Politică

Parteneriatul Transatlantic: Instituirea, pentru prima dată în istorie, a unei justiții private care va subordona justiția națională

corporations-own-the-world“În culise se pregateste Romaniei, via EU si SUA, o lovitura mortala prin asa numitul tratat de liber schimb euro-atlantic TTIP. Aveti aici pozitia parlamentarilor romani care se plaseaza intre imbecilitate si tradare de tara:  http://www.euractiv.ro/index.html/articles%7cdisplayArticle?articleID=26082

Ce inseamna acest pact care se negociaza in secret de catre comisarii EU si lobbyistii marilor corporatii?1. Va duce la concentrarea masiva a sectorului agro-alimentar european in mana marilor multinationale agro-chimice gen Monsanto.

2. Acest tratat inseamna moartea fermei de familie si a agriculturii traditionale care este inlocuita de o agricultura fara agricultori.

3. Toate normele ecologice si alimentare europene sau nationale vor fi modificate in favoarea marilor giganti agro-chimici. Practic, asistam la sfarsitul traditiilor agricole care asigurau populatiei o hrana sanatoasa. Tratatul va permite vanzarea in Europa a carnii de la animale clonate.

4. Nu se vor mai putea vota legi nationale sau europene care sa apere mediul inconjurator si dreptul la o hrana sanatoasa.

5. Instituirea pentru prima data in istorie a unei justitii private care va subordona justitia nationala. Se creeaza un sistem juridic paralel controlat de corporatii.

6. Prin asa numitele tribunale de arbitraj, orice speculant international sau mare corporatie va putea sa atace in justitie – in justitia privata dictata de aceste tribunale – orice colectivitate sau stat care nu se supune regulilor tratatului. De exemplu, Monsanto poate ataca in justitie orice stat care nu accepta pe teritoriul sau OMG-urile. Este o victorie istorica a banului asupra democratiei si suveranitatii statelor. Marile corporatii pot da in judecata un stat care a indraznit sa mareasca salariul minim.

7. Este un tratat anti-economic, anti-social si anti-democratic. Va duce la caderea ultimelor bariere vamale care protejau de bine de rau produsele europene (mai ales cele agricole) de o calitate superioara in fata invaziei produselor transnationalelor americane, toxice sau de o calitate indoielnica.

8. Dereglementarea totala a investitiilor. Nimic nu va mai putea opri rapacitatea speculantilor si a bancilor. Speculantii si transnationalele pot cere despagubiri ptr. profiturile pe care le-ar fi putut face in viitor. TTIP-ul ar permite RMGC sa dea in judecata Romania si sa castige procesul.

9. Inlaturarea barierelor pentru protejarea datelor personale, bariere care sunt mult mai puternice in EU decat in SUA.

10. Pierderea initiala a locurilor de munca urmata de o eventuala recuperare a lor dar la SALARII MULT MAI MICI.

11. Calitatea produselor va fi adusa la cel mai mic numitor comun, adica in jos.”

(comentariu scris de dl Ovidiu Hurduzeu pe pagina sa Facebook)

Sursa: Regasirea frumosului pierdut

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu este nimic surprinzator. Cei mai in virsta isi aduc aminte de scandalul provocat de planul Valev, lansat in 1964.
    Sub pretextul organizarii mai eficiente a activitatilor economice din cadrul CAER, Romania ar fi fost substantial fractionata.
    Diferenta este ca, PMR, conducatorul politic al Romaniei la acel moment, avea in componenta oameni vertebrati si, prin Alexandru Birladeanu si economistul Costin Murgescu au respins cu vehementa acest plan.
    Astazi……