România nu are nevoie de auostrăzi”! A supravegheat personal reparațiilor la auto-strada

Pitești, lipsa sa de pricepere vădindu-se imediat prin calitatea proastă a lucrărilor.
– a introdus sistemul de dijmuire în transportul internațional auto, sistem perpetuat până azi.
– s-a implicat direct sau prin interpuși în falimentarea flotei comerciale și înstrăinarea acesteia.

Dosarul Flota, ajuns în justiție, n-a fost finalizat deoarece Băsescu a știut să-și facă complici persoane din conducerea celorlalte partide parlamentare, precum Micky  Șpagă și alții, de aceeași teapă!

– demascat de dl Gabriel Ștefănescu, șeful corpului de control din minister, Băsescu a trecut la represalii, concediindu-l pe funcționarul corect și curajos.

–  altă persoană care l-a demascat pe Băsescu a fost Mihai Erbașu. Mihai Erbașu a murit asasinat în propria sa casă, a doua zi după ce l-a criticat pe Băsescu la OTV și a promis că va aduce  la următoarea emisiune a lui Dan Diaconscu  dovezile certe ale fărădelegilor  și abuzurilor săvârșite de Traian Băsescu de-a lungul ultimilor ani, ca ministru și ca primar general al Capitalei. Îi sugerez lui Dan Diaconescu să scoată din arhiva OTV și să prezinte emisiunile făcute cu Mihai  Erbașu  și Gabriel  Ștefănescu pe tema abuzurilor lui Traian Băsescu. Mă îndoiesc însă că Dan Diaconescu va urma sugestia mea. Face în momentul de față o propagandă fățișă în favoarea lui Băsescu. Păcat…

– alegerea sa ca primar și președinte s-a făcut prin fraudă electorală. Vorba lui Ponta: „Au furat mai mult decât noi!” (Ghilimelele îmi aparțin…)  Băsescu și oamenii săi au inventat procedee inedite de furt electoral, au inovat în domeniu. La asemenea prostii le merge bine mintea! Căci prost nu este Băsescu, dimpotrivă, este inteligent și mai ales viclean! Predispus genetic spre infracțiune, spre eludarea legii, a normelor  și regulilor bunei creșteri, ale corectitudinii! Lasă să se înțeleagă că această „dimensiune” golănească și interlopă a personalității sale a dobândit-o la gura portului! Ca băiat de port!… Eu nu recunosc în acest comportament stilul constănțean, mentalitatea celor născuți pe malul mării! Traian Băsescu nu este constănțean! Nu este născut la Constanța, cei  șapte ani de acasă nu i-a petrecut la Constanța, iar constănțenii, când au avut prilejul, l-au alungat dintre ei! Prin felul său de a răzbi în viață, mințind și păcălind, având mereu ceva de ascuns, Băsescu nu este de-al nostru!

Ca președinte, și-a arătat arama în nenumărate ocazii.

– răpirea ziariștilor din Irak a fost o manevră tembelă și criminală deopotrivă. Chiar și azi, dacă s-ar face o anchetă serioasă, s-ar putea dovedi că Băsescu a fost de acord cu această diversiune prin care a sperat să pozeze în salvator al Patriei! Se pare că au gândit-o alții, dar el a fost în permanență în cunoștință de ce se întâmplă. La data aceea  țara era guvernată de coaliția PSD-PNL, de  Călin  Tăriceanu prim ministru, iar Băsescu șoma la Cotroceni, nu-l băga nimeni în seamă!

– la referendumul din 2007 a evitat un scrutin corect introducând în mod abuziv și a doua întrebare pentru alegătorii naivi: dacă sunt de acord cu reducerea Parlamentului, la o singură Cameră, cu numai 300 de parlamentari? Întrebare capcană, care atrăgea simpatia naivilor și a deturnat atenția electoratului de la miza reală. Băsescu încearcă acum o manevră similară prin răspândirea ideii că lumea are de ales între el și Crin Antonescu… Repet: manevră abilă, dar perfect ticăloasă, care denotă lașitate și fuga de răspundere pentru faptele sale.

– după alegerile din 2008 a refuzat să ofere funcția de prim ministru majorității parlamentare, care îl propusese pe Klaus Johannis. L-a numit în mod perfect ne-constituțional pe Emil Boc, care își dovedise deja incompetența, și a demarat acțiunea de racolare, prin șantaj și șpagă, a parlamentarilor traseiști dispuși să se alăture PDL-ului, pentru a inversa raportul politic din Parlament stabilit democratic prin votul nostru. Așa a ajuns să inventeze un nou partid, UNPR, într-un dispreț total pentru voința electoratului și litera Constituției!

– lui Băsescu îi aparține ideea de a interzice oamenilor săi din Parlament să participe la votul secret, neavând încredere că aceștia vor vota la ordinul primit. Moment extrem de rușinos, fără pereche în viața parlamentară din toată lumea!

– a luat o serie de măsuri care au discreditat și dezonorat armata. A dispus trecerea în rezervă a unor ofițeri superiori de  valoare, veritabili profesioniști, caractere autentice, și a ridicat  la gradul de generali o seamă de impostori, în frunte cu fostul ministru al Armatei.

