Nu m-am considerat niciodată anti-occidental, dar nici pro-occidental. Sunt multe lucruri ce le apreciez la civilizația occidentală, dar nu pot să nu fiu dezgustat de decadența morală și spirituală în care au căzut țările occidentale în ultimele decenii.
Cea ce era odată considerat imoral și profan, a ajuns acum religie pentru europeni. Sistemul de valori a fost întors cu susul în jos în doar câteva zeci de ani. Putem numi toate acestea o tragedie, dar din păcate o tragedie care afectează și România, țara noastră find afectată puternic de influențele occidentale.
Europa de vest era odată un spațiu creștin, dar în prezent e cel mai bine caracterizată de cuvintele din scrisoarea unei studente românce la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident”. Este o figură de stil desigur, căci noi oamenii nu-l putem ucide niciodată pe Dumnezeu, ce putem însă ucide e sufletul nostru, tot ce e moral și superior în noi.
Iar nicăieri nu se vede mai bine acest proces de involuție spirituală decât în vestul continentului. Avorturile, homosexualitatea, pedofilia, destrăbălarea, consumul de droguri, prostituția, batjocorirea bisericii și a creștinismului, diferite stiluri de viață degenerate, toate acestea erau considerate niște boli morale, dar cine îndrăznește astăzi să afirme așa ceva devine o victimă a corectitudinii politice, căci tot ce îl distruge pe om a devenit ”libertate”.
Iar cea ce ne înalță, naționalismul și creștinismul, au devenit ”expresii ale totalitarismului ce caută să înrobească”. Și cum mai poate omul occidental să observe că albul a devenit negru și negrul alb atunci când de mic a fost educat (sau manipulat) să accepte răul ca normalitate?
De aproape un sfert de veac, tinerii români sunt crescuți într-o scârbă față de tot ce e românesc, față de cultura și valorile noastre. Ca alternativă ne-a fost băgat pe gât mirajul occidental al unei civilizații și culturi ”superioare”. Am fost învățați să gândim după maxima ”Ce vine din vest este bun”, fără a mai analiza fiecare lucru în parte. Bogăția materială din Germania, Franța, Anglia, Italia, Spania și alte state ne-a orbit, dar aceasta nu-i decât un ambalaj care ascunde marea sărăcie spirituală a Europei.
Nu aș vrea să las impresia că îi bag pe toți occidentalii în aceiași oală, am cunoscut destui oameni din vest care nu sunt degenerați ci au niște valori solide, dar din păcate când ne raportăm la majoritatea oamenilor de acolo nu putem trage decât concluzia că au murit spiritual. Filozoful legionar Petre Țuțea considera că apogeul Europei a fost în Evul Mediu, judecând lucrurile din punct de vedere religios. Dar de la renaștere până în prezent civilizația europeană a decăzut încetul cu încetul, acest proces s-a amplificat în ultimele decenii datorită influenței negative a marxismului cultural care caută să ucidă tot ce e sacru.
Dacă odată preluam din occident stilul gotic, acum preluăm paradele homosexualilor. Dacă odată preluam tiparul, acum adoptăm ideologiile anti-creștine și anti-naționale. Chiar și tehnica superioară ce vine tot din occident, a ajuns să ne transforme în niște sclavi ai materialismului. Să ne gândim doar câți ar prefera să dea bani grei pe un Iphone decât să-și ajute semenii.
Analizând decadența Europei de vest cu atenție, putem deduce că majoritatea lucrurilor preluate din occident sunt dăunătoare. Aceste non-valori nu se găsesc doar în mediul cultural, ele ne sunt impuse în primul rând politic de către UE și slugile ei din partidele corupte din România. Așadar, ne putem pune foarte serios întrebarea: Mai este occidentul un model pentru România? Răspund cu un NU categoric. Și totuși ce model ne rămâne atunci de urmat? În situația în care occidentul a decăzut, unii își îndreaptă privirile spre Rusia, formându-și în imaginar o viziune ideală asupra celei mai mari țări din lume. Dar și Rusia e departe de perfecțiune, cu toate că acolo se încearcă menținerea unor valori considerate de mult timp ”primitive” de către occidentul corupt.
