Politică

Oreste Teodorescu: „Feriți-vă dragilor, căci vom umple străzile cu strigătul nostru!”

safe_imageNe zvârcolim de un sfert de veac în propria neputinţă de a ne alege ca reprezentaţi nişte politicieni oneşti, care să iubească Neamul, Ţara şi Tradiţia care ne definesc ca urmaşii unui popor mare. Sistemul, această groapă pestilenţială mustind de corupţie, ticăloşie, trădare nu a produs până acum decât nişte marionete triste, nişte cârpe depersonalizate mânuite cu abilitate şi cinism de o mână de oameni, auto-intitulaţi: eternii. Legaţi între ei prin fire invizibile, dar groase ca funia spânzuratului, aceşti venetici se situează deasupra legii, controlează partide, oameni de afaceri şi jurnalişti. Sunt strecuraţi prin servicii secrete, prin loji masonice se recunosc între ei după luciul hulpav al ochilor de „peste mort”, îi animă doar setea bolnavă de putere şi avere

Voi, candidaţilor care ne cereţi votul pentru cea mai înaltă funcţie, faceţi cu toţii parte din măruntaiele acestui sistem în metastază. Ştiţi că istoria se repetă, roata se învârte, generaţiile cresc şi progresează şi totuşi va încăpăţânaţi să ne trataţi ca pe nişte vite bezmetice.

Ne manipulaţi, ne minţiţi, practic aveţi senzaţia că suntem atât de proşti încât vă privim extaziaţi şi vă sorbim cu nesaţ vorbele băloase, după care ne încolonăm cuminţi la urne şi vă propulsăm spre fagurele bugetului de stat, pe care să-l devoraţi ca nişte hiene drogate.

Nu aveţi nici un program, nici o viziune, nici măcar un set de soluţii simple ca această ţară bogată, locuită de un popor excepţional să-şi atingă potenţialul creator. Tocaţi aceleaşi cuvinte găunoase, ne împroşcaţi cu rumeguşul limbajului vostru de lemn, vă ascundeţi în spatele unor propagandişti isterici dar persuasivi bătându-vă joc de aşteptările noastre.

Mai sunt câteva zile până la primul tur şi nu ne-aţi oferit decât circ ieftin şi o pâine neagră. Vă înfăţişaţi zâmbitori şi blânzi, dar geme în voi viciul şi lăcomia. Vă doriţi puterea, dar habar nu aveţi ce să faceţi cu ea, n-aveţi nici o perspectivă asupra lumii. Nu vă arde nici o candelă pe perete, n-aveţi nici un Dumnezeu, nu vă interesează destinul şi mântuirea, ci doar iluzia că sunteţi cineva, că sunteţi importanţi. Biete păpuşi obosite şi prăfuite, cu gesturi sacadate şi dosare penale care l-ar face pe Al Capone să vă ridice nişte statui în Iad, când vă veţi trezi?

Printre voi se află şi câţiva oameni de bună credinţă, pe aceea românii vor şti să-i simtă şi să-i investească cu puterea lor. Acelora le spun: Puterea Iubirii este infinit mai mare decât Iubirea Puterii. A venit vremea să ne ridicăm din genunchi, să scuturăm ţărâna de pe haine şi să ne recuperăm Ţara. Avem nevoie de un preşedinte credincios, cult, patriot, vizionar, demn şi cinstit. Simte vreunul dintre voi cum îi curge sângele neamului prin vene? Dacă da, atunci avem cu toţii o şansă la evoluţie, dacă nu… feriţi-vă dragilor, căci vom umple străzile cu strigătul nostru.

Sursa: Ziarul Natiunea