– în disprețul opiniei publice, a adevăratei intelectualități, i-a numit pe Vladimir Tismăneanu și Horia Patapievici în funcții pentru care aceștia nu aveau nicio competență, dimpotrivă, erau contra-indicați în modul cel mai categoric cu putință.

– în schimb, a  eliminat-o din viața politică pe dna Mona Muscă atunci  când, din sondaje, a reieșit că lumea prețuia tot mult mai mult eleganța și competența unei adevărate doamne în comparație cu mârlănia și bădărănia prezidentului nimerit în funcția supremă prin tertipuri și minciună.  Mona Muscă nu a făcut poliție politică. Eu însumi  și toți colegii mei de la Universitatea București, care aveam ore cu studenții străini, am acceptat să informăm ierarhic

– în cazul nostru la prodecan, dacă ni se pare ceva suspect la vreun student străin! Era știut că sub eticheta de student intrau în  țară mulți  veritabili teroriști!  Nu am semnat niciun angajament în acest sens, dar dacă ni s-ar fi cerut să semnăm, nu am fi avut nimic împotrivă! Presa noastră a avut atunci un comportament dezgustător, făcându-se complice la mârșăvia lui Băsescu. Ca și colegii de partid ai bietei femei!… Căci acesta este pericolul cel mai mare pe care îl reprezintă Băsescu: proliferează în societate, în rândurile tineretului mai ales, modelul său de succes: prin fraudă, bădărănie, viclenie, diversiune, nerușinare!

– în anii de guvernare a lui Emil Boc, când Traian Băsescu a controlat tot ce se făcea în Țară, guvernul a contractat cele mai mari împrumuturi din istoria României. În aceeași perioadă guvernul a procedat și  la cea mai severă scădere de salarii și pensii din istoria României!

Unde s-au dus aceste fonduri uriașe?

Cât timp va mai sta la Cotroceni, lui Băsescu nu i se va cere socoteală pentru acest jaf!

– nu putem uita și ierta recomandarea prezidențială făcută tinerilor români aflați în dificultate, nemulțumiți de ce le oferă societatea: să emigreze, să plece în străinătate!…

– cel mai vinovat și inacceptabil gest politic al lui Băsescu îl constituie declarațiile repetate făcute de acest saltimbac politic potrivit cărora România trebuie să cedeze din suveranitatea națională în favoarea „guvernului” de la Bruxelles sau din alte capitale, exponente ale Noii Ordini Mondiale. Niciun alt președinte european nu s-a arătat atât de dispus să accepte acest raport politic de subordonare și aservire națională. Cui a cerut nevrednicul de Băsescu mandat pentru asemenea declarații iresponsabile? Nu este acesta un gest de trădare națională? Sau de iresponsabilitate majoră?! Ce trebuie să mai facă acest individ că să fie îndepărtat de la orice funcție publică și tras la răspundere pentru faptele sale, incompatibile cu legea penală și cu exigențele funcției prezidențiale?! (Voi reveni asupra chestiunii.)

– și-a permis să iasă în public cu declarații ne-constituționale de susținere a  unor proiecte economice precum Roșia Montană! Interpelat de activiști voluntari ai interesului național, când aceștia i-au pomenit de obligațiile pe care fiecare generație le are față de urmași, față de nepoți, neisprăvitul le-a rîs în nas: care nepoți?! Exact cu aceeași mentalitate a  țiganului nomad, pe care nimic nu-l leagă de vatra satului, de Țară:
– Măi, țigane, sări că-ți arde satul!
– Nu-i nimic! Mă mut în altul!
Chiar are patrie acest Băsescu? Iar acea patrie este România? Mă îndoiesc!

Ion  Coja

Post scriptum. Oameni buni, să nu ne facem griji prea mari și prea devreme pentru cel care va urma să-i ia locul Băsescului în toamnă la Cotroceni. Să rezolvăm la referendum problema Băsescu.  Și vom vedea ce va fi mai departe!  Sunt convins că vor apărea candidaturi  noi, valabile, demne de funcția respectivă, din partea societății civile. Știu bine că vreo doi-trei dintre generalii pe care i-a îndepărtat Băsescu din Armată ar fi  foarte  potriviți cu funcția supremă. Academia Română și mediul academic ne oferă de asemenea câteva candidaturi valabile, mai valabile decât cele cu care ne amenință clasa politică. Personal, mă gândesc cu plăcere și speranță la Dumitru Prunariu… Și la încă vreo trei-patru posibili candidați, oameni tineri, români de care să fim mândri și mulțumiți.