Am considerat întotdeauna că un stat care își caută mereu alte state ca modele, poate fi în cel mai bun caz mediocru. Doar o țară care își formează un model propriu va putea fi una puternică. Desigur, asta nu exclude anumite influențe externe, dar acestea trebuie moderate. Românii ar trebui să se gândească de două ori înainte să se lase manipulați de iluzia occidentală. Tot ce ne poate oferi occidentul sunt bani, iar asta în general doar celor ce emigrează. Să nu uităm că avem propriile noastre valori românești și ortodoxe ce ne-au fost lăsate din generație în generație de către strămoșii noștri. Trebuie doar să le redescoperim, văzând dincolo de cortina mass-mediei ce ne intoxică cu imoralitate. Și să nu uităm că Uniunea Europeană, care până la aderare ne era prezentată ca un dumnezeu de către politicieni, duce un război împotriva valorilor noastre naționale și creștine.
Autor: Codrin Goia
Sursa: Napoca News
Homosexualitatea nici in Occident nu e chear norma – norma, insa nici crima nu e. Totul ramane la alegerea individuala al fiecarui INDIVID liber. La noi insa din litera mare se scriu cuvinte DUMNEAZAU, BISERICA, STATUL, SEF DE TURMA. De aceea nu cam pre se aude despre macar careva inventii stiintifice, facute de traditionalisti si spiritualisti romano-ruso-ortodoxsi al de autorul, ci de oameni liberi adevarat, crescuti in occidentul ala atat de rau, sau emigrati acolo din “raiul spiritual” de aici.
Este un banc rusesc bun, cand un colonel intreaba pe unul academician: “Daca atat de destepti sunteti, dece nu in coloana cate doi va deplasati?”
Voi, izolationistii, de ce vreti pe toti sa puneti neaparat intr-o formatie militara? Duceti-va voi fara mine la rasarit (daca doriti;) Sarmana asta Europa de sud-est nu are nici o sansa cu asemenea indivizi, tot in Evul ei Mediu va ramane mereu.
Nu am dubii, ca si Occidentul nu e atat de ideal. Intrebarea mea suna astfel: exista oare sau a existat vreo data un alt sistem mai performant si binevoitor pentru oameni? De ce oare demnitari rusi, interzicand homosexualitate acasa, tot in Occident i-si ascund averile si trimit odraslele la studii, ci nu in Teheran? Aveti voi la moment o alta alternativa?
Scrisesem un comentariu draguț! Imi pare rau ca n-am putut sa-l pastrez. Ma refeream la faptul ca noi romanii nu suntem prea preocupați decit de prezentul nostru și de viitorul urmașilor, iar daca ar trebui sa ne orientam și cum se traieștein toata lumea n-ar trebui sa avem repere prea multe, dar sa fim atenți la domeniul social in țarile scandinave unde grija pentru cetațean este primordiala pe baza monopolului de stat asupra resurselor importante(poate ca nu am uzat de expresia ”monopol”ca fiind cea mai potrivita, dar mare parte din produsul inten brut se concentreaza in miinile statului și se redistribuie cumpatat in folosul tuturor, un fel de ”socialism cu fața umana” la care ”poftise” cindva Ion Iliescu). Apoi mi-ar placea sa avem ceva și din onestitatea germana, dar in niciun caz de natura ”jidanismului latinizat” practicat de Klaus Iohannis, sa luam ceva din aspirațiile de libertate alefrancezilor, ceva din sobrietatea englezeasca, macar puțin din neutralitatea elvețianași sa nu uitam de ortodoxismul grecilor, de vechea cultura rusa… ca de homosexualitate și de prostituție, droguri, sunt convins ca romanii nu agreaza astfel de apucaturi. Ce mai au ceilalți europeni, ca latini, avem și noi din plin. Cam aceste modele ar fi mai importante la nivel de individ iar daca noua generație de politicieni va conștientiza ca aspirații ale poporului, cu siguranța le va implementa ca legi și ordine de drept. Atenție! expresia ”stat de drept” e pleonasm, deoarece statul este definit ca totalitate a normelor de drept!!!