Analize și opinii Extern Politică

Ministrul ungar de Externe acuză: ONG-uri finanțate de George Soros încearcă să dărâme guvernul de la Budapesta!

Organizațiile finanțate de miliardarul George Soros din Ungaria sunt „anti-democratice” și vor să destabilizeze tara, prin dărâmarea guvernului de la Budapesta. Așa a declarat într-un interviu pentru RT ministrul de Externe ungar.
soros
Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, afirmă că George Soros ar vrea ca „acest guvern să eșueze, ar vrea să îl dărâme, pentru că nu îi place abordarea noastră, nu îi plac politicile noastre”.

Nu este prima dată când Budapesta denunță implicarea miliardarului american, prin ONG-urile pe care le finanțează, în problemele interne ale ungariei și manevrele pe care oamenii lui Soros încearcă să le facă pentru destabilizarea țării.

„Pentru noi este vorba de o implicare antidemocratică a celor de afară care încearcă să influențeze electoratul ungar cum să voteze sau nu”, a explicat ministrul de Externe.

Szijjarto a ținut să sublinieze și că este dreptul țării sale de a se proteja de influențele din afară. „Acest mesaj -am auzit în ultimele luni din SUA. Dacă aceasta este poziția americană, atunci poate fi și a noastră”.

Conform unor rapoarte ale serviciilor secrete maghiare, citate de Szijjarto, se poate trage concluzia că „au fost organizații care au ajutat imigranții ilegali să găsească un mod de a intra în Ungaria pentru a afla cum să obțină statutul de azilanți, iar aceste rapoarte ne spun că Soros se afla în spatele acestor organizații care au ajutat imigranții”.

Afirmațiile șefului diplomației ungare au venit la câteva zile după ce Parlamentul ungar a început să discute un proiect de lege care ar permite autorităților maghiare să controleze fiscal șefii ONG-urilor și să solicite rapoarte detaliate asupra donațiilor pe care le primesc din afara țării.

Autor: ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ
sursa: activenews.ro