Dar mă văd obligat să fac următoarea constatare: deși nu mi-a plăcut niciodată de Crin Antonescu, impresie pe care am făcut-o public în mai mult rânduri, trebuie să recunosc că prestația sa din ultimele zile, prestața sa la Cotroceni, mă satisface. Declarațiile sale limpezi în apărarea demnității  și suveranității funcției de președinte al României în raport cu funcționărimea de la Bruxelles m-au surprins în modul cel mai plăcut. Sper că le va confirma în continuare.
Doamne, ajută

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ceausescu a vandut armament teroristilor lumii, timp indelungat, printr-o operatiune cunoscuta sub numele de „Stele”, in urma careia Romania ajunsese lider pe piata internationala a diamantelor, primite la schimb pe tehnica de lupta si vandute apoi la preturi exorbitante catre bogatii lumii. Operatiunea in sine era ilegala si tot contrabanda de stat cu arme se numea, doar ca banii rezultati din sprijinirea terorismului mondial si vanzarea diamantelor erau bagati de „dictator” in vistieria tarii, in construirea de spitale, scoli, locuinte, drumuri pentru romani. Operatiunea a fost accentuata intre anii 1983 – 1989, si era canalizata pe doua cai de transport a armelor fabricate in Romania, catre tarile arabe dar si tari din Europa Occidentala: 1. Pe calea aerului, cu avioane militare de transport, 2. Pe vapoare de tipul celui condus de Traian Basescu. Nume care acum sunt sonore pe scena politica a tarii au fost implicate in aceasta operatiune (prin diversele grade si functii avute in „Stele”), iar dupa indepartarea lui Ceausescu, acestia si-au creat propriile retele de contrabanda cu armament, diferenta fiind ca vanzarea ilegala a rachetelor romanesti a condus la imbogatirea personajelor si nu la cea a bugetului de stat, iar „Stele” si-a schimbat denumirea in „Tigareta”. Acum, singurul dovedit si indicat de catre autoritatile columbiene, americane, ruse si franceze – pe baza probelor si a declaratiilor luate lui Victor Bout (dealer mondial al mortii, cu care a avut relatii directe), Shimon Naor (un alt traficant international de arme, de asemenea cu conexiuni la Cotroceni) si Valentin Vasilescu (fostul comandant al Aeroportului militar Otopeni, arestat nefondat in urma cu ceva ani pentru implicare nedovedita in „Tigareta” II) – ca fiind pionul numarul 1 in comertul ilicit cu tehnica de lupta si armament si sprijinirea terorismului international, este nimeni altul decat TRAIAN BASESCU! Descoperirea sa este principalul motiv al venirii rapide si neanuntate a directorului CIA la Bucuresti. Va invitam sa parcurgeti ancheta jurnalistica de mai jos, ea avand la baza, pentru prima oara in istoria jurnalismului romanesc, colaborarea, pe trei directii de investigatie, a unui ziar din Romania (Exploziv-News), a unui corespondent al celei mai importante Agentii de stiri din Japonia (Nipon Press) la Washington (Roberth Horvath) si a jurnalistului irlandez, posesor al premiului Pulitzer, specializat in anchetarea terorismului islamic, Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA.
    Odata cu venirea la putere a lui Traian Basescu, in anul 2005, Bucurestiul a devenit locul preferat de negociere al gherilelor columbiene FARC cu traficantii de arme. Acoperiti de catre SRI, la ordinul lui Basescu (operatiunea a fost coordonata de insusi generalul Florian Codlea), teroristii FARC au avut tupeul sa vina in Romania chiar in preajma summit-ului NATO de acum doi ani, desi locul era impanzit de servicii secrete din toata lumea. Dupa arestarea spectaculoasa a “Negutatorului mortii”, Viktor Bout, un apropiat, asa cum vom vedea pe parcursul acestei anchete, al lui T.B. (Bout inca deruleaza afaceri ilegale prin diverse firme pe teritoriul Romaniei, iar avionul ce apartine teroristului si cu care se face contrabanda la greu cu tehnica de lupta, este parcat chiar langa avionul prezidential, la ROMAVIA) si numarul doi al retelei de guerila FARC a trecut prin tara noastra. Numarul doi al Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), Raul Reyes, ucis intre timp de catre armata coumbiana intr-un bombardament desfasurat pe teritoriu ecuadorian, a fost in Bucuresti in urma cu doi ani, chiar in preajma sumitt-ului NATO. El a negociat cumpararea unei cantitati de uraniu, direct cu Traian Basescu, la care a ajuns prin interlopul ucrainean Semyon Yukovich Mogilevich, care facea parte dintr-o grupare mafiota rusa, pentru a construi o “bomba murdara” (Mogilevich este dat in urmarire generala in toata lumea de catre FBI, FSB si CIA, iar sursele noastre din SIE spun ca acesta s-ar afla in Romania, intr-o locatie a familiei prezidentiale, in judetul Constanta – nota redactiei). In Romania urma sa se discute detaliile tranzactiei, livrarea urmand sa fie facuta in alta tara. Reyes a venit in Romania sub un alt nume, cu un pasaport venezuelan fals. Surse din Serviciul de informatii britanic MI6 spun ca „Reyes voia sa foloseasca uraniul vandut de catre presedintele Romaniei pentru fabricarea unei bombe (vezi foto) pe care sa o foloseasca intr-un atentat impotriva presedintelui columbian Alvaro Uribe, dusmanul de moarte al FARC si cel mai fidel aliat al Statelor Unite in America de Sud. Teroristul Reyes, pe numele sau real Luis Edgar Devia Silva, a negociat cu un membru de frunte al unei organizatii mafiote condusa de Semyon Yukovich Mogilevich, iar acesta l-a