Politică

Necenzurat: democrația autobuzului socialist în Roșia Montană

rosia-montana-necenzuratSe da urmatorul clip si se propune urmarirea lui pana la final, eventual de doua ori:


Si se trag urmatoarele concluzii:

Iata ca o companie privata preia metehnele democratiei romanesti. Nu ai oameni? Adu-i pe bani, nu conteaza de unde, nu conteazacheltuiala, important e sa vina exact ca o cireada de vite si sa tipe in fata camerei. Daca esti prieten cu baronul local, e posibil sa ai si politia/jandarmeria in mana.

In Bucuresti, atitudinea si modul de comportament al anumitor persoane poate fi usor clasificat drept provocator si violent, ca urmare, persoanele acelea ar fi fost arestate. Dar ne intoarcem la punctul 1 – te imprietenesti cu maimuta alfa locala si ii rezolvi si pe acestia, ba chiar poti face demonstratie de forta cu bratul beteag al legii! Si totul legal, adicatelea democratic!

In fata argumentelor clare si logice stau raspunsuri la fel de logice si clare: “Cine ne-o promis? Cine trebuie sa ne promita… Sa mancam papa…”.

Rosia Montana este proprietatea privata a minerilor doritori de munca. Asta inseamna ca daca eu vreau sa lucrez la ALRO, automat Slatina e proprietatea mea. Si daca vreun hipster vine sa imi comenteze prin Slatina, “i-o dau legal”, ca eu doar vreau sa muncesc pe proprietatea mea.

Majoritatea persoanelor par a fi de varsta pensionarii… Mai sa fie, pensionarii romani vor sa munceasca in mina? Sau sa conduca cisterne cu cianura? Sau sa dea la lopata? Imi imaginez persoana in etate, cu basma si ochelari, de la min. 3.11 operand un exacavator… Ar face si Japonia sa roseasca!

Daca esti reprezentant al RMGC poti face cam orice, inclusiv sa bruschezi un parlamentar/deputat/etc in numele dorintei de a lucra. Cam toti romanii ar face asta, diferenta e ca tu scapi basma curata, tu vrei doar sa muncesti. (apropo, stiu niste fete care prin 2011 au fost batute de jandarmi pe la Universitate, doar ca treceau pe acolo. Daca erau angajate RMGC pun pariu ca alta era situatia).

Filmul acesta arata absolut tot ce este in neregula in Romania, secretul otravit al tovarasului Iliescu. Asa se aleg partidele, asa ramane la guvernare gloata de jefuitori. Aceasta este functionalitatea ascunsa a sistemului mafiot din Romania: intretii o masa de manevra cu banii unor fraieri ce muncesc cu disperare si iti mentii pozitia oricand, in orice situatie. Cu cat sunt mai saraci si mai neinformati, cu atat mai bine, doar depind de ce le picuri. In fata simplitatii prostesti a gloatei socialiste sta siretenia antrenata a prefectului, si contrastul dintre cele doua categorii este de la cer la pamant; iata ca aici avem si raspunsul la “de ce s-a vrut distrugerea invatamantului romanesc”. Iata si raspunsul la “de ce sunt atatia pensionari” sau la “cine e atat de tampit sa voteze Basescu/Ponta/Vanghelie/Mazare/Nastase”.

Mai tineti minte articolul meu? Dupa cel mai mare miting al romanilor, in care toata lumea tipa victorie, toata lumea jubila? Eu voi repeta atat: sunt prea multi bani la mijloc si intre umbre si aur stam doar noi. Vreti metode pasnice? Vreti metode civilizate? Vreti metode democratice? Proteste model in care sa se vada mobilizarea populara? Iata ca in acest clip aveti de toate si atata vreme cat actuala clasa politica va exista, vom vedea numai asemenea demonstratii “democratice”. Urla intrega Romanie si Europa ca intregul proiect e un monument de coruptie si hotie? Nu conteaza baaaa, eu vreau doar sa muncesc si nu sa cersesc (cate paralele se pot trage cu mineriadele si “noi muncim, nu gandim”)…

P.s.: Cameramanul, baiatul acela de maxim 20 ani da dovada de mult mai multa etica jurnalistica decat MULTI altii din breasla. Arata faptele, fara a comenta si isi risca sanatatea pentru a informa o tara de lenesi adormiti. Se strecoara, filmeaza, se fereste, pune intrebari pertinente iar intr-un final chiar fuge de cel putin o bataie buna. Baiatul acela este un erou in adevaratul sens al cuvantului si merita de 10 ori mai multe laude decat majoritatea ziarelor romanesti.

Sursa: Capitalism pe paine

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • “Nu prostia mă-nspăimântă ci eterna ei prezenţă manifestă!
    Desigur a te lăsa manipulat este un act mult mai degradant deoarece nu doar că te laşi prostit ci nu-ţi aperi Dreptul de a Cunoaşte Adevărul!”
    Aros din Milet/p.b./Cluj
    Cert, nu voi zice celor direct interesaţi, de fapt ANGAJAŢI ai Gabriel Resurces, că sunt cumpăraţi! ar fi doar să repet cele ce sunt realităţi adică că sunt Flagrant PLĂTIŢI pentru a protesta! Evidenţa este indiscutabilă!
    Însă motivaţia acestor SALARIAŢI, ai unuei corporaţii străine, este pe cât de penibilă tot pe atâta de neavenită şi injustă deoarece pretenţia “Locurilor de Muncă” era firesc să fi fost invocată atuncea când întreaga industrie a României era distrusă de actualii dregătorii ai României.
    Actualmente în România este un deficit de peste 5 Milioane Locuri de Mumncă, tocmai fiindcă himera salariilor compensatorii zi a NE Mumncii plătită prin Şomaj şi salarii compensatorii a fost cu entuziasm acceptată de către chiar acei ce s-au lăsat manipulaţi de “Avantajul” tranzitoriu al “STATULUI CU MÂNA ÎNTINSĂ” ca să primească o retribuţie pentru “FĂRĂ DE MUNCĂ” şi eventual să mai lucreze la negru din momentul ce au oricum o primă de LENE şi deasemenea au timp berechet!
    În mare parte noi cei care eram “Golani” în anii 1990 am atras atenţia că DISTRUGEREA economiei şi în majoră pondere a Intreprinderilor de producţie şi estracţie va determina LIPSA Locurilor de Muncă.
    Priviţi deci că cei care ne înjurau atuncea continuă se ne suduie şi acuma, tocmai fiindcă s-au lăsat PLĂTIŢI de chiar acei ce fiind TRĂDĂTORI de Ţară i-au manipulat plătindu-le NE MUNCA ca în tihnă să poată SPOLIA Proprietăţile Neamuluii!
    Urându-vă Înţelepţire vă urez:Să fiţi atâta de sănătoşi încât să ajungeţi să Înţelegeţi că Nu pot fi “Locuri de Muncă” fără Industrie, şi nici NU merită Loc de muncă acel imbecil ce vrea să capete SALARII fără să MUNCEASCĂ!!!