Atunci când un copil este creat ca un produs și destinat tranzacționării, nu trebuie să fim surprinși dacă marfa este returnată. Fie, nu returnată – ci refuzată. Așa a procedat vedeta americană Sherri Shepherd, actriță de comedie și prezentatoare TV.
Scrie publicația britanică Daily Mail:
“A așteptat cu nerăbdare sosirea pe lume a unui copil purtat de o mamă surogat – peste doar câteva săptămâni.
Dar ca urmare a ruperii intempestive a mariajului său cu Lamar Sally, a apărut știrea că Sherri Shepherd nu mai vrea să aibă de-a face cu copilul nenăscut. Conform website-ului TMZ.com, femeia de 47 de ani nu este înrudită genetic cu copilul care a fost conceput prin fetilizare in vitro cu un ovul donat și cu sperma fostlui său soț.
Website-ul relatează că ea dorește ca instanța să decidă că ea nu are niciun drept asupra copilului care se va naște la finalul lunii.”
Cu alte cuvinte, dacă voia copilul, era al ei prin contract. Nu-l mai vrea? Nicio problemă, e doar un alt produs cumpărat. Poate să îl returneze.
Indiferent cât ar părea de șocant, situația e o consecință directă a și mentalităților utilitariste legilor care afirmă că un copil nu are niciun fel de drepturi înainte de a se naște. Și să nu credeți că SUA este departe și că în România așa ceva nu se întâmplă: după cum am mai relatat, legislația reproducerii asistate și a surogației din România este aproape inexistentă, la fel ca și dezbaterile etice pe subiect, ceea ce permite ca aproape orice să fie legal. Citiți spre exemplu Mama-surogat: o formă de sclavie cu contract.
Acestea sunt valorile lumii pe care noi am creat-o. Să fim mulțumiți?
Sursa: Cultura Vietii
Adauga comentariu