introdus la Cotroceni”. Potrivit FBI, Statele Unite si mai multe tari europene au emis mandate de arestare pe numele lui Mogilevici, printre ale carui principale “afaceri” se numara prostitutia, traficul de droguri si de persoane. De la dizolvarea Uniunii Sovietice, gruparea condusa de Mogilevich a stabilit ceea ce raportul MI6 numea “o relatie de lucru cu Al-Queda”. “Se stie ca organizatia condusa de Osama ben Laden este prezenta in Venezuela si in alte tari sud-americane guvernate de reprezentanti ai stangii populiste, care se opun Statelor Unite”, se arata in raportul MI6. Tocmai legaturile dintre Al Queda si gruparea lui Mogilevich au fost cele care au alertat oficiali ai MI6 aflati la Bucuresti asupra faptului ca FARC a cumparat “o cantitate considerabila de uraniu pentru a fabrica o bomba murdara”. Organizatia rusa condusa de ucraineanul Mogilevich, descris de serviciile secrete britanice si americane drept “unul dintre cei mai periculosi criminali ai lumii”, trafica uraniu imbogatit. Sursa: Romania. Locatia: Rosia Montana!
    Pe de alta parte, CIA a stabilit ca intre Mogilevich, Reyes si Viktor Bout exista o punte de legatura in Romania. Asa s-a ajuns la Traian Basescu. Iata faptele: ofiţeri FBI si CIA, specializaţi în lupta antiteroristă, au constatat ca “Victor Bout, fost ofiţer rus, anchetat pentru trafic de armament în favoarea reţelelor teroriste din Orientul Mijlociu şi Africa, îşi procură arme şi muniţie din ţările fostului bloc sovietic, cu precădere România. Reţeaua lui Bout este unică atat din cauza abilităţii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume, cat si prin faptul ca traficul a luat amploare cu aportul lui Traian Basescu, in cele cinci mandate de ministru al Transporturilor si a culminat cu castigarea, in 2005, a alegerilor prezidentiale” (raport al FBI intocmit la data de 23 ianuarie 2010). Raportul menţioneaza că fostul pilot sovietic a făcut nenumărate tranzacţii cu talibanii şi organizaţia teroristă Al-Qaeda. Sanjivan Ruprah, un veros afacerist kenyan şi “mîna dreaptă” a traficantului de armament Victor Bout, a fost arestat în Belgia, în februarie 2002. Potrivit anchetatorilor, Ruprah a oferit informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot, precum şi despre modul de operare al ramificaţiilor reţelei si, mai ales, despre implicarea actualului sef de stat roman, la vremea aceea posesor al mandatelor de ministru al Transporturilor. Deşi îi promiseseră imunitate în schimbul informaţiilor despre Bout si Basescu, autorităţile americane l-au reţinut pe Sanjivan Ruprah. Pe parcursul anchetei, referindu-se la România, el a declarat: “Aceasta a fost, alături de Bulgaria, una dintre ţările care îl alimentau pe Bout”. Kenyanul a dezvăluit că, după ce primea armamentul solicitat, Bout îl livra, în special, talibanilor şi teroriştilor din Al-Qaeda. Vorbind de încărcarea armelor pe Aeroportul Otopeni, el îl menţionează pe „ministrul Transporturilor Traian Băsescu şi faptul că Bout a cumpărat de la acesta un mare număr de avioane la preţul unui jeep. * Il-18 YR-IME TAROM, seria 18300 6205, vîndut cu 131.000 de dolari. Acum, Iliuşin-ul are înregistrarea EL-AHO a companiei Air Cess, din Emirate. Air Cess este una dintre companiile de bază ale lui Bout. * Il-18 YR-IMD TAROM, seria 18200 4804, vîndut cu 127.000 de dolari. După vînzare, avionul a avut înregistrările ER-ICM, EX-7504, EL-ADY, 3D-ALQ şi a ajuns la Santa Cruz Imperial, altă companie a traficantului rus. * Il-18 YR-IMG TAROM, seria 18400 7301, vîndut cu 157.000 de dolari. Aeronava aparţine, acum, companiei Renan Air, firmă parteneră a “comerciantului morţii” din Republica Moldova, care a făcut trafic cu arme în Africa. Înregistrarea i-a fost schimbată ca ER-ICG. * Il-18 YR-IMJ TAROM, seria 18600 9102, vîndut lui Viktor Bout. Aeronava a fost implicată în traficul de arme în Africa. Inspectorii ONU au descris, cu lux de amănunte, implicarea fostului avion românesc în “comerţul morţii”. Avionul aparţine tot companiei Renan Air, dar are înmatricularea ER-ICJ. Surprinzător, el a dezvăluit că la conducerea organizaţiei lui Bout apar – in afara lui Traian Basescu – si alte numeroase nume româneşti. Ele se referă la piloţi, navigatori, mecanici, dar si ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii care, cu timpul, au fost promovaţi în înalte poziţii. Ruprah a oferit, asadar, informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot român, condus de Băsescu. De asemenea, tot Ruprah a dezvaluit FBI filiera reala a lui Basescu – Bout din Romania: Michael Şuşak-prietenul lui Băsescu, Stamen Stancev (KGB cf. SRI sau MI6), Vadim Benyatov (posibil CIA), Vitaly Usturoi, Victor Plahotniuk-actionar la Petrom Moldova, Loratel Cipru, Victoria Bank, Victoria Invest, Oleg Voronin Josanu Anatolie-fost KGB, Ion(Ivan) Busuioc(GRU). Toate aceste şi toţi aceştia având conexiuni în Cehia, Scoţia, Delaware şi Republica Moldova).
