Analize și opinii Cultură și Familie Politică

“Ne-am săturat de funcţionarii care fac greşeli”

Guvernul pregăteşte o reorganizare a aparatului public central, astfel încât miniştrii să-i poată da afară pe funcţionarii publici pe care nu îi agreează. Premierul Victor Ponta spune că nu se poate lucra „cu aceiaşi oameni care nu fac nimic”, referindu-se la funcţionarii angajaţi în sistem înainte de venirea USL la guvernare.

„Nu se mai poate să lucraţi cu aceiaşi oameni care nu fac nimic sau care fac greşeli şi pe care nu poţi niciodată să îi sancţionezi în niciun fel. (…) Nu se poate să vă spun eu de la Ministerul de Finanţe câţi oameni vă trebuie, cum să îi plătiţi, că nu aveţi voie să daţi pe nimeni afară şi nu aveţi voie să aduceţi pe nimeni bun”, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Noul mod de organizare a aparatului public central va fi stabilit în următoarele două luni, astfel încât „din septembrie să mergem cu o reformă radicală a aparatului public central”. După un an de guvernare, şeful executivului a constatat că „este o scleroză totală a aparatului administrativ”, iar miniştrii „s-au săturat să stea după avize de la diverşi funcţionari pe care nu putem să-i dăm afară, să ne dea avize greşite”.

Semnalul a fost dat de către premier încă de săptămâna trecută, când se declara revoltat de faptul că în ministere sunt funcţionari care “se cred mai deştepţi decât guvernul” şi care schimbă deciziile pe care le iau membrii executivului.

Şi la Parlament sunt nemulţumiri similare. Valeriu Zgonea a criticat staff-ul Camerei Deputaţilor chiar marţi, în şedinţa comună a Parlamentului. „Staff-ul a abramburit listele cu propuneri. În ultima perioadă una citim şi alta scriem. Staff-ul tehnic. Acelaşi staff tehnic foarte bine pregătit”, a spus Zgonea, după ce a constatat că pe lista cu propunerile pentru o comisie parlamentară erau trecute 14 în loc de 19 nume. „Ne daţi şi nouă 19 propuneri ale grupurilor parlamentare, dacă nu sunteţi obosită? Că noi nu avem decât 14 şi din informaţia mea 14 nu e egal cu 19”, a continuat Zgonea, adresându-se unui funcţionar din Camera Deputaţilor.

autor: Georgeta Filip
sursA: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se schimbă unii funcționari incompatibili cu sistemul politic actual, cu alții mai obedienți.