Politică

„Păi, bă Georgian , eu te știu cine ești !!!”

„PĂI, BĂ GEORGIAN , EU TE ȘTIU CINE EȘTI !!!” (PARAFRAZĂ DUPĂ ZICERILE UNUI PREȘEDINTE CU DOUĂ MANDATE DE SUCCES ÎN ROMÂNIA).
Am aflat, cu o mare bucurie lăuntrică, despre trecerea lui Georgian Pop de la dictatura lui Dragnea Liviu la democrația lu’ ăla cu idei «…imposibile- e doar gura de el şi nimeni din partidul nostru nu are încredere în Ponta»… așa cum frumos îl descria pe la Ambasada Licuriciului, în 2008 , într-o deplină relaxare și cu o acoperire lejeră, căci Georgian nu știa pe atunci ce va să zică termenul „WikiLeaks” și pe ce fursec se întinde acesta …


Să nu mă întrebați cine e Georgian… dar, dacă totuși mă întrebați, vă împrospătez rapid memoria… E ăla care a declarat pentru ROMÂNIA LIBERĂ, pe 17 decembrie 2013 că sutele de mii de ore de interceptări sunt așa de legale încât „se sparie gândul” de-atâta justiție independentă și de-atâta stat de drept ce nu s-a mai văzut pe planetă …

“Le-am pus ofițerilor întrebarea dacă au primit vreodată ordin să intercepteze ilegal pe cineva. Mi-au răspuns că și dacă ar vrea nu ar putea să o facă… ( ei bine, asta m-a făcut praf! Georgian a întrebat și ăia i-au răspuns ceea ce citiți mai sus !!! Nu-i frumoasă viața în România, cetățeni? n.n.) În nici un dosar penal nu apar probe bazate pe interceptări ilegale. Suntem singurul stat din UE în care un mandat de interceptare pe siguranța națională trece și prin filtrul procurorului general, și prin filtrul judecătorului de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Repet, sunt prea multe filtre de tip juridic pentru a apărea abuzuri”

Ai, să mori tu, Georgiene! Ai, să-nnebunești ! Adică mandatele treceau pe la duduia Codruța Kovesi care în 2012 era Procuror General și poposeau la Iulian Dragomir, fix la Înalta Curte , adică la un domn judecător de o înaltă intransigență, care nu putea refuza ? Carele, era IM-PO-SI-BIL, mă-nțelegi, să aibă „filtrul” înfundat…

Pe vremea aceea, Georgian al nostru, de la PSD, era răsfățatul tuturor platformelor media care altfel stucheau zilnic CIUMA ROȘIE, căci el acolo, la ROMÂNIA LIBERĂ.ro ( de rit vechi) , la ADEVĂRUL.ro și la ZIARE.com., era, cum credeți? „… tânărul politician…” care „…a declarat ferm” …care „…apără indirect stenogramele scurse în presă…” care „…susține bugetul SRI”… Cam așa ceva . Asta în timp ce dânsul era președintele Comisiei SRI, și-i audia pe băieți la comisie de le tremurau ălora chiloții de bumbac , cu trese cu tot!!!

Și stați să vedeți, în viziunea aceluiași, ce nasoale și groaznic de periculoase sunt și desecretizările:

„Orice desecretizare, în planul securității naționale a unui stat, creează un precedent. S-ar putea ca mâine, cineva să vrea o desecretizare pe o chestiune de terorism, poimâine pe o chestiune de contraspionaj, răspoimâine pe o chestiune privind criminalitatea organizată transfrontalieră sau securitatea cibernetică. Fiecare solicitare de desecretizare are avantaje pentru transparență și informarea opiniei publice, dar are și dezavantaje în plan strategic.”

Și-acum, că v-ați făcut o idee, să trecem la drama existențială: Georgian nu se mai regăsește, după cum ne mărturisește „…în modul în care se face politică în PSD (…) Politica nu se face cu pumnul! Din păcate, politica pumnului în masă a dus ca PSD să fie astăzi un partid din ce în ce mai urât de oameni. ”

Căci, subliniază Georgian, cu ochii în lacrimi „…cei care conduc în prezent PSD nu înțeleg că prin politică trebuie să unești oamenii”.

…Și că nimic, aș sublinia eu, nu unește mai mult oamenii decât niște interceptări ambientale pe durata a câțiva ani buni, pentru ca relația să devină intimă, solidă și dătătoare de speranțe pentru viitor!

P.S.1. Cu Georgian , sau, mă rog, cam în același timp, a plecat din PSD și un alt brav absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, domnul ex-premier Mihai Tudose… Care era asociat cu Georgian în compania „1001 Net România SRL”… unde la fel de asociat era și Petru Gabriel Vlase, actualul director al SIE… iar înaintea lor s-a înscris în partidul lui Ponta Victor , PRO ROMÂNIA, și Felix Rache, cel care, printre glumițe, a fost asociat în INSCOP, singurul institut de sondare a opiniei publice dând SRI-ul pe primul loc în încrederea cetățenilor, cu Remus Ioan Ștefureac, fostul consilier al ex-șefului SRI, George Maior, actual diplomat la Ambasada României în Washington DC, unde știți cu toții cine este ambasador … Rache, ăla, glumețul, devenit, la un moment dat , consilier personal al fulgurantului premier Tudose … Se leagă frumos pelteaua, nu?

D-aia și zic… altădată erați mai răsfirați, măi băieți, ceva mai răsfirați… Dar poate e mai bine așa, să vă vedem strânși la un loc… Un singur gând, o singură dorință și o singură plapumă pentru acoperire de sub care vă cam ies picioarele afară…

P.S.2. Ca să evit confuziile, vă informez că cel din stânga fotografiei e eroul nostru, celălalt e generalul Coldea Florian, transpirat tot după ce l-a hărțuit cu întrebări nemiloase și viclene, la comisie, neînfricatul Georgian!

Sursa: Luminița Arhire Facebook