    Jurnalistul Roberth Horvath a reusit sa ii ia un interviu, timp de 30 de minute, in inchisoarea din Thailanda, in exclusivitate pentru EXPLOZIV-NEWS, lui Viktor Bout: „Între 2001 şi 2004, echipaje româneşti, cu ok-ul lui Traian Basescu, cu care declar ca sunt prieten si am avut si am raporturi de afaceri, au zburat în Africa pentru una dintre companiile mele, Jetline. Jetline şi echipajele româneşti au transportat arme în zone de conflict ale Africii” (NOTA REDACTIEI: informaţiile date corespondentului nostru de la Washington, Roberth Horvath, de catre Bout, despre cărăuşia cu arme, Made in Romania, spre mai multe state africane sunt confirmate, sub protecţia anonimatului, de un avertizor din SPP, care a participat la aceste acţiuni în Africa. Bout a mai declarat, pentru Exploziv-News, ca „zeci de români, personal navigant şi tehnic al companiei militare româneşti ROMAVIA au deservit avioanele mele: BAC 1-11 (cu indicativele P4-JLB, P4-CBH, VP-BBA şi 3C-QRF) şi un Boeing 727, cu înregistrarea P4-JLI”. De asemnea, Bout a mai afirmat ca „banii ii viram personal, lui Traian Basescu, in conturi pe numele sau, la Victoriabank”. (NOTA REDACTIEI: Victor Bout este actionar, prin firmele Aerocom si Renan, la Victoriabank, cele doua firme fiind acuzate, in rapoartele ONU, de vanzari ilegale de armament in Balcani si in Africa. Alaturi de generalul Bout, mai detin actiuni la Victoriabank: Alpha Bank din Bucuresti, Romania-12%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) 15% si o structura financiara creata de BERD, numita Danube Fund-23%, actiuni vandute urmatoarelor firme: Atrium Ltd cu sediul in Belize, firma off-shore Financial Investments Corporation cu sediu in Scotia, firma Victoria Invest, care imparte acelasi sediu cu Petrom Moldova, firma Repcor Com cu sediul la Chisinau si firma Program Invest –detine 5,76 din actiuni la Victoriabank, dar are drept actionar majoritar firma Afes–M, care la randul sau are actionari mai multe firme, printre care doua sunt trecute pe lista neagra in rapoartele ONU, si anume Renan si Aerocom. La Aerocom actionar este directorul de la firma Afes–M, ambele avand aceasi adresa. Un alt actionar de la Aerocom este Bruma Vladimir, care este si administrator al firmei Verelcom. O alta componenta a Verelcom este Eristal Prim, care e tot actionara la Afes M. Firma Verelcom isi are sediul pe str. Tricolorului nr.42, din Chisinau avand acelasi sediu cu firma–mama Program–Invest). Viktor Bout i-a dezvaluit corespondentului nostru Roberth Horvath intreaga poveste a contrabandei cu arme si implicarea actualului presedinte al Romaniei: „In 1995, am infiintat Trans Aviation Network Group, o ramificatie a companiei “Air Service Charter” cu sediul in Belgia, si cu baza la Sharjah, in Emiratele Arabe. Am achizitionat un avion Boeing 707, inmatriculat in Liberia, cu care am inceput sa transport armament din Romania. Pe Traian basescu l-am cunoscut in anul 1985, in cadrul unei alte operatiuni, dar atunci colaboram cu regimul comunist de la Bucuresti, iar Basescu era unul dintre sefii operatiunii „Stele”, investit de Ceausescu. In 1996, prin “Sky Air” (o alta derivata din firma-mama “Air Service Charter”) am transportate, cu Boeing 707 inmatriculat cu indicativul EL-JNS, pistoale mitraliera AK-47 din Bulgaria, catre Kigali, Rwanda.Avionul companiei mele“Sky Air” au fost „garate”, din ordinul lui Traian Basescu, pe platforma militara a Aeroportului Otopeni, la Baza Militara UM 19062 – Baza Sud. Toate zborurile se faceau cu ok-ul dat de ROMARM, ROMTEHNICA, SRI si SIE”. Teroristul mai spune ca: „Un director al ROMTEHNICA s-a opus, dar a fost eliminat. Personal nu am avut implicare in asasinarea lui, s-a ocupat de asta partea romana, a fost asasinat impreuna cu sotia sa in apartamentul in care locuiau”.
    Despre conexiunea mortii Bout – Basescu, chiar consultantul de specialitate al Exploziv-News, Valentin Vasilescu, vine cu precizari incriminatorii. Declaraţia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului militar Otopeni, fost deputat de Bucureşti, dată recent într-o bază aeriană secretă a SUA, în faţa unor ofiţeri de rang înalt ai FBI, împreună cu declaraţia pe care CIA i-a luat-o, în arest, asociatului lui Semion Mogilevich (cel cu ajutorul căruia Traian Băsescu a trimis în Columbia, către gruparea teroristă FARC, atât rachete sol-aer IGLA-S24, fabricate in România, cât şi o cantitate impresionantă de „bombă murdară”, cum este numit pe piaţa neagră, uraniul) este adevăratul motiv al vizitei-fulger, la Cotroceni, al şefului CIA, L. Panetta. Informaţia a fost confirmată şi ne-a parvenit din trei surse: 1. de la generalul US Army, Michael Hayden, pentru corespondentul nostru la Washington – Robert Horvath, reporter al Agenţiei Nippon Press, 2. de la Brian Lutz, ataşat al U.S. Secret Service (Ambasada Statelor Unite la Bucureşti), pentru Exploziv-News, 3. de către însuşi Panetta lui Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA, de asemenea corespondent special al Exploziv-News. Pe de altă parte, şi arestarea recentă a generalului israelian de origine română, Shimon Nahor (un alt important pion al lui Băsescu în traficul cu armament către terorişti), care a dat declaraţii complete referitoare la implicarea preşedintelui României în Reţeaua Morţii a lui Bout, a aprins spiritele la Washington DC, şeful CIA spunându-i, la întâlnirea de ieri de la Cotroceni, lui Traian Băsescu (sursa: un oficial SIE prezent la întâlnire): „SUA nu admite un al doilea Ceauşescu în România!”. El a lăsat să se înţeleagă că Băsescu face obiectul unor ample investigaţii în Statele Unite, dar şi Rusia, şi că pentru infracţiunile de sprijinire a grupărilor teroriste ale lumii prin furnizarea de armament, pedeapsa este scaunul electric.
    BASESCU EXPULZAT CATRE FRANTA ! DOSARUL CRIMEI ROUEN REDESCHIS

  • AZI ESTI, MÂINE POŢI SĂ UIŢI CĂ AI FOST
    Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in soarta noastră

    Noi oamenii învăţăm greu şi uităm repede. Animalele care pasc fără
    supraveghere, chiar dacă uită că nu trebuie să treacă de o limită sunt
    ajutate de curentul electric să-şi reconsidere poziţia. Asta doar
    bazându-se pe instinctul primar de supraviţuire.

    Această introducere ar putea să ne ajute a înţelege că neţinând cont
    de factori externi putem cădea uşor în extrema păguboasă de a ne crede
    infailibili. Ceea ce desigur este o prostie.

    Trecând peste faptul că în mod inexplicabil oameni fără căpătâi ajung
    în poziţii de a decide în România datorită unei majorităţi, hai să-i
    spun naive, mă întreb ce i-ar împiedica pe aceştia să fie ce ar trebui
    să fie. Dramul de inteligenţă nu ar produce măcar atât cât să-şi
    apropie consilieri ce le-ar putea ajusta cât de cât apucăturile? Dacă
    ei nu văd ce se întâmplă în jur, nu iau nici aminte la istoria
    recentă, la popoarele care îşi devorează pe cei doar cu o zi înainte
    adulaţi, înseamnă că există cel puţin o problemă mentală de sănătate.
    Cum altfel, de 8 ani un individ, înconjurat de alţii asemenea lui a
    putut să ne transforme pe mulţi dintre noi, în beligeranţi pasionaţi
    doar de persoane, nicidecum de principii.. Cum putem aprecia faptul că
    minciuna, furtul, ipocrizia dacă nu sunt socotite virtuţi in mod
    evident, nu sunt nici rejectate din paleta de criterii cu care ar
    trebui să-i credităm pe cei care ne cer votul? Ameninţarea, ridicarea
    tonului în loc să fie dezavuate, sunt valorificate cu ok-uri din
    partea celor care mai ieri înjurau decidenţii scăderii lor de trai,
    deşi replica modului lor de viaţă le era cunoscută.

    Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in
    soarta noastră. Nimeni, absolut nimeni nu va avea cum să notifice vreo
    decizie luată înspre bunăstarea poporului, şi totuşi de mai multe ori
    a reuşit să-i păcălească pe români. Se poate spune fără riscul de a
    greşi că s-a opus binelui cu forţa venită din spiritul malefic pe care
    l-a asociat sieşi. Un diavol încarnat, care are şi in acest moment
    destui prozeliţi. Lecţia, în astfel de cazuri nu este pentru acest tip
    de oameni ci pentru noi cei care ne vindem autoritatea crezându-i pe
    cuvânt pe cei ce se oferă să ne-o cumpere, după cum se ştie tot cu
    banii noştri. Aceste exerciţii repetate dau caracterul poporului
    nostru şi nu numai. Sper că a venit vremea ca printre filtrele legale
    ce se vor a fi împlementate, cel al sănătăţii mintale să fie unul
    determinant. Cum ar fi acum stimaţi alegători de PDL şi de Băsescu, să
    aflaţi că mulţi dintre ei sunt bolnavi de tot felul de schizofrenii
    sau alte asociate care împiedică în mod real desfăşurarea de
    activităţi în spaţiul public iar locul lor demult ar fi trebuit să fie
    lângă cei ce se înteresează de “costurile halatului”. Pentru că de
    fapt asta este soarta celor care azi sunt tari, dar mâine se vor găsi
    în situaţia de milă şi plâns.

    Faptele lor îi urmează, iar cei ce vin după, sunt OBLIGAŢI să creeze
    pârghii pentru ADEVĂR.
    Nu ştim dacă este destul, pentru că încă nu s-a inventat aparatul care
    măsoară toleranţa la suportabilitate a unei naţii. Cea personală
    diferă, cum e normal, de la om la om, iar în ceea ce mă priveşte pot
    spune răspicat că m-am săturat. Îl vreau plecat, indiferent cum. Doar
    să ştiu că nu mai contează în plan decizional.

    Orice analiză de bun sau rau simţ poate scoate în evidenţă că omul
    acesta s-a aşezat peste noi împrăştiindu-şi ura maladivă cu o bucurie
    nedisimulată. El a trăit şi trăieşte urmărind doar să facă rău. Nu
    contează cui, pentru că din asta se hraneşte. Este ca o maşina.
    Diferenţa o face capacitatea rezervorului. Nu ştiu cât “combustibil”
    mai are, sper să fie uscat. Totuşi, şi dacă ar fi pe roşu mai poate să
    facă mult rău, sau cine ştie răul cel mare încă nici n-a reuşit să-l
    arunce. Nu trebuie însă să ne mire cât de repede se adună cei de
    aceeaşi teapă pentru a “conlucra” – e clar că singur este legat de
    mâini şi picioare – în vederea “desăvârşirii” unei opere bolnave.

    Cu COMPLICITATEA noastră, a tuturor, a reuşit să-şi planteze oameni în
    locuri cheie, oameni cu care induce o teroare nemaintâlnită în Europa
    acestor timpuri. Cercul lui de sfătuitori este compus doar din ofiţeri
    acoperiţi, procurori, judecători (toţi, fără excepţie oameni de nimic)
    care şi-au părăsit fişa de post, şi de câţiva care-şi zic politicieni.
    Iar al doilea cerc, care este mult mai mare, îi cuprinde pe cei care
    încă îl susţin în presă, şi cei de acţiune gen Funeriu, e adevărat,
    contra cost.
    Toate acestea sunt efectul păstrării noastre în zona gri, începand cu
    anii 1990, când am fi reuşit să deschidem o altă pagină a drumului
    nostru. După 22 ani ar fi fost imposibil ca un individ ca Băsescu să
    treacă de filtrele impuse de o societate deja stabilizată, pe
    picioarele ei.

    Din păcate, trebuie să ne pregatim pentru ce e mai rău. Nu va pleca şi
    cancerul pe care l-a adus cu greu va putea fi extirpat fiind o tumoră
    agăţată de fiinţa noastră. A reuşit să ne împartă iar în Arad s-a
    văzut mai bine ca oriunde.

    Oameni buni, revolta din voi, dacă există, nu va avea nici o
    finalitate dacă nu o manifestaţi. După perdea sau în nepăsare vom
    rămâne aceleaşi nevertebrate fără sistem nervos, mânate de scuipatul
    şmecherilor şi vânzătorilor de ţară şi neam.

    Iar celor care priviţi din tramvaie mâna de oameni care strigă
    conştienti de ceea ce trăiesc vă spun că trece viaţa pe langă voi fără
    să vă aduceţi nici o contribuţie.

    Haideţi să arătăm că suntem un popor şi sa ne opunem indiferent de
    consecinţe, acestora.
    Băsescu, dacă nu pleci, te dăm noi afară.

