Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Monștrii din spatele lui Iohannis: azi, Cristian Pârvulescu, proaspăt uns ”projektant de țară”

Politologul Cristian Pîrvulescu a făcut o serie de declarații absolut terifiante, la Realitatea TV, care reclamă, în opinia noastră, o reacție promptă din partea societății civile, al cărui reprezentant e analistul, de ani de zile. Mai precis acesta pretinde, nici mai mult, nici mai puțin, decît ca Justiția să-l ierte pe Iohannis în procesul de incompatibilitate pe motiv de vot popular.

cristian parvulescu

“Eu cred că ÎCCJ nu mai poate să se pronunţe în momentul în care naţiunea română, prin vot, s-a pronunţat, iar suveranitatea aparţine naţiunii. Eu cred că votul acoperă inclusiv acest proces. Nu cred că în momentul de faţă votul popular mai poate fi întors de vreo curte, în condiţiile în care poporul a votat în cunoştinţă de cauză”, a declarat Pîrvulescu,

“Trebuie să înţelegem că există inclusiv în separaţia puterilor în stat o legătură între politic şi juridic. Juridicul nu poate să facă abstracţie de realitate, de faptul că naţiunea română s-a pronunţat în majoritate covârşitoare”, a mai explicat Pîrvulescu, într-o emisiune la Realitatea TV, via stiripesurse.ro.

“Soluţia e complicată foarte mult de acest vot. A primit aproape 55% din voturile românilor. O decizie ar putea arunca ţara într-o criză gravă. Pot judecătorii aceia să-şi asume acest risc? Până unde poate să meargă această raţiune de a fi dreptate? Până la a arunca ţara în criză? Mă îndoiesc. Judecătorii sunt oameni raţionali şi pot gândi în context. Faptul că până acum nu au luat o decizie clară îmi demonstrează că vor să aibă argumente puternice pentru a respinge cererea ANI”, a mai explicat Pîrvulescu.

Sursa: InPolitics

Sursa foto: Academia Catavencu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • si…cum “vorbele nu se cos la dosar” si, cum criza-i cat capra iar contextu strategic cat Casa poporului, decizia se va pronunta in baza principiului rolului activ al instantei de judecata. PUNCT.

  • Se pare ca acest ong-ist de profesie si-a gasit un job la trei-coceni, altfel nu se poate explica nesimtirea cu care indruga vorbe despre suveranitea “boborului” si hai sa-i mai dam o casa norocosului sibian …