    Poporul român!
    Cetăţene Băsescu Traian – Scrisoare deschisă către un Dictator al Sec. XXI
    Scrisoare deschisa catre Traian Basescu
    Cetăţene Băsescu Traian,
    Te numim astfel, cu toate că nici simplu cetăţean al acestei Ţări nu
    meriţi să fii. Pentru noi nu mai eşti de mult Preşedintele României şi
    ne-am propus să te tratăm ca atare.
    Ai adus Naţiunea în pragul disperării, i-ai făcut pe Români să fie
    stăpâniţi de frică mai ceva decât pe timpul lui Ceauşescu. E adevărat
    că, deocamdată suntem puţini cei care ne-am învins această frică şi am
    decis să nu-ţi mai suportăm batjocura. Ţinem la demnitatea noastră de
    oameni Liberi şi am hotărât să rezistăm în stradă cu orice preţ.
    Ne doare însă sufletul pentru Oamenii în vârstă care ni s-au alăturat
    şi îngheaţă cu noi, conştienţi că un infarct sau un accident cerebral
    le poate fi fatal. Dar ei nu mai au ce pierde ! Suferim, de asemenea,
    pentru degradarea tot mai evidentă a sufletului acestui Neam : copiii
    care ies în stradă cu părinţii şi bunicii lor învaţă să urască din
    fragedă vârstă ; au înţeles că sub numele de Băsescu se ascunde
    principalul duşman al fiinţelor dragi lor şi groparul viitorului lor
    şi strigă din toată puterea ” Jos Băsescu ” şi ” Jos Dictatorul “. Li
    s-a explicat şi au înţeles profunzimea celor spuse la miting de
    regretatul actor şi Român, Emil Hosu :
    “…NU POATE FI IUBIT CINEVA CARE NU IUBESTE PE NIMENI “.
    Ce să mai vorbim de lipsurile în care ne zbatem noi, cei “mulţi şi
    proşti”, cum ne consideri, în timp ce tu, familia ta şi slugile tale
    prea plecate vă sporiţi averile şi huzuriţi. Ne şi sfidaţi,
    aruncându-ne în faţă că suntem nişte “viermi”:”ciumpalaci” Viermii
    sunteţi voi, trântorii care vă umflaţi hrănindu-vă din rana sângerândă
    a Poporului pe care îl urâţi mai mult decât a ajuns El să vă urască !
    Dar orice rău are şi un sfârşit. Este voinţa Tatălui Ceresc ! Ne-ai
    transformat în nişte martiri vii şi de aici va veni Izbăvirea şi
    Izbânda noastră !
    Te afli de mai mulţi ani, practic, încă de la prima ta înscăunare, în
    război cu Poporul Român, război declarat pe faţă în mai 2010. Nu
    spunem că te lupţi cu propriul tău popor, din simplul motiv că tu nu
    eşti român, ci păgân.
    Cetăţene Băsescu Traian, priveşte dacă eşti în stare, la Sigla
    Mişcării noastre şi înspăimântă-te : tu eşti acel Balaur, întruchipare
    a Răului, în care-şi înfige suliţa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe,
    purtătorul de Biruinţă şi apărătorul credincioşilor creştini.
    De-acum înainte, când te trezeşti dimineaţa să te întrebi tot mai
    panicat : oare asta va fi ultima zi la Cotroceni ? Fii convins că noi,
    Românii vom hotărî când va veni acea zi. Şi va veni cât mai curând, ca
    să pună capăt suferinţelor şi umilinţelor la care ne supui. Va fi Ziua
    în care ne vom recăpăta Libertatea şi Demnitatea Naţională !
    Am fost puţini cei care ţi-am declarat Război în
    numele Neamului nostru, în 2010, dar suntem tot mai mulţi, mai uniţi
    şi mai hotărâţi să învingem Fiara, Antichristul. Căderea ta va însemna
    sfârşitul şi pentru şleahta ta de nesătui !
    Ne mâhneşte faptul că în tabăra ta s-au cuibărit şi
    o parte din cei care se declarau ca fiind alături de noi încă din anii
    90 ; ba chiar se erijau în lideri ai protestelor noastre. Şi-au dat
    însă arama pe faţă vânzându-se pe doi arginţi (parcă şi Iuda şi-a
    cântărit valoarea la mai mulţi talanţi), ploconindu-se în faţa ta.
    Şi-au pierdut credinţa sau poate n-au avut-o niciodată şi au trecut în
    tabăra duşmanilor Naţiunii ! Dar noi suntem creştini şi acum, în al
    12-lea ceas, le cerem să se dezică de diavol.
    Cetăţene Băsescu Traian, teme-te !
    Mişcarea Naţională de Rezistenţă, continuatoarea celei din
    anii 45-48 care s-a opus comunizării şi bolşevizării României, îi
    cheamă pe toţi cei în ale căror vine curge sânge de adevărat Român,
    sângele strămoşilor noştri care n-au pregetat să-şi dea viaţa pentru
    Pământul sfânt al Ţării :
    “Veniţi alături de noi, astfel ca prin Puterea şi tăria
    morală pe care ni le dau Unirea şi Credinţa noastră, SĂ NE LUĂM ŢARA
    ÎNAPOI ! A sosit timpul să ducem la capăt Revoluţia confiscată în
    Decembrie 1989, înfăptuind Revoluţia Spirituală, de care avem atâta
    nevoie acum. REZISTĂM ŞI ÎNVINGEM !”.
    Cetăţene Băsescu Traian, nu te teme ! Nu vei avea soarta
    mentorilor tăi, ucişi în Sfânta Zi de Crăciun. Vei trăi după gratii,
    vei avea timp să reflectezi la Nemernicia ta, până la sfârşitul
    zilelor. Ca să fii un exemplu pentru toţi politicienii de azi şi de
    mâine, care vor îndrăzni să mai gândească ca tine.
    Din confiscarea averilor tale şi ale acoliţilor tăi, făcute
    prin jefuirea şi înfometarea noastră, ne vom putea reface economic. Nu
    va fi un act de răzbunare, ci unul de Dreptate, de care Naţiunea
    română n-a mai avut parte de aproape un secol.
    Consideră-te prevenit şi cugetă la ce te aşteaptă. Dacă mai
    eşti în stare !
    ROMÂNIA, TREZEŞTE-TE !
    DOAMNE, OